Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός 3-2: «Άγγιξε» μυθικό comeback στην Ισπανία το «τριφύλλι», που θα διεκδικήσει πλέον την τρίτη θέση (video)

Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός 3-2: «Άγγιξε» μυθικό comeback στην Ισπανία το «τριφύλλι», που θα διεκδικήσει πλέον την τρίτη θέση (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/11/2023 23:58
Ο Παναθηναϊκός αδίκησε τον εαυτό του στο «Κεράμικα», καθώς βρέθηκε να χάνει με 3-0 από την Βιγιαρεάλ στο 46’ αλλά με εξαιρετική εμφάνιση στη συνέχεια, μείωσε σε 3-2 και πίεσε για ένα μυθικό comeback. Αυτό δε συνέβη και έτσι οι «πράσινοι» θα παλέψουν την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα για την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Κόνφερενς Λιγκ.

Έπεσε μαχόμενος στην Ισπανία ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» πλήρωσαν τα ανασταλτικά λάθη τους και βρέθηκαν νωρίς πίσω με 3-0 κόντρα στην Βιγιαρεάλ, όμως όχι μόνο δεν κατέρρευσαν αλλά έκαναν τους Ισπανούς να μετρούν τα δευτερόλεπτα στις εξέδρες ώστε να λήξει το ματς. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έβγαλε υποδειγματική αντίδραση, μειώνοντας σε 3-2 και είχε μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να φέρει το σκορ στα ίσα και να ολοκληρώσει ένα ιστορικό comeback σε ισπανικό έδαφος.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» μπήκε πιο δυνατά στο ματς, το «τριφύλλι» ισορρόπησε μετά το δεκάλεπτο αλλά ένα πεντάλεπτο αλλά ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα των Ισπανών έφερε δύο γκολ μέσα σ’ ένα πεντάλεπτο με τους Μπαένα (29’) και Κομεσάνα (34’), δίνοντας τους σημαντικό προβάδισμα. Αυτό έγινε ακόμα μεγαλύτερο στο 46’ όταν ένα τραγικό λάθος του Αράο έδωσε ουσιαστικά έτοιμο γκολ στον Μοράλες για το 3-0.

Οι «πράσινοι» δεν πέταξαν λευκή πετσέτα, έφτιαξαν φάσεις και μείωσαν στο 66’ με τον Παλάσιος έπειτα από χαμένο πέναλτι του Ιωαννίδη, ενώ στο 81’ ο Έλληνας φορ έκανε το 3-2 και έβαλε ξανά στο ματς την ομάδα του. Ο Μπρινιόλι με τριπλή μεγάλη επέμβαση κράτησε «όρθια» την ομάδα του και στο 90+4’ ο Ιωαννίδης δεν έπιασε καλά το πλασέ σε τετ-α-τετ με τον Ρέινα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το 3-3.

Η Βιγιαρεάλ πήρε τελικά τη νίκη και εξασφάλισε την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Γιουρόπα Λιγκ βάζοντας τέλος στις ελπίδες του Παναθηναϊκού ο οποίος θα παλέψει την τελευταία αγωνιστική στο εντός έδρας με την Μακάμπι Χάιφα στις 6 Δεκεμβρίου για την 3η θέση που οδηγεί στα νοκ-άουτ του Κόνφερενς Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να γυρίζει με άδεια χέρια στην Αθήνα, αλλά η εμφάνιση και η προσπάθεια του σχεδόν σε όλο το δεύτερο μέρος ήταν συγκλονιστική και είναι ικανή να τον βοηθήσει ψυχολογικά εν όψει της συνέχειας. Παράλληλα η ελληνική ομάδα κέρδισε ξανά τον Μπρινιόλι ο οποίος πραγματοποίησε πολύ μεγάλες επεμβάσεις κάνοντας τους Ισπανούς να παραμιλούν και αποθεώθηκε στο φινάλε από τον κόσμο του «τριφυλλιού» που βρέθηκε στις εξέδρες του «Κεράμικα».

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Η Βιγιαρεάλ παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-4-2. Ο Ρέινα ήταν κάτω από τα γκολποστ με τετράδα της άμυνας τους Φόιθ, Αλμπιόλ, Κουένκα και Μορένο. Οι Παρέχο και Κομεσάνια ήταν το δίδυμο στη μεσαάι γραμμή, με τους Ακομαχ-Τριγκέρος να αγωνίζονται στα άκρα και τους Μπαένα, Μοράλες να απαρτίζουν το δίδυμο της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρό του παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Ο Μπρινιόλι ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο και Μλαντένοβιτς αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα. Ρούμπεν και Τσέριν ήταν οι δύο χαφ στον άξονα, με τους Παλάσιος και Αϊτόρ στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Μπερνάρ πίσω από τον προωθημένο Σπόραρ.

Μπήκε δυνατά η Βιγιαρεάλ, ισορρόπησε ο Παναθηναϊκός

Η Βιγιαρεάλ μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο ματς πιέζοντας ασφυχτικά τον Παναθηναϊκό και στο 3’ πλησίασε στο γκολ με κεφαλιά του αμαρκάριστου Κομεσάνα ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Τέσσερα λεπτά μετά ένα λάθος κοντρόλ του Μπρινιόλι λίγο έλειψε να φέρει γκολ από τους γηπεδούχους, αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ διόρθωσε το λάθος του απομακρύνοντας την τελευταία στιγμή προ του Μπαένα.

Η πρώτη καλή στιγμή του Παναθηναϊκού ήρθε από στημένη φάση στο 10’ όταν μετά από κόρνερ του Μπερνάρντ, το πρώτο σουτ του Μλαντένοβιτς κόντραρε στα σώματα και η μπάλα στρώθηκε στον Ρούμπεν ο οποίος δοκίμασε το πόδι του αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, υποχρεώνοντας τον Ρέινα σε δύσκολη επέμβαση.



Ο Παναθηναϊκός μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, είχε κερδίσει μέτρα στο γήπεδο φτάνοντας έως τα καρέ της ισπανικής ομάδας, αλλά του έλειπε η σωστή τελική ενέργεια ώστε να απειλήσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Το «κίτρινο υποβρύχιο» από την πλευρά του απείλησε ξανά στο 20’ μ’ ένα μακρινό σουτ του Μοράλες το οποίο απέκρουσε ο Μπρινιόλι ενώ στο 28’ πήγε να δημιουργήσει ρήγμα με ατομική ενέργεια του Τριγκέρος, ο οποίος όμως κόπηκε από τον Αραό.

Καταστροφικό πεντάλεπτο και πίσω με 2-0

Το ρήγμα δημιουργήθηκε τελικά ένα λεπτό αργότερα από τρομερή ατομική ενέργεια του Άκομαχ. Ο 19χρονος Ισπανός άσος πέρασε εύκολα τον Μλαντένοβιτς από τα δεξιά, τράβηξε και άλλον παίκτη πάνω του και την κατάλληλη στιγμή πέρασε κάθετη στον Μπαένα, ο οποίος με υπέροχη λόμπα «έσκαψε» την μπάλα πάνω από τον Μπρινιόλι «γράφοντας» το 1-0.



Πριν καλά καλά κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί, η Βιγιαρεάλ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Στο 34’ ο Μοράλες ντρίπλαρε τον Βαγιαννίδη και γύρισε από τα αριστερά στον Κομεσάνα, ο οποίος απέφυγε υπέροχα τον Πέρεθ στο ημικύκλιο και με τρομερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι.



Δύο αμυντικές αδράνειες σ’ ένα πεντάλεπτο ήταν αρκετές ώστε ο Παναθηναϊκός να βρεθεί πίσω με δύο τέρματα και το υπόλοιπο του ημιχρόνου κύλησε χωρίς κάτι αξιόλογο επιθετικά από τους «πράσινους».

3-0 με το... καλησπέρα στο δεύτερο μέρος

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή στο ξεκίνημα της επανάληψης, αντίθετα ο Μαρθελίνο πέρασε τον Γκάμπια αντί του Αλμπιόλ. Μόλις πενήντα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη, η Βιγιαρεάλ κατάφερε να βρει και τρίτο τέρμα με… ευγενική χορηγία του Αραό. Ο αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού έχασε τη μπάλα από τον Μπαένα έξω από την περιοχή, ο Ισπανός έδωσε με τη μία στον Μοράλες και αυτός με ψύχραιμο σουτ «έγραψε» το 3-0.



«Πράσινη» αντίδραση και επιστροφή στο ματς

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση παρά τη ψυχρολουσία, απείλησε στο 53’ με σουτ του Σπόραρ από τα πλάγια της περιοχής υποχρεώνοντάς τον Ρέινα σε επέμβαση ενώ στο 59’ ο Αϊτόρ βρήκε δίχτυα από κοντά αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ μέσω VAR. Κατά τη διάρκεια του τσεκαρίσματος της φάσης ο Ιβάνοβιτς πέρασε τον Ιωαννίδη αντί του Σπόραρ αλλά και τον Τζούρισιτς στη θέση του Μπερνάρντ.

Οι «πράσινοι» είχαν τον μομέντουμ και στο 62’ κέρδισαν πέναλτι για ανατροπή του Αϊτόρ από τον Μπαένα. Η παράβαση δεν έγινε αρχικά αντιληπτή από τον διαιτητή ο οποίος ενημερώθηκε όμως από το VAR και μετά από τσεκ έδειξε άσπρη βούλα. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση σημαδεύοντας το δοκάρι αλλά ο Παλάσιος πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας σε 3-1.



Έχασε το… άχαστο ο Αϊτόρ, το έβαλε ο Ιωαννίδης και ξανά στο παιχνίδι οι «πράσινοι»

Το «τριφύλλι» έχοντας πλέον και ψυχολογία συνέχιζε να πιέζει και στο 70’ σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση του ματς. Ο Ιωαννίδης ξέφυγε υπέροχα από τον αντίπαλο του από τα δεξιά και έδωσε πάρε-βάλε στον Αϊτόρ ο οποίος όμως εκτέλεσε με ανάποδο πόδι από το ύψος του πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Ο Μαρθελίνο βλέποντας την ομάδα του να μην πατάει καθόλου καλά στο δεύτερο μέρος, προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές μέσα στο δεκάλεπτο 68’-78’ περνώντας τος Ζ. Μορένο, Μπρέρετον, Πεντράθα και Αλτιμίρα αντί των Μοράλες, Μπαένα, Τριγκέρος και Φόιθ αντίστοιχα.

Από την πλευρά του ο Ιβάνοβιτς πέρασε στο 75’ τον Βιλένα αντί του Τσέριν και ο Ολλανδός χαφ δικαίωσε αμέσως τον προπονητή του! Στο 81’ ο Βιλένα έβγαλε υπέροχη βαθιά μπαλιά για τον Ιωαννίδη, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και νίκησε τον Ρέινα στο τετ-α-τετ μειώνοντας σε 3-2.



Λίγο πριν οδηγηθεί το ματς στις καθυστερήσεις, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με την είσοδο του Μαντσίνι αντί του Παλάσιος και του Χουάνκαρ αντί του Μλαντένοβιτς, με τον Ισπανό να επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους για πρώτη φορά μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Τεράστιος Μπρινιόλι και ένα τελείωμα μακριά από το 3-3

Η Βιγιαρεάλ έφτασε μία «ανάσα» από το να «σφραγίσει» τη νίκη στο 90+1’ αλλά ο Μπρινιόλι πραγματοποίησε τριπλή τεράστια επέμβαση σε σουτ των Ζ. Μορένο και Α. Μορένο (2), κρατώντας «όρθια» την ομάδα του.



Ο Ιταλός γκολκίπερ όχι μόνο έκανε την επέμβαση του ματς αλλά στο 90+4΄ λίγο έλειψε να μοιράσει και ασίστ ισοφάρισης, καθώς από βαθύ γέμισμα έβγαλε τον Ιωαννίδη σε τετ-α-τετ αλλά ο Έλληνας φορ δεν έπιασε καλά το πλασέ επιτρέποντας στους Ισπανούς να διώξουν σε κόρνερ.



Ένα λεπτό μετά οι «πράσινοι» πάτησαν ξανά στην περιοχή, με τον Άκομαχ να γκρεμίζει τον Βαγιαννίδη σε εναέρια μονομαχία, ωστόσο ο διαιτητής δεν θεώρησε πως υπήρξε παράβαση.

Το ματς είχε γίνει ροντέο στις καθυστερήσεις με την Βιγιαρεάλ να έβρισκε χώρους και να «αγγίζει» το 4-2 στο 90+8’ όμως ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά τη βολίδα του Μπρερετόν.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, με τον διαιτητή να σφυρίζει τη λήξη δίνοντας το έναυσμα στην Βιγιαρεάλ να πανηγύρισε την πρόκριση για τα νοκ-άουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός γυρίζει με γλυκόπικρη γεύση στην Αθήνα, ξέροντας πως είχε την δυναμική να πάρει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι. Πλέον η ομάδα του Γιοβάνοβιτς θα παλέψει για την 3η θέση στο εντός έδρας με την Μακάμπι Τελ Αβίβ παίζοντας ενδεχομένως για δύο αποτελέσματα. Αυτό θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα που θα φέρουν οι Ισραηλινοί στο εξ αναβολής με την Βιγιαρεάλ στην Ισπανία.

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο): Ρέινα, Φόιθ (78' Αλτιμίρα), Αλμπιόλ (46' Γκάμπια), Κουένκα, Μορένο, Ακομαχ, Παρέχο, Κομεσάνια, Τριγκέρος (78' Πεντράθα), Μπαένα (68' Ζεράρ), Μοράλες (68' Ντίας).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (87' Χουάνκαρ), Ρούμπεν, Τσέριν (75' Βιλένα), Παλάσιος (87' Μαντσίνι), Μπερνάρ (60' Τζούριτσιτς), Αϊτόρ, Σπόραρ (60' Ιωαννίδης).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Πόρτο: Νέος πρόεδρος ο Άντρε Βίλας-Μπόας, έβαλε τέλος στην 42χρονη θητεία του Πίντο Ντα Κόστα!
Πόρτο: Νέος πρόεδρος ο Άντρε Βίλας-Μπόας, έβαλε τέλος στην 42χρονη θητεία του Πίντο Ντα Κόστα!
3 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Άστον Βίλα: Το VAR την έσωσε από το κάζο της αγωνιστικής πριν τον Ολυμπιακό (video)
Άστον Βίλα: Το VAR την έσωσε από το κάζο της αγωνιστικής πριν τον Ολυμπιακό (video)
7 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης - ΠΑΟΚ 1-2: Ευρωπαίος και... μάγκας ο «δικέφαλος» «πέταξε» ήδη για τους «16» (video)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης - ΠΑΟΚ 1-2: Ευρωπαίος και... μάγκας ο «δικέφαλος» «πέταξε» ήδη για τους «16» (video)
30/11/2023 23:56
Μαρτίνεθ: «Ήταν μία πολύ κακή βραδιά, ζητάμε συγγνώμη»
Μαρτίνεθ: «Ήταν μία πολύ κακή βραδιά, ζητάμε συγγνώμη»
30/11/2023 22:17
Αλμέιδα: «Ευγνώμων για τους παίκτες μου που τα έδωσαν όλα»
Αλμέιδα: «Ευγνώμων για τους παίκτες μου που τα έδωσαν όλα»
30/11/2023 21:50
ΑΕΚ - Μπράιτον 0-1: Αδίκησε τον εαυτό της και θα παλέψει για την τρίτη θέση (video)
ΑΕΚ - Μπράιτον 0-1: Αδίκησε τον εαυτό της και θα παλέψει για την τρίτη θέση (video)
30/11/2023 21:38
Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός 5-0: Κατάρρευση στη Γερμανία (video)
Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός 5-0: Κατάρρευση στη Γερμανία (video)
30/11/2023 21:36
Απίστευτο «ξέσπασμα» Τούρκου δημοσιογράφου - «"Καθαρίστε" την Τραμπζονσπόρ από τους Έλληνες!»
Απίστευτο «ξέσπασμα» Τούρκου δημοσιογράφου - «"Καθαρίστε" την Τραμπζονσπόρ από τους Έλληνες!»
30/11/2023 19:42
Super League: Ο Σουηδός Αλ Χακίμ «σφυρίζει» στο ΑΕΚ - Άρης, Τζήλος στη Λεωφόρο, Παπαπέτρου στον Βόλο
Super League: Ο Σουηδός Αλ Χακίμ «σφυρίζει» στο ΑΕΚ - Άρης, Τζήλος στη Λεωφόρο, Παπαπέτρου στον Βόλο
30/11/2023 16:39
Με τον κόσμο του ο Ολυμπιακός στον Βόλο
Με τον κόσμο του ο Ολυμπιακός στον Βόλο
30/11/2023 16:30
Φούντας: «Στις ΗΠΑ δέχθηκα μπούλινγκ για κάτι που δεν είπα ποτέ, σκέφτηκα μέχρι και να σταματήσω το ποδόσφαιρο»
Φούντας: «Στις ΗΠΑ δέχθηκα μπούλινγκ για κάτι που δεν είπα ποτέ, σκέφτηκα μέχρι και να σταματήσω το ποδόσφαιρο»
30/11/2023 16:23
Εθνική Ελλάδας: Άνοδο τεσσάρων θέσεων στην κατάταξη της FIFA
Εθνική Ελλάδας: Άνοδο τεσσάρων θέσεων στην κατάταξη της FIFA
30/11/2023 16:15
Περισσότερες ειδήσεις