Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός - Άρης 4-1: Μοιράζουν τεσσάρες οι Πειραιώτες! (video)

Ολυμπιακός - Άρης 4-1: Μοιράζουν τεσσάρες οι Πειραιώτες! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/9/2023 22:25
Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ελ Καμπί (2 γκολ) διέλυσε με 4-1 τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης», έκανε το 5x5 στο γήπεδο του σκοράροντας τέσσερα γκολ για 4ο διαδοχικό ματς και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Μπράμπετς (21') οι Πειραιώτες, ισοφάρισαν προσωρινά με Πάρντο (47') οι Θεσσαλονικείς που είχαν και δοκάρι για την ανατροπή, αλλά κατέρρευσαν μετά τα δύο γκολ του Ελ Καμπί (63', 70') και κινδύνευσαν με βαρύτερο σκορ. Ο Γιόβετιτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 84’, με τον Φορτούνη να είχε χαμένο πέναλτι λίγο πριν το φινάλε.

Σε περίπατο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός το παιχνίδι με τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 4-1 των «κίτρινων» και έκαναν το 5x5 στο γήπεδο τους, σκοράροντας τέσσερα γκολ για τέταρτο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι στο πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ στο πρώτο μέρος με αυτογκόλ του Μπράμπετς (21’) αλλά οι «κίτρινοι» ισοφάρισαν στο ξεκίνημα της επανάληψης (47’) με τρομερό σουτ του Πάρντο και «άγγιξαν» την ανατροπή στο 53’ με τον Νταρίντα να σημαδεύει το δοκάρι σε τετ-α-τετ.

Ο Ολυμπιακός γλίτωσε το 1-2 και στη συνέχεια κυριάρχησε απόλυτα. Η είσοδος του Ποντένσε έδωσε επιθετική πνοή στους «ερυθρόλευκους» και η εκτελεστική δεινότητα του Ελ Καμπί έκανε τη διαφορά, με τον Μαροκινό να σκοράρει δις σε επτά λεπτά (63’, 70’) «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη.

Ο Άρης κατέρρευσε μετά το 3-1 δεχόμενος τη μία φάση μετά την άλλη και το 4-1 ήρθε στο 84’ με τον νεοεισελθόντα Γιόβετιτς. Αν μάλιστα δεν ήταν ο Κουέστα το σκορ θα είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αφού ο γκολκίπερ των «κίτρινων» απέκρουσε πέναλτι του Φορτούνη λίγο πριν το φινάλε, ενώ νωρίτερα είχε βγει νικητής σε τετ-α-τετ με τον Μπιέλ.

Με τη νίκη, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 16 βαθμούς μετά από έξι αγωνιστικές (5-1-0), έχοντας 19-2 τέρματα, και βρίσκεται στο +6 από τον 2ο ΠΑΟΚ με ματς περισσότερο. Ακολουθεί ο αγώνας της Κυριακής (1/10) με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες».

Για τον Άρη, ήταν η πρώτη του ήττα με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο, με τους «κίτρινους» να μένουν στους επτά βαθμούς (2-1-3, 9-10 τέρματα) και να καλούνται να αντιδράσουν στο εντός έδρας της Κυριακής (1/10) με αντίπαλο την Κηφισιά.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ κατέβασε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1 και τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια ενώ η τετράδα της άμυνας απαρτίζονταν από τους Κίνι, Φρέιρε, Ρέτσο και Ροντινέι. Ο Έσε αγωνίστηκε με προστατευτική μάσκα μετά το κάταγμα στην μύτη παίζοντας μαζί τον Καμαρά στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στα δυο άκρα της επίθεσης ήταν οι Σολμπάκεν και Μασούρας ενώ ο Φορτούνης έπαιζε πίσω από τον Ελ Καμπί.

Από την πλευρά του ο Άκης Μάντζιος επέλεξε κι αυτός σχηματισμό 4-2-3-1 με Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, ακραίους οπισθοφύλακες τους Ματαρίτα και Μοντάγια και δίδυμο στα στόπερ τους Μπράμπετς και Φαμπιάνο. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Βερστράτε και Νταρίντα, στα δύο άκρα της επίθεσης έπαιζαν οι Μενέντες και Οντουμπάτζο ενώ ο Σουλεϊμάνοφ επιλέχθηκε ως δεκάρι πίσω από τον πρωθημένο Μορόν.

Μπήκε δυναμικά ο Ολυμπιακός και βρήκε τη λύση από τον… Μπράμπετς

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε από τα πρώτα λεπτά να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού πιέζοντας ψηλά τους παίκτες του Άρη, που από την πλευρά τους προσπαθούσαν να χτίσουν επιθέσεις από την άμυνα. Έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν στο 7’ η πίεση του Κίνι έφερε το λάθος του Οντουμπάτζο, ο Φορτούνης έδωσε με τη μία στον Ελ Κααμπί αλλά το πλασέ του Μαροκινού από θέση βολής πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν ξανά με δυνατό σουτ του Φορτούνη, το οποίο πέρασε άουτ.

Η τρίτη ευκαιρία των «ερυθρόλευκων» κατέληξε σε γκολ. Στο 21’ μετά από λάθος επιλογή του Νταρίντα σε επίθεση του Άρη, ο Σολμπάκεν έβγαλε τον Φορτούνη στην αντεπίθεση, ο Έλληνας χαφ έδωσε στον Μασούρα ο οποίος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Μπράμπετς έστειλε άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του.

Οι Πειραιώτες διατήρησαν την υπεροχή μετά το 1-0, με τον Άρη να επιχειρούσε να απειλήσει κυρίως μέσω αντεπιθέσεων. Το ματς κυλούσε δίχως κάτι ιδιαίτερο, με τους «κίτρινους» να χάνουν στο 37’ με τραυματισμό τον Μπράμπετς, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Βέλεθ. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα άστοχο σουτ του Σολμπάκεν στο 39’ ενώ στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κατέγραψαν το πρώτο τους σουτ με προσπάθεια του Μενέντεζ αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Το 1-0 έμεινε ως το ημίχρονο, με τον Άρη να αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα στον άξονα και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.

Ισοφάρισε με το… καλησπέρα ο Άρης και είχε δοκάρι για την ανατροπή

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μάντζιος ενίσχυσε τη μεσαία γραμμή με την είσοδο του Πάρντο αντί του Οντουμπάτζο και πέρασε τον Σουλεϊμάνοφ στα άκρα. Ο Ισπανός αποδείχθηκε άμεσα «χρυσή» αλλαγή αφού στο 47’ εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση της άμυνας του Ολυμπιακού και με τρομερό σουτ εκτός περιοχής ισοφάρισε το σκορ σε 1-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν αμέσως μπροστά προκειμένου να ανακτήσουν το προβάδισμα, απειλώντας στο 53’ με σουτ του Έσε το οποίο βρήκε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ. Από την εκτέλεση του, ο Άρης έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση με τον Σουλεϊμάνοφ, ο οποίος την κατάλληλη στιγμή έβγαλε τον Νταρίντα σε τετ-α-τετ αλλά ο Τσέχος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Ποντένσε και Ελ Καμπί έκαναν τη διαφορά

Ο Μαρτίνεθ βλέποντας την ομάδα του να μην πατάει καλά στο δεύτερο μέρος πέρασε στο 56’ τους Ποντένσε και Μπιέλ αντί των Μασούρα και Σολμπάκεν. Ο Ολυμπιακός απέκτησε επιθετική πνοή κυρίως με την είσοδο του Πορτογάλου, απείλησε στο 58’ με άστοχη κεφαλιά του Ελ Καμπί και τέσσερα λεπτά μετά ο Μαροκινός έδωσε τη λύση σκοράροντας με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη.

Το μομέντουμ άνηκε απόλυτα στον Ολυμπιακό ο οποίος στο 70’ έφτασε και σε τρίτο τέρμα με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ελ Καμπί. Ο Ροντινέι συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Ποντένσε, και έκανε το γύρισμα από τα δεξιά στο πρώτο δοκάρι, εκεί όπου ο Ελ Καμπί έκανε την προβολή και έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Κουέστα. Ο Μαροκινός έφτασε έτσι τα εννέα γκολ σε 11 παιχνίδια, εκθέτοντας πλήρως την άμυνα του Άρη.

Κατέρρευσε μετά το 3-1 ο Άρης, βρήκε τέταρτο με Γιόβετιτς ο Ολυμπιακός

Μετά το 3-1 ο Μάντζιος άλλαξε τα εξτρέμ του περνώντας τους Κάρλσον και Ζαμόρα αντί των Σουλεϊμάνοβ και Μενέντεζ αλλά ο Ολυμπιακός έλεγχε εξ ολοκλήρου το παιχνίδι πιέζοντας και για τέταρτο γκολ. Στο 72’ ο Ποντένσε δεν κατάφερε με σουτ να νικήσει τον Κουέστα ενώ στο 75’ ο Μπιέλ βρέθηκε σε τετ-α-τετ αλλά ο γκολκίπερ του Άρη απέκρουσε.

Ακολούθησαν τρεις αλλαγές από τον Μαρτίνεθ, η μία αναγκαστική με τον Ρέτσο να νιώθει ενόχληση στους προσαγωγούς και να δίνει τη θέση του στον Ρέτσο. Στο ματς πέρασε και ο Ορτέγα αντί του Κίνι, ενώ ο Γιόβετιτς αντικατέστησε τον Ελ Καμπί. Λίγα λεπτά μετά την είσοδο του, ο Μαυροβούνιος κατάφερε να χριστεί σκόρερ. Στο 84’ οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν με δύο πάσες στην αντεπίθεση, με τον Μπιέλ να δίνει πάρε-βάλε στον Γιόβετιτς ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ «έγραψε» το 4-1.

Χαμένο πέναλτι στο φινάλε ο Φορτούνης

Οι παίκτες του Άρη είχαν χάσει παντελώς τις γραμμές τους και η κάθε επίθεση του Ολυμπιακού «μύριζε» γκολ. Στο 87’ ο Μπιέλ έκανε απελπιστικό πλασέ σε τετ-α-τετ με τον Κουέστα ενώ στο 89’ ο Ροντινέϊ κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε με τα πόδια την εκτέλεση του Φορτούνη. Το 4-1 έμεινε έτσι ως το φινάλε, με τον Φορτούνη να ολοκληρώνει το ματς με ενοχλήσεις στον αστράγαλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Κίνι (74' Ορτέγα), Φρέιρε, Ρέτσος (78' λ.τρ. Ντόι), Ροντινέι, Εσε, Μαντί Καμαρά, Φορτούνης, Σολμπάκεν (55' Ποντένσε), Μασούρας (55' Μπιελ), Ελ Καμπί (78' Γιόβετιτς).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο (46' Πάρντο), Μπράμπετς (37' λ.τρ. Βέλεθ), Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ματαρίτα, Βερστράτε (86' Ζιλ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (71' Μόμπεργκ), Μενέντες (71' Ζαμόρα), Μορόν.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Πογιέτ: «Καμία πιθανότητα να παραμείνω, δεν μου είπαν ούτε ένα ευχαριστώ»
Πογιέτ: «Καμία πιθανότητα να παραμείνω, δεν μου είπαν ούτε ένα ευχαριστώ»
2 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ 2 ΣΧΟΛΙΑ
Η Καλλιθέα επέστρεψε στη Super League μετά από 18 χρόνια! (video)
Η Καλλιθέα επέστρεψε στη Super League μετά από 18 χρόνια! (video)
3 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Λαμία: Έτοιμο το «μπαμ» με Τζαγκόεφ
Λαμία: Έτοιμο το «μπαμ» με Τζαγκόεφ
27/09/2023 20:44
Κηφισιά-Λαμία 1-1: «Έσωσε» το βαθμό η Κηφισιά με γκολάρα Λούμορ (video)
Κηφισιά-Λαμία 1-1: «Έσωσε» το βαθμό η Κηφισιά με γκολάρα Λούμορ (video)
27/09/2023 19:59
Ανατροπή και τελικά με κόσμο ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη!
Ανατροπή και τελικά με κόσμο ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη!
27/09/2023 18:58
Σε μεγάλη κρίση ο Άγιαξ - Παραιτήθηκε ο πρόεδρος μετά τη συντριβή από τη Φέγενορντ
Σε μεγάλη κρίση ο Άγιαξ - Παραιτήθηκε ο πρόεδρος μετά τη συντριβή από τη Φέγενορντ
27/09/2023 18:47
Κύπελλο Ελλάδας: Προσωρινή διακοπή στο Αχαρναϊκός - Πιερικός, δεν διεξήχθη το Αιολικός - Αναγέννηση Καρδίτσας
Κύπελλο Ελλάδας: Προσωρινή διακοπή στο Αχαρναϊκός - Πιερικός, δεν διεξήχθη το Αιολικός - Αναγέννηση Καρδίτσας
27/09/2023 18:27
Παναιτωλικός - ΟΦΗ 1-1: Μοιρασιά με πρωταγωνιστές τους τερματοφύλακες (video)
Παναιτωλικός - ΟΦΗ 1-1: Μοιρασιά με πρωταγωνιστές τους τερματοφύλακες (video)
27/09/2023 17:57
Ο ΟΦΗ έχει χρησιμοποιήσει τέσσερις τερματοφύλακες σε έξι αγωνιστικές!
Ο ΟΦΗ έχει χρησιμοποιήσει τέσσερις τερματοφύλακες σε έξι αγωνιστικές!
27/09/2023 16:10
Στη Μασσαλία ο Γκατούζο για να αναλάβει τη Μαρσέιγ
Στη Μασσαλία ο Γκατούζο για να αναλάβει τη Μαρσέιγ
27/09/2023 15:32
Στο χείλος του γκρεμού ο Ηρακλής που απειλείται με αποβολή από τη Super League 2
Στο χείλος του γκρεμού ο Ηρακλής που απειλείται με αποβολή από τη Super League 2
27/09/2023 14:59
Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς επιστρέφει στη Μίλαν ως τιμ μάνατζερ
Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς επιστρέφει στη Μίλαν ως τιμ μάνατζερ
27/09/2023 14:21
Περισσότερες ειδήσεις