Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1: Απόδραση από τους Ζωσιμάδες με γκολάρα Παλάσιος

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1: Απόδραση από τους Ζωσιμάδες με γκολάρα Παλάσιος

Συντάκτης: Agones team
Agones team
3/9/2023 23:45
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Super League παίρνοντας μία σπουδαία νίκη από κάθε άποψη.

Το φοβερό γκολ του Παλάσιος στο 74' έδωσε στους «πράσινους» τη νίκη σε μία έδρα που παραδοσιακά ταλαιπωρούνται και έκαναν το 2/2 στο πρωτάθλημα. Το «τριφύλλι» μάλιστα αντιμετώπισε πολλές ατυχίες πραγματοποιώντας τέσσερις αναγκαστικές αλλαγές, αλλά στο τέλος χαμογέλασε βγάζοντας αντίδραση μετά τον αποκλεισμό από τη Μπράγκα στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και πηγαίνοντας ήρεμος στη διακοπή. Αντίθετα ο ΠΑΣ Γιάννινα υπέστη την πρώτη του ήττα φέτος και παρέμεινε στους 4 πόντους.

«Σκληροτράχηλος» ΠΑΣ, ανέμπνευστος και... άτυχος Παναθηναϊκός

Η βραδιά δεν ξεκίνησε καλά για τους «πράσινους» πριν καν τη σέντρα του ματς, αφού ο Βέρμπιτς ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση και έμεινε εκτός ενδεκάδας, με τον Αϊτόρ να παίρνει τη θέση. Οι φιλοξενούμενοι πάντως πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης από το ξεκίνημα, αλλά είχαν δημιουργικές δυσκολίες, αφενός αφού απουσίαζε η έμπνευση και αφετέρου γιατί ο ΠΑΣ έπαιζε σε πολύ χαμηλά μέτρα αμυνόμενος μαζικά.

Το παιχνίδι είχε μεγάλη ένταση σε τρεξίματα και πολλές μονομαχίες, αλλά η μεγάλη φάση απουσίαζε. Οι «πράσινοι« απείλησαν πρώτη φορά στο 18' με τα σουτ των Αϊτόρ και Παλάσιος να βρίσκουν στα σώματα μετά από φάση διαρκείας, ενώ νωρίτερα ατομικές προσπάθειες των Τζούρισιτς και Παλάσιος είχαν βρει «στοπ».

Οι Ηπειρώτες την ίδια στιγμή προσπαθούσαν με το γρήγορο τρανζίσιον που έχουν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις, με τους Παμλίδη και Τσαούση να επιχειρούν σε δύο περιπτώσεις μακρινά σουτ τα οποία όμως βρήκανσ τη σωστή θέση τον Μπρινιόλι που μπλόκαρε, όπως έκανε και στο 26' σε αντίστοιχη προσπάθεια του Τζίμα. Μετά το μισάωρο πάντως το παιχνίδι έγινε σκληρό από πελυράς γηπεδούχων, οι οποίοι έκελισαν το πρώτο ημίχρονο δεχόμενοι τρεις κίτρινες κάρτες. Το φάουλ μάλιστα του Τζίμα πάνω στον Βαγιανίδη στο 36', που τιμωρήθηκε με κάρτα, ξεσήκωσε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς του «πράσινου» πάγκου.

Ο δεξιός μπακ του «τριφυλλιού» μάλιστα δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε λίγο αργότερα από τον Κώτσιρα, ενώ πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Αϊτόρ που άφησε τη θέση στο Μπερνάρ, στη διπλή αναγκαστική αλλαγή που πραγματοποίησε ο Γιοβάνοβιτς στο 38' χωρίς ωστόσο να αλλάξει το σχηματισμό της ομάδας του.

Η είσοδος του Μπερνάρ βοήθησε τον Παναθηναϊκό να κρατήσει ακόμα περισσότερο τη μπάλα κοντά στα καρέ των γηπεδούχων, αλλά και πάλι χωρίς να δημιουργηθεί κάποια μεγάλη φάση, με εξαίρεση αυτή του 43', όταν ο Τσέριν έκανε επικίνδυνο γύρισμα από αριστερά και η μπάλα έφτασε στην άλλη πλευρά στον Παλάσιος, που πάσαρε για τον Κώτσιρα, το σουτ του οποίου όμως βρήκε στα σώματα.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε έτσι χωρίς σκορ, με τον Παναθηναϊκό να έχει 7 τελικές έναντι τεσσάρων του ΠΑΣ, αλλά καμία να μην έχει πάει προς την εστία.

«Φύλακας» Μπρινιόλι, «λυτρωτής» Παλάσιος με γκολάρα

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ξείνησε με διάθεση να ρισκάρει περισσότερο, με τον ΠΑΣ να βρίσκει χώρους και να γίενται πιο απειλητικός στις αντεπιθέσεις. Ο Τζίμας ήταν που έκανε το ρπώτο σουτ, με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει σταθερά στο 51'.

Στο 55' πάντως η ατυχία «χτύπησε» ξανά τους «πράσινους» με τον Γιοβάνοβιτς να προχωράει σε άλλη μία αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Τζούρισιτς δεν μπορούσε να συνεχίσει και πέρασε στη θέση του ο Μαντσίνι.

Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ βγήκε σε πολύ επικίνδυνη αντεπίθεση, με τον Σόρια να βρίσκεται σε θέση βολής εντός περιοχής αλλά τον Μπρινιόλι να απογειώνεται και να κρατά το μηδέν με εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο 61' ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να απειλήσει ουσιαστικά για πρώτη φορά, αλλά η κεφαλιά του Ιωαννίδη μετά τη σέντρα του Μλαντένοβιτς, πέρασε λίγο άουτ.

Το παιχνίδι άνοιξε ξαφνικά, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τις γραμμές τους και τον Γιοβάνοβιτς να ρίχνει και τον Βιλένα στο ματς, αλλά και τον Σπόραρ στη θέση του Ιωαννίδη.

Τελικά ο «γόρδιος δεσμός» της άμυνας των Ηπειρωτών λύθηκε στο 74', με τον Μαντσίνι να ξεφεύγει από δεξιά και να σεντράρει και τον Παλάσιος να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ με βολέ στην κίνηση, ανοίγοντας το σκορ.

Το εν λόγω τέρμα αποδείχθηκε τελικά «χρυσό», αφού ο ΠΑΣ παρά τις προσπάθειές του δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά, ενώ διαμαρτυρήθηκε στο 90' για πέναλτι σε φάση που η μπάλα φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του Αράο, αλλά έπειτα και από σχετικό έλεγχο στο VAR το ματς συνεχίστηκε.

Το «τριφύλλι» φλέρταρε μάλιστα στις καθυστερήσει με δεύτερο γκολ με Παλάσιος αρχικά και Σπόραρ στη συνέχεια να μην μπορούν να νικήσουν τον Κλέιμαν σε τετ-α-τετ, αλλά στο φινάλε τον Παναθηναϊκό να διαχειρίζεται το προβάδισμά του και να παίρνει ένα σημαντικό τρίποντο τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Τσαούσης, Καραχάλιος, Τζίνο, Παμλίδης (89’ Μπάλαν), Τζίμας (63’ Ροσέρο), Ριένστρα (76’ Γκάρο), Κόντε.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (38’ λ.τ. Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Πάλμερ-Μπράουν (73’ Βιλένα), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Τζούρισιτς (54’ λ.τ. Μαντσίνι), Παλάσιος, Ιωαννίδης (72’ Σπόραρ), Αϊτόρ (38’ λ.τ. Μπερνάρ).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.