Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πανσερραϊκός - Παναιτωλικός 1-1: «Χ»τύπησαν στο φινάλε και πήραν τον βαθμό οι Αγρινιώτες

Πανσερραϊκός - Παναιτωλικός 1-1: «Χ»τύπησαν στο φινάλε και πήραν τον βαθμό οι Αγρινιώτες

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
2/9/2023 22:57
Πανσερραϊκός και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο γήπεδο της Τούμπας για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Super League σε ένα ματς με δραματικό φινάλε.

To γκολ του Ζοάο Πέδρο στο 90'+1' «σόκαρε» τον τυπικά γηπεδούχο Πανσερραϊκό που κρατούσε το προβάδισμα από το 30' όταν και προηγήθηκε με τέρμα του Μούργου. Κάπως έτσι τα «λιοντάρια» έχασαν την ευκαιρία να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο φέτος, ενώ αντίθετα ο Παναιτωλικός πήρε τον δεύτερο βαθμό του στο πρωτάθλημα μετά την δεύτερη σερί ισοπαλία που έφερε.

Πίεσαν και βρήκαν γκολ οι Σερραίοι

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι τυπικά γηπεδούχοι έδειξαν πιο ορεξάτοι. Μόλις στο 2' εξάλλου ο Στάικος παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Καπίνο με μακρινό σουτ που έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 11' ήταν η σειρά των Αγρινιωτών να απειλήσουν για πρώτη -και μοναδική όπως αποδείχθηκε- φορά στο πρώτο μέρος, όταν ο Ντίας έκανε κούρσα και σούταρε εκτός περιοχής, με τον Χόβαν να πέφτει στη γωνία του και να διώχνει.

Ο Πανσερραϊκός από εκείνο το σημείο πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, με τον Άλεκσιτς να είναι ιδιαίτερα κινητικός και να αποτελεί το σημείο αναφοράς στην επίθεση. Παρ' όλα αυτά από το ματς έλειπε η μεγάλη φάση, μέχρι το 30' όταν ο Άλεκσιτς κουβάλησε τη μπάλα για αρκετά μέτρα πριν τη «σπάσει» για τον Τομάς, που με τη σειρά του τη γύρισε στο δεύτερο δοκάρι για τον επερχόμενο, από αριστερά, Μούργο που δεν είχε πρόβλημα να τη στείλει στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ. Η εξέλιξη αυτή έδωσε... φτερά στους Σερραίους που στο 36'«άγγιξαν» το δεύτερο γκολ, όταν ο Τομάς πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, συμπεριλαμβανομένου του Καπίνο αλλά το πλασέ του απομακρύνθηκε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Έως το φινάλε του ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε, με τον Πανσερραϊκό πάντως να έχει τον έλεγχο και να πηγαίνει με το προβάδισμα στην ανάπαυλα.

Ανέβασε «στροφές» ο Παναιτωλικός και «λυτρώθηκε» από τη «χρυσή» αλλαγή του Σούρερ

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους και πήραν μέτρα στο γήπεδο. Στο 64' μάλιστα ο Μπέγκστρομ γύρισε λανθασμένα την μπάλα προς τα πίσω, ο Καρέλης μπήκε στην πορεία της, έκλεψε, βγήκε τετ-α-τετ με τον Χόβαν, αλλά στην προσπάθεια του να «σκάψει» πάνω από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων σούταρε αρκετά άστοχα.

Ο Γκάμπριελ Σούρερ έριξε στο ματς όσους επιθετικογενείς παίκτες είχε στην προσπάθεια του να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 84’, ο Ντουάρτε μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια θέση άστοχα, ενώ αυτό το Καρέλη στο 89’ μέσα από αυτή, ήταν αδύναμο, με τον Χόβαν να μπλοκάρει, ενώ την ίδια στιγμή που ο Πανσερραϊκός είχε οπισθοχωρήσει και αμυνόταν μαζικά, ψάχνοντας κάτι καλό μόνο σε αντεπιθέσεις.

Tελικά ο Παναιτωλικός απέφυγε τα χειρότερα, αφού στο 90'+1' τον.... λύτρωσε ο Πορτογάλος Ζοάο Πέδρο. Μετά από σέντρα από τα αριστερά ο Ζοάο Πέντρο με άλμα, έφτασε ψηλότερα απ' όλους και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, ενώ οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά για ένα ακόμα γκολ «πολιορκώντας» με συνεχόμενα κόρνερ, αλλά δεν το βρήκαν και το σκορ δεν άλλαξε έως το φινάλε.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Χάγιεκ, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης, Μασκανάκης, Πηλέας, Ουεντραόγκο, Στάϊκος, Μούργος, Τόμας, Άλεξιτς.

Παναιτωλικός (Γκάμπριελ Σούρερ): Καπίνο, Λιάβας, Ντουάρτε, Μλάντεν, Μλάντεν, Μαλής, Σίλβα, Τσιγγάρας, Μπαλντασάρα, Περές, Ντίαζ, Καρέλης.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.