Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Επιβεβαίωσε ο Πλατινί τη συμμετοχή της Γαλλίας στα προκριματικά του Euro 2016

Επιβεβαίωσε ο Πλατινί τη συμμετοχή της Γαλλίας στα προκριματικά του Euro 2016

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/1/2014 15:04
Επιβεβαιώθηκε από τον Μισέλ Πλατινί στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στη Νιόν ότι η οικοδέσποινα Γαλλία θα λάβει κανονικά μέρος στα προκριματικά του Euro 2016 αλλά χωρίς να υπολογίζονται οι βαθμοί στους αγώνες της! Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας η Ελλάδα.

Άλλη μια καινοτομία από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, καθώς ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί επιβεβαίωσε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στη Νιόν τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει ότι η οικοδέσποινα Γαλλία θα συμμετάσχει κανονικά στα προκριματικά του Euro 2016.

Συγκεκριμένα, οι «τρικολόρ» θα τοποθετηθούν σε έναν από τους εννέα προκριματικούς ομίλους ο οποίος θα αποτελούνταν κανονικά από πέντε ομάδες (οι υπόλοιποι οκτώ θα έχουν από έξι) και οι αγώνες που θα δίνουν δεν θα μετρούν όσον αφορά τη βαθμολογία.

Ουσιαστικά τα παιχνίδια της Γαλλίας στην προκριματική φάση θα λειτουργούν σαν φιλικά, καθώς η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπς έχει ήδη εξασφαλίσει ως οικοδέσποινα το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης, και κάθε αγωνιστική θα παίζει με τον αντίπαλο που θα είχε υπό κανονικές προϋποθέσεις ρεπό, καθώς ο όμιλος στον οποίο θα συμμετάσχουν οι «τρικολόρ» θα είναι αυτός που θα έχει πέντε και όχι έξι ομάδες.

Στα προκριματικά θα λάβουν μέρος 54 χώρες μετά την παρθενική εμφάνιση του Γιβραλτάρ, ενώ όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οι δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ και η καλύτερη τρίτη θα προκριθούν απευθείας στα τελικά της διοργάνωσης, ενώ οι άλλες οκτώ τρίτες θα παίξουν σε μπαράζ.

Μάλιστα έγινε γνωστό πως για πολιτικούς λόγους δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί Ισπανία και Γιβραλτάρ και η Αρμενία με το Αζερμπαϊτζάν.

Παράλληλα, επικυρώθηκαν και τα γκρουπ δυναμικότητας, με την Ελλάδα να βρίσκεται όπως αναμενόταν στο πρώτο γκρουπ μαζί με Βοσνία, Αγγλία, Γερμανία Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία και Ισπανία, τις οποίες και θα αποφύγει.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:


Γκρουπ 1: Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ρωσία, Βοσνία

Γκρουπ 2: Ουκρανία, Σουηδία, Δανία Ελβετία, Βέλγιο, Τσεχία, Ουγγαρία, Ιρλανδία

Γκρουπ 3: Σερβία, Τουρκία, Σλοβενία, Ισραήλ, Νορβηγία, Σλοβακία, Ρουμανία, Αυστρία, Πολωνία

Γκρουπ 4: Μαυροβούνιο, Αρμενία Σκωτία, Φινλανδία, Λετονία, Ουαλία, Βουλγαρία, Εσθονία, Λευκορωσία

Γκρουπ 5: Ισλανδία, Β. Ιρλανδία, Αλβανία, Λιθουανία, Μολδαβία, ΠΓΔΜ, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Κύπρος

Γκρουπ 6: Λουξεμβούργο, Καζακστάν, Λιχτενστάιν, Νησιά Φερόε Μάλτα, Ανδόρα, Σαν Μαρίνο, Γιβραλτάρ

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.