Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τραμπζονσπόρ - ΑΕΚ 1-3: Έδειξε πανέτοιμη για το Τσάμπιονς Λιγκ η «Ένωση» (video)

Τραμπζονσπόρ - ΑΕΚ 1-3: Έδειξε πανέτοιμη για το Τσάμπιονς Λιγκ η «Ένωση» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/7/2023 21:59
Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 της Τραμπζονσπόρ σε φιλικό παιχνίδι στην Τραπεζούντα δείχνοντας σε πολύ καλή κατάσταση μία εβδομάδα πριν τις υποχρεώσεις της για το 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Γκαρσία (31’), Ελίασον (41’) και Φαν Βέερτ (75’) οι σκόρερ της «Ένωσης», μείωσαν στο 54’ με Γκόμες οι Τούρκοι, από ένα χαμένο πέναλτι για κάθε ομάδα.

Στην πρόβα τζενεράλε εν όψει των αγώνων για τον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 της Τραμπζονσπόρ στην Τραπεζούντα και έδειξε πανέτοιμη για τα δύο ραντεβού με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Η «Ένωση» ήταν κυρίαρχη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα απέναντι στους Τούρκους, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο με εξαιρετική ανάπτυξη στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και βρήκε τρία γκολ με τους Γκαρσία, Ελίασον και Φαν Βέερτ. Από ένα χαμένο πέναλτι είχαν οι δύο ομάδες με Λιβάι Γκαρσία και Μπακασέτα, ενώ μοναδικό αρνητικό για την «Ένωση» ο μυϊκός τραυματισμός του Βίντα, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στο 9ο λεπτό του παιχνιδιού.

Το ματς:


Πως ξεκίνησε η ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα έδωσε φανέλα βασικού στον Πινέδα, ξεκινώντας τον στην αριστερή πλευρά στα χαφ. Στη δεξιά ήταν ο Ελίασον ενώ οι Σιμάνσκι και Γιόνσον ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Στάνκοβιτς επιλέχθηκε στην εστία και την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα. Όσον αφορά την επίθεση, ο Τσούμπερ έπαιζε λίγο πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία.

Μπήκε καλύτερα η Τραμπζονσπόρ, τραυματίστηκε ο Βίντα

Η Τραμπζονσπόρ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, όντας πιο πιεστική στα πρώτα λεπτά και απείλησε πρώτη με σουτ του Ομούρ στο 7’ από πλάγια θέση, υποχρεώνοντας τον Στάνκοβιτς να διώξει σε κόρνερ. Απ’ αυτό προέκυψε η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς, με τον Μάξι Γκόμες να πιάνει την κοντινή κεφαλιά και τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να αποκρούει ενστικτωδώς. Στο επόμενο λεπτό η «Ένωση» προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Βίντα υπέστη μυϊκό τραυματισμό και έδωσε τη θέση του στον Μήτογλου.



Απείλησε δις ο Μπακασέτας

Η πρώτη τελική της ΑΕΚ στο παιχνίδι ήρθε στο 11’, με τον Λιβάι Γκαρσία να βρίσκει χώρο για σουτ αλλά το τελείωμα του ήταν άστοχο. Μετά το πρώτο τέταρτο, οι παίκτες του Αλμέιδα ανέβασαν τις γραμμές τους και πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού, ψάχνοντας τον τρόπο να διασπάσουν την τουρκική άμυνα. Βέβαια οι επόμενες δύο καλές στιγμές ήταν για την Τραμπζονσπόρ, η οποία απείλησε με δύο σουτ του Μπακασέτα (23’, 25’), το πρώτο σταμάτησε από τον Στάνκοβιτς και το δεύτερο κόντραρε καταλήγοντας κόρνερ.



Ανέβασε στροφές η ΑΕΚ και άνοιξε το σκορ με Γκαρσία

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι νταμπλούχοι Ελλάδας γίνονταν όλο και πιο πιεστικοί, «αγγίζοντας» το γκολ στο 30’ «με διαγώνιο σουτ του Τσούμπερ, αλλά ο Ουγκουρτσάν απομάκρυνε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του ήρθε το 1-0, με τον Μήτογλου να κάνει επαφή στο ύψος του πέναλτι για τον Γκαρσία, ο οποίος με όμορφο τελείωμα στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.



Δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση με Ελίασον

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την υπεροχή, απείλησε ξανά στο 36’ με σουτ του Ρότα εντός περιοχής το οποίο μπλόκαρε ο Ουγκουρτσάν και έφτασε σε δεύτερο τέρμα στο 41’. Μετά από υποδειγματικό τρανζίσιον, ο Γκαρσία έδωσε στον Πινέδα, το σουτ του Μεξικανού κόντραρε αλλά ο Ελίασον ακολούθησε τη φάση και με σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι κι εν συνεχεία στα δίχτυα. Το 2-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου το οποίο αποτύπωνε πλήρως την ανωτερότητα της «Ένωσης».



Αρκετές αλλαγές από Αλμέιδα, μείωσαν οι Τούρκοι

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Αλμέιδα προχώρησε σε πέντε αλλαγές, ανακατεύοντας την τράπουλα. Ο Γαλανόπουλος πέρασε αντί του Σιμάνσκι, ο Άμραμπατ αντί του Ελίασον, ο Γκατσίνοβιτς αντί του Πινέδα, ο Σιντιμπέ αντί του Ρότα και ο Αθανασιάδης αντί του Στάνκοβιτς.

Όπως και στο πρώτο μέρος, η ΑΕΚ επέλεξε να περιμένει την Τραμπζονσπόρ στα πρώτα λεπτά και στην πρώτη της ευκαιρία η τουρκική ομάδα μείωσε σε 2-1. Μετά από χτύπημα φάουλ του Μπακασέτα στο 54’, ο Μάξι Γκόμες έφυγε στο όριο από τους αμυντικούς και με κεφαλιά νίκησε τον Αθανασιάδη.



Χαμένο πέναλτι ο Γκαρσία

Ακολούθησαν νέες αλλαγές από τον Αλμέιδα, ο οποίος στο 63’ πέρασε τον Μάνταλο αντί του Γιόνσον και τον Πισάρο αντί του Τσούμπερ. Η «Ένωση» κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στο 68’ κέρδισε πέναλτι με τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος στην προσπάθειά του να πάρει κεφαλιά δέχτηκε χτύπημα από τον Μπακασέτα. Ο Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Ουγκουρτσάν απέκρουσε και στη συνέχεια ο γκολκίπερ των γηπεδούχων βγήκε νικητής και στο μεταξύ τους τετ-α-τετ, κρατώντας το 2-1.



Υποδειγματική αντεπίθεση και 3-1 η ΑΕΚ

Ο αγώνας σταμάτησε προσωρινά στο 71’ μετά από δυνατή μονομαχία του Γκαρσία με τον Μπένκοβιτς που έφερε και τους δύο παίκτες στο χορτάρι, με τον τελευταίο μάλιστα να αποχωρήσει με φορείο. Τη θέση του πήρε ο Γιλμάζ ενώ ο Γκαρσία αντικαταστάθηκε από τον Φαν Βέερτ. Στο ματς πέρασε και ο Μοχαμάντι αντί του Χατζισαφί ενώ λίγο αργότερα μπήκε και ο Ζίνι αντί του Γκατσίνοβιτς.

Λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, ο Φαν Βέερτ χρίστηκε σκόρερ (75’) έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση. Η φάση ξεκίνησε από κλέψιμο του Μάνταλου, με τους παίκτες του Αλμέιδα να κυκλοφορούν εξαιρετικά τη μπάλα στο τρανζίσιον και τον Φαν Βέερτ να τη στέλνει με πλασέ στα δίχτυα για το 3-1.



Ο Αθανασιάδης έπιασε το πέναλτι του Μπακασέτα

Η Τραμπζονσπόρ θα μπορούσε να μειώσει στο παιχνίδι στο 81’ κερδίζοντας πέναλτι σε χέρι του Μάνταλου στην περιοχή. Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε, κρατώντας το 3-1.



Η ΑΕΚ απείλησε στο 86’ με πλασέ του Άμραμπατ με τον Τσακίρ να διώχνει σε κόρνερ και στα εναπομείναντα λεπτά το ματς κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο, με το 3-1 υπέρ της ελληνικής ομάδας να μένει ως το τέλος.

Τράμπζονσπορ (Νέναντ Μπιέλιτσα): Ουγκουρτσάν, Ντένσβιλ, Μπένκοβιτς (74' Γιλμάζ), Λάρσεν, Ερέν (68' Μποσλούκ), Κουρμπέλης (80' Ντογκουτσάν), Μπακασέτας, Αμπντουλκαντίρ (68' Μπάρντι), Βίσκα (80' Τέκλιτς), Τρεζεγκέ, Μάξι Γκόμες (80' Ένις)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς (46' Αθανασιάδης), Χατζισαφί (73' Μοχαμάντι), Μουκουντί, Βίντα (9' Μήτογλου), Ρότα (46' Σιντιμπέ), Σιμάνσκι (46' Γαλανόπουλος), Γιόνσον (63' Μάνταλος), Πινέδα (46' Γκατσίνοβιτς, 79' Ζίνι), Ελίασον (46' Άμραμπατ), Τσούμπερ (63' Πισάρο), Λιβάι Γκαρσία (73' Φαν Βέερτ)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.