Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Και επίσημα στην Μίλαν ο Πούλισιτς, πήρε το «11» του Ιμπραχίμοβιτς

Και επίσημα στην Μίλαν ο Πούλισιτς, πήρε το «11» του Ιμπραχίμοβιτς

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/7/2023 23:53
Παίκτης της Μίλαν είναι με κάθε επισημότητα ο Κρίστιαν Πούλισιτς, με τον Αμερικανό εξτρέμ να υπογράφει συμβόλαιο για 4+1 χρόνια με τους «ροσονέρι» και να παίρνει τη φανέλα με το νούμερο «11» του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς

Μετά τον Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ, και ο Κρίστιαν Πούλισιτς έκανε το δρομολόγιο Λονδίνο-Μιλάνο υπογράφοντας στην Μίλαν. Οι «ροσονέρι» τα βρήκαν με την Τσέλσι μ’ ένα ποσό λίγο πάνω από τα 20 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους και ο Αμερικανός εξτρέμ έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027, με δυνατότητα επέκτασης για άλλον ένα χρόνο.

Ο 24χρονος ολοκλήρωσε το κεφάλαιο του στην Τσέλσι, όπου σε τέσσερα χρόνια παρουσίας στους «μπλε» σημείωσε 146 συμμετοχές με 26 γκολ και 21 ασίστ. Οι συχνοί τραυματισμοί δεν βοήθησαν τον διεθνή άσο να διακριθεί στους Λονδρέζους, μην αποδίδοντας τα αναμενόμενα με βάση τις προσδοκίες που υπήρξαν στο πρόσωπο του όταν αποκτήθηκε από την Ντόρτμουντ τον Ιανουάριο του 2019 για 58 εκατ. λίρες.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Πούλισιτς δήλωσε: «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ, είμαι ενθουσιασμένος και με τιμά. Όλα είναι πραγματικά ξεχωριστά στη Μίλαν. Μπορείς να αναπνεύσεις στην ιστορία και απλά θέλεις να έρθεις εδώ. Οι αρχικές συζητήσεις ξεκίνησαν όταν έλειπα για διεθνή καθήκοντα και, παρόλο που χρειάστηκε λίγος χρόνος για να διευθετηθεί η συμφωνία, πήρα την απόφαση να αποδεχτώ από νωρίς. Μίλησα με τον Πιόλι και κατάλαβα πραγματικά ότι ήθελε να με έχει και του είμαι ευγνώμων. Για εμένα, είναι μια νέα αρχή. Μίλησα επίσης με μερικά μέλη της ιδιοκτησίας. Η Μίλαν υποστηρίζεται πολύ καλά στις ΗΠΑ, από τότε που ήμουν παιδί θυμάμαι το πάθος για αυτά τα χρώματα της εκεί».

Τους στόχους του με τη νέα του ομάδα: «Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα με στόχο την κατάκτηση τροπαίων. Θα κοιτάξω να μεγαλώσω και να ανεβάσω το επίπεδό μου. Θα πρέπει να μάθω πολλά πράγματα, σε τακτικό επίπεδο, αλλά δεν μπορώ να περιμένω. Θα είναι υπέροχο να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ με αυτή τη φανέλα. Την περασμένη σεζόν, ακολούθησα τη σπουδαία πορεία που είχαν οι «ροσονέρι». Χάρη στον χρόνο μου στην Τσέλσι, έχω εμπειρία στη διοργάνωση. Θα δώσω τα πάντα».

Για το ότι πήρε τη φανέλα με το «11»: «Είναι ένα νούμερο που μου αρέσει. Ξέρω ότι το φόρεσε ένας θρύλος με τη μορφή του Ιμπραχίμοβιτς και είναι μια φανταστική ευκαιρία για μένα. Δεν θέλω να συγκρίνω τον εαυτό μου με τον Ίμπρα ή να καλύψω το κενό που άφησε ένας τόσο μεγάλος πρωταθλητής, αλλά ήταν ελεύθερο και το επέλεξα».

Για το πως προφέρουν το όνομα του: «Προφέρεται Πούλισιτς. Είμαστε κοντά στην Κροατία, επομένως υποθέτω το Πούλισικ είναι οκ».

Photo Credit: twitter.com/acmilan


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.