Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ελλάδα U19 – Ισλανδία U19 0-0: Αποχαιρέτησε με βαθμό το Ευρωπαϊκό Νέων η «γαλανόλευκη» (video)

Ελλάδα U19 – Ισλανδία U19 0-0: Αποχαιρέτησε με βαθμό το Ευρωπαϊκό Νέων η «γαλανόλευκη» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/7/2023 02:39
Η Εθνική Νέων κράτησε στο 0-0 την Ισλανδία για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Euro U19, πήρε τον πρώτο της βαθμό στον όμιλο και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση μετριάζοντας την κακή της εικόνα.

Παρότι αποκλεισμένη, η Εθνική Νέων έβγαλε μαχητική εικόνα στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με αντίπαλο την Ισλανδία και το τελικό 0-0 της επέτρεψε να μην αποχαιρετήσει τη διοργάνωση χωρίς βαθμό στον όμιλο.

Η «γαλανόλευκη» είχε κυρίως αμυντικό ρόλο απέναντι στους Ισλανδούς και πήρε καλό βαθμό στο ανασταλτικό κομμάτι εν αντιθέσει με τα δέκα γκολ που δέχτηκε στα δύο πρώτα παιχνίδια με Νορβηγία (4-5) και Ισπανία (0-5). Είχε την πρώτη καλή στιγμή του ματς στο 4’ με πλασέ του Τζίμα υποχρεώνοντας τον Πέτερσον σε επέμβαση ενώ ως το ημίχρονο δεν επέτρεψε στους αντιπάλους να απειλήσουν με αξιώσεις.

Οι Ισλανδοί, που ήθελαν μόνο νίκη για να ελπίζουν σε πρόκριση, είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 47’, όταν ο Μοναστηρλής νίκησε σε τετ-α-τετ τον Γκούντμουντσον. Η Ελλάδα απείλησε στο 56’ από στατική φάση αλλά ο Καλογερόπουλος δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά από θέση βολής. Στο 72’ η Ισλανδία «άγγιξε» το γκολ με δυνατό σουτ του Κρίστιανσον από το ημικύκλιο, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ και στα τελευταία λεπτά η μπάλα παίζονταν διαρκώς στα καρέ της ελληνικής ομάδας, η οποία όμως αμύνθηκε αποτελεσματικά και κράτησε το 0-0 ως το τέλος.

Το δρόμο της επιστροφής πλην της Ελλάδας θα πάρει και η Ισλανδία η οποία ακόμα κι αν κέρδιζε, δεν θα έπαιρνε την πρόκριση μετά το 0-0 της Ισπανίας με την Νορβηγία στο άλλο ματς. Η «ροχίτα» με επτά βαθμούς τερμάτισε στην κορυφή του ομίλου και θα παίξει στα ημιτελικά με την Ιταλία, ενώ οι Σκανδιναβοί τερμάτισαν 2οι και θα παίξουν στους «4» με την Πορτογαλία.

Ελλάδα: Μοναστηρλής, Τσίκος (84' Κωττάς), Προδρομίτης, Κεραμίτσης, Καλογερόπουλος, Σπυράκος, Αποστολάκης, Κυριόπουλος (74' Γεωργιάδης), Νικολάου (74' Συμεωνίδης), Γκούμας (66' Σμυρλής), Τζίμας (84' Γκολφίνος).

Ισλανδία: Πέτερσον, Κρίστιανσον, Ανταλστέισον, Ρόμπερτσον, Κάρλσον (65' Μπιάρνασον), Γκούντμουνσον, Γιόρουντσον, Θορστάινσον, (78' Άντερσον) Νόκβασον (65' Χάραλντσον), Μπρίνγιολφσον (58' Θόρνταρσον), Μπίργκισον (58' Μπόρκελσον).




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.