Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γκόου Αχέντ Ιγκλς – ΠΑΟΚ 2-1: Θέλει δουλειά και… μεταγραφές (video)

Γκόου Αχέντ Ιγκλς – ΠΑΟΚ 2-1: Θέλει δουλειά και… μεταγραφές (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/7/2023 19:10
Ο ΠΑΟΚ γνώρισε φιλική ήττα με 2-1 από την Γκόου Αχέντ Ιγκλς στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να βγάζει ξανά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι επιβεβαιώνοντας πως χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση.

Δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο φιλικό του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από την Γκόου Αχέντ Ιγκλς, η οποία τερμάτισε 11η πέρσι στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πραγματοποίησε κακή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο όπου είχε μεγάλο θέμα στο δημιουργικό κομμάτι ενώ εμφάνισε και αμυντικά θέματα μετά το ημίωρο με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ στο 35’. Αντίθετα, στο δεύτερο μέρος παίζοντας με διαφοροποιημένη ενδεκάδα, η ομάδα του Λουτσέσκου μπήκε πολύ δυναμικά και ισοφάρισε στο 48’ με τον Σβαμπ έπειτα από ασίστ του Τάισον, ο οποίος είχε δοκάρι στη συνέχεια για το 1-2. Αντ’ αυτού το 2ο γκολ ήρθε από την Γκόου Αχέντ Ιγκλς κόντρα στη ροή με εξαιρετικό τελείωμα του Αντεκάνιε (70’). Στα εναπομείναντα λεπτά η ομάδα δεν έβγαλε αντίδραση με εξαίρεση μια κεφαλιά του Κωνσταντέλια στο φινάλε και το 2-1 υπέρ των Ολλανδών έμεινε ως το τέλος.

Σίγουρα η ομάδα χρειάζεται αρκετή δουλειά, όντας ακόμα νωρίς στη σεζόν αλλά παράλληλα «φωνάζει» πως θέλει μεταγραφική ενίσχυση, με την απόκτηση ποιοτικού επιθετικού αλλά και χαφ που να ξεχωρίζει στη μεσαία γραμμή.

Στους διακριθέντες του ΠΑΟΚ ήταν ο Τάισον ο οποίος στα 36 του ήταν ο κορυφαίος της ομάδας δείχνοντας ότι η ομάδα στερείται ποιότητας ανάλογης μ' αυτή του Βραζιλιάνου άσου. Στα αξιοσημείωτα το ντεμπούτο του Τρόοστ Εκόνγκ, ο οποίος έδειξε πως χρειάζεται χρόνο για να βρει τα πατήματα του αλλά και ο τραυματισμός του Ντόουγκλας Αουγκούστο ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να μην εκφράζουν μεγάλη ανησυχία.

Το ματς:


Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε την ομάδα με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και τετράδα της άμυνας τους Λύρατζη, Νάσμπεργκ, Εκόνγκ και Ράφα Σοάρες από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στα χαφ βρέθηκαν οι Τσιγγάρας-Αουγκούστο, με τους Μουργκ, Τάισον και Α. Ζίβκοβιτς να απάρτιζαν την τριπλέτα πίσω από τον προωθημένο Τόμας.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι παίρνοντας τον έλεγχο αλλά έβγαζε πρόβλημα στην τελική πάσα και δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Η πρώτη φορά που κατάφερε να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ, αλλά ο Μπράντον αστόχησε σε τετ-α-τετ στο 27’ έπειτα από ωραία πάσα του Μουργκ. Από εκείνο το σημείο η Γκόου Αχέντ Ιγκλς αφυπνίστηκε και στο 32’ «άγγιξε» το 1-0 με πλασέ του Σόου, αλλά ο Νάσμπεργκ έδιωξε στη γραμμή. Στο 34’ χρειάστηκε επέμβαση του Ζίβκοβιτς σε σουτ του Γιανσάνα κι ένα λεπτό αργότερα η πίεση των Ολλανδών μετουσιώθηκε σε γκολ. Μετά από κόρνερ, ο Κάιπερς έπιασε αφύλακτος την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Σόου, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του ΠΑΟΚ.

Το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, αφού ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν κατάφερε να αντιδράσει στα εναπομείναντα λεπτά πριν το ημίχρονο. Να σημειωθεί πως λίγο πριν το ημίωρο ο Ντούγκλας Αουγκούστο αποχώρησε με ενοχλήσεις και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει σφίξιμο στον γλουτό.

Στο δεύτερο μέρος στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ παρέμειναν οι Λύρατζης, Ρ. Σοάρες, Τσιγγάρας, Τάισον και Μουργκ. Από την άλλη στο ματς πέρασαν οι Ταλιχμανίδης, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Κωνσταντέλιας και Γκορντεζιάνι.

Παρά τις πολλές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, οι Θεσσαλονικείς μπήκαν καλύτερα και ισοφάρισαν στο 48’. Ο Τάισον βρήκε ωραία με το κεφάλι τον Σβαμπ κι αυτός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν κυρίαρχη και στο 60’ «άγγιξε» την ανατροπή με εξαιρετικό πλασέ του Τάισον, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 69’ ο Τσαούσης έστειλε τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση κι ένα λεπτό μετά η Γκόου Αχέντ Ιγκλς σκόραρε από το… πουθενά με φαλτσαριστό σουτ του Αντεκάνιε έξω από την περιοχή. Ένα γκολ που ήρθε εντελώς κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, αφού οι Ολλανδοί βρίσκονταν συνεχώς σε θέση άμυνας στο δεύτερο ημίχρονο.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο ΠΑΟΚ έψαξε τον τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η μεγαλύτερη του στιγμή ήρθε στο 90+3’ με τον Κωνσταντέλια να πιάνει κεφαλιά από πλεονεκτική θέση μετά τη σέντρα του Βιεϊρίνια, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ.

Οι συνθέσεις:

Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Ντε Λάνγκε, Κάιπερς, Λίντμπεργκ, Σέρα, Σόου, Μπλόμε, Γιανσάνα, Αμόφα, Έβερινκ, Σάατχοφ, Μπρέουμ.

Στο δεύτερο αγωνίστηκαν οι: Ντε Λάνγκε, Ντέιλ, Κράμερ, Τζέιμς, Ρόμενς, Αντεκάνιε, Αβεντισιάν, Β. Έντβαρντσεν, Ο. Έντβαρντσεν, Ντέρσκεν, Σμιτς.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς (46’ Ταλιχμανίδης), Λύρατζης (62’ Βιεϊρίνια), Νάσμπεργκ (46’ Μιχαηλίδης), Εκόνγκ (46’ Κουλιεράκης), Ράφα Σοάρες (62’ Τσαούσης), Ντόουγκλας (29’ λ.τ. Σβαμπ), Τσιγγάρας (62’ Γιαξής), Μουργκ (62’ Βρακάς), Τάισον (70’ Τζίμας), Α. Ζίβκοβιτς (46’ Κωνσταντέλιας), Μπράντον (46’ Γκορτετζιάνι)

Τα στιγμιότυπα:




Όλο το παιχνίδι:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.