Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ντεσάν: «Πολύ καλή ομάδα η Ελλάδα, είναι πραγματικά σε πολύ καλό επίπεδο»

Ντεσάν: «Πολύ καλή ομάδα η Ελλάδα, είναι πραγματικά σε πολύ καλό επίπεδο»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/6/2023 19:26
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας Ντιντιέ Ντεσάν έπλεξε το εγκώμιο της Εθνικής Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας την ως πολύ καλή ομάδα ενώ στάθηκε στην καλή κυκλοφορία της ομάδας με τον ερχομό του Πογιέτ στον πάγκο.

Με τα καλύτερα λόγια για την Εθνική Ελλάδας αναφέρθηκε ο Ντιντιέ Ντεσάν εν όψει της αυριανής (19/6) αναμέτρησης με την Γαλλία στο Παρίσι για την 4η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro 2024.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «τρικολόρ» απάντησε τα εξής στη συνέντευξη Τύπου:

-Ποια είναι η γνώμη σας για την ελληνική ομάδα;

«Είναι μια πολύ καλή ομάδα, με ό,τι μπορεί να φέρει ο Γκουστάβο Πογιέτ στην επιθετικότητα. Έχει επίσης πολλά προσόντα στο επιθετικό κομμάτι με ενδιαφέρουσα κυκλοφορία. Κάνουν καλά πράγματα με παίκτες που τους αρέσει να έχουν την μπάλα στα πόδια τους, υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί στα πλάγια και όταν δεν έχουν την μπάλα υπάρχει η επιθετικότητα που χρειάζεται. Είναι πραγματικά σε πολύ καλό επίπεδο, και κόντρα στην Ιρλανδία την Παρασκευή και κέρδισαν δίκαια. Θα έχουμε έναν πολύ καλό αντίπαλο απέναντί μας».

-Τι ανάμνηση έχετε από τον Πογιέτ;

«Πέρασα έναν χρόνο μαζί του στην Τσέλσι, αλλά ήταν μια καλή χρονιά σε ανθρώπινο επίπεδο. Υπήρχαν πολλοί Γάλλοι και Ισπανόφωνοι, και αυτό μου ταίριαζε γιατί τα αγγλικά μου δεν ήταν αρκετά καλά. Είναι πολύ ευχάριστος άνθρωπος και θα χαρώ να τον ξαναδώ, και να τον χαιρετήσω πριν και μετά το παιχνίδι».

-Είστε το φαβορί αυτού του παιχνιδιού;

«Το έχουμε συνηθίσει, αλλά πάντα υπάρχει εγρήγορση, προσοχή. Μια νίκη αύριο θα μας επέτρεπε να προχωρήσουμε λίγο πιο κοντά προς τον στόχο μας».

-Θα κάνετε πολλές αλλαγές στην αρχική σας ομάδα;

«Λες και θα σας πω (χαμογελάει) . Αλλά και οι 23 υποτίθεται ότι είναι διαθέσιμοι».

-Είναι το τέλος μιας εξαιρετικής σεζόν. Οι παίκτες ξεπερνούν τους 60 αγώνες, είναι πάρα πολοί;

«Είναι πολλοί. Ακόμα κι αν υπάρχουν πολλά πράγματα που καθιστούν δυνατή την καλύτερη ανάκαμψη, οι οργανισμοί είναι πολύ απασχολημένοι. Αυτό που αλλάζει είναι η συχνότητα, δεν υπάρχουν πολλές περίοδοι με έναν αγώνα την εβδομάδα πια. Δεδομένων όμως των προγραμματισμένων και των νέων διοργανώσεων, το ημερολόγιο είναι πολύ απασχολημένο εδώ και λίγο καιρό. Η περίοδος των διακοπών είναι σημαντική σε ψυχολογικό και σωματικό επίπεδο. Πρέπει να προστατεύσουμε τους παίκτες και να μην παραμελούμε τους χρόνους αποθεραπείας».

-Περιμένετε περισσότερα από τους Κομάν και Ντεμπελέ όσον αφορά τα στατιστικά τους;

«Είναι παίκτες που έχουν λίγο το ίδιο προφίλ, ακόμα κι αν ο Ουσμάν έχει λίγο περισσότερη ικανότητα τρεξίματος και βάθος. Αποσταθεροποιούν τον αντίπαλο, κάνουν τη διαφορά. Η αναλογία γκολ-ασσίστ τους θα μπορούσε να βελτιωθεί, αλλά είναι καλός ανταγωνισμός»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.