Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ελλάδα-Ιρλανδία 2-1: Έκανε το δύο στα δύο, άρεσε και τώρα η Γαλλία! (video)

Ελλάδα-Ιρλανδία 2-1: Έκανε το δύο στα δύο, άρεσε και τώρα η Γαλλία! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
16/6/2023 23:47
Η Ελλάδα επικράτησε με 2-1 της Ιρλανδίας στην «OPAP Arena» για την τρίτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024, έκανε το δύο στα δύο στον όμιλο της και παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ανώτερο από την αντίπαλο του και έφτασε δίκαια σε μία νίκη που το κρατάει σε τροχιά πρόκρισης. Ο Μπακασέτας στο 15' άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι αλλά στη συνέχεια η Εθνική οπισθοχώρησε και η Ιρλανδία ισοφάρισε στο 27' με τον Κόλινς. Αμέσως η Ελλάδα πήρε τον έλεγχο και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες αλλά το δεύτερο γκολ το βρήκε με ωραίο πλασέ του Μασούρα στο 49'.

Με αυτή της τη νίκη έφτασε τους έξι βαθμούς και πηγαίνει στο Παρίσι όπου θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα (19/6 21:45) τη Γαλλία σε μία «μάχη» κορυφής. Από την άλλη η Ιρλανδία με αυτή την ήττα ουσιαστικά μένει εκτός από τις όποιες ελπίδες είχε για κάτι καλό σε αυτό τον όμιλο.

Ανώτερη η Ελλάδα, μία φάση ένα γκολ η Ιρλανδία

Η Ελλάδα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, κέρδισε το πρώτο της κόρνερ στο 4' και από την εκτέλεση του ο Μαυροπάνος με σουτ λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Μπαζούνου έδιωξε εντυπωσιακά.

H «γαλανόλευκη» στα πρώτα λεπτά είχε κλείσει την αντίπαλο της στο μισό γήπεδο, προσπαθούσε να απειλήσει μέσω στημένων και τελικά στο 14' η πίεση της απέδωσε καρπούς. Έπειτα από ολιγόλεπτη εξέταση του VAR ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε πέναλτι για χέρι του σε σέντρα του Μπάλντοκ και ο Μπακασέτας ευστόχησε δίνοντας το προβάδισμα στην Ελλάδα.


Μετά το γκολ η Ιρλανδία ισορρόπησε το παιχνίδι και όσο περνούσε η ώρα προσπαθούσε να κερδίσει μέτρα και να βγει μπροστά. Στο 27' μάλιστα και έπειτα από μία στημένη φάση κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Φέργκιουσον πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου κινήθηκε ο Κόλινς και με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-1.



Η Ελλάδα προσπάθησε να αντιδράσει μετά την ισοφάριση, είχε μία καλή στιγμή με τον Πέλκα ο οποίος όμως δεν έκανε καλή επιλογή στο 33' και στο επόμενο λεπτό ο Μπακασέτας βρήκε χώρο έξω από την περιοχή αλλά το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Μπαζούνου.

Το σκηνικό θύμιζε και πάλι αυτό του ξεκινήματος, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν κυρίως με μακρινά σου να βρουν το δεύτερο γκολ αλλά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν τα κατάφεραν.

Δυναμικό ξεκίνημα, δίκαιη νίκη

Η Ελλάδα ξεκίνησε με ρυθμό και το δεύτερο μέρος και πολύ γρήγορα κατάφερε να βρει το γκολ που της έδωσε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Μπακασέτας βγήκε από τα αριστερά και πέρασε μία πολύ ωραία πάσα για τον Μασούρα ο οποίος πήρε λίγα μέτρα και με όμορφο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα στο 49'.



Μετά το γκολ βέβαια οι παίκτες του Πογέτ άφησαν και πάλι χώρο στους αντιπάλους τους αλλά έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι. Στο 72' βέβαια χρειάστηκε μία ωραία επέμβαση του Βλαχοδήμου σε ένα δυνατό σουτ του Κόλινς για να μείνει το 2-1.



H Εθνική έβρισκε χώρους στις αντεπιθέσεις και λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο γκολ στο 79'. Ο Γιακουμάκης με ωραία ντρίπλα έμεινε ελεύθερος μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ. Λίγα λεπτά μετά μάλιστα ο Μπάλντοκ βγήκε ωραία από τα δεξιά και πάσαρε στον Φούντα αλλά το σουτ του κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Η Ελλάδα δέχτηκε πίεση στα τελευταία λεπτά και στο 90+3' λίγο έλειψε να δεχτεί την ισοφάριση όμως ο Βλαχοδήμος ήταν σταθερός και μπλόκαρε το σουτ του Ντόχερτι. Στο τέλος το «άναψαν τα αίματα» στο παιχνίδι, πήγε να δημιουργηθεί μία σύρραξη με τον Ντόχερτι μάλιστα να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ελλάδα (Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90' Σιώπης), Μπακασέτας (90+4' Μπακασέτας), Πέλκας (71' Φούντας), Μασούρας, Παυλίδης (71' Γιακουμάκης)

Ιρλανδία (Κένι): Μπαζούνου, Ντόχερτι Κόλινς, , Οντουόντα (53' Μακλίν), Έγκαν, Κάλεν, Σμόλμπον (53' Νάιτ),Μολούμπι (81' Ομπαφέμι), Λένιχαλ (89' Πάροτ), Φέργκιουσον, Ίντα (Τζόνστον)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.