Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι η Τσέλσι, επέστρεψε στις νίκες η Τότεναμ

Πρέμιερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι η Τσέλσι, επέστρεψε στις νίκες η Τότεναμ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/12/2013 20:11
Η Τσέλσι ήταν η νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ που έκλεισε την «αυλαία» της 19ης αγωνιστικής, με τους «μπλε» να μένουν πίσω στο σκορ από το γκολ του Σκρτέλ (4’), ωστόσο με τέρματα των Αζάρ (17’) και Ετό (32’) κέρδισαν με 2-1 στο «Στάμφορντ Μπρίτζ» και πέρασαν στην τρίτη θέση, αφήνοντας στην 5η την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ! Φωνάζουν για πέναλτι οι φιλοξενούμενοι.

Μετά την ήττα της με 2-1 στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ δεν τα κατάφερε ούτε στο «Στάμφορντ Μπρίτζ» απέναντι στην Τσέλσι, η οποία παρότι βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να ανατρέψει το σκορ, παίρνοντας τη νίκη που την διατηρεί στην 3η θέση και στο -2 από την κορυφή.

Η Λίβερπουλ πήρε προβάδισμα μόλις στο 4ο λεπτό, με τον Σκρτέλ να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων μετά από φάουλ του Άγκερ, και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ωστόσο, στη συνέχεια, η Τσέλσι είχε την υπεροχή και στο 17’ ο Αζάρ κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα εκπληκτικό σουτ, φτάνοντας τα 8 γκολ τη φετινή σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι «μπλε» δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς διατήρησαν τον έλεγχο και στο 32’ μετά από γύρισμα του Οσκάρ, ο Ετό έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, με τον Μινιολέ πάντως να έχει ευθύνη καθώς παρότι ακούμπησε, δεν κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα.

Στην επανάληψη, η Λίβερπουλ έγινε πιο πιεστική και έχασε ευκαιρίες για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, με κορυφαία αυτή του Σακό ο οποίος σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ στο 52’.

Στον αντίποδα, η Τσέλσι προσπαθούσε να «χτυπήσει» κυρίως με αντεπιθέσεις και θα μπορούσε να είχε «κλειδώσει» τη νίκη εάν ο Ετό έκανε καλύτερο τελείωμα σε τετ-α-τετ με τον Μινιολέ.

Πρέμιερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι η Τσέλσι, επέστρεψε στις νίκες η Τότεναμ
Μάλιστα ο Καμερουνέζος επιθετικός παραλίγο να εξελιχθεί σε αρνητικός πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους, καθώς με χαζή ενέργεια στο 83’ ανέτρεψε τον Σουάρες εντός περιοχής, όμως ο Χάουαρντ Γουεμπ παρότι ήταν μπροστά στη φάση, δεν καταλόγισε πέναλτι!

Στα υπόλοιπα λεπτά, η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να γίνει απειλητική και στο φινάλε ο Τόρες που είχε περάσει στο παιχνίδι στο 87’, παραλίγο να χριστεί σκόρερ, ωστόσο το τελείωμα του προ του Μινιολέ δεν ήταν καλό, με αποτέλεσμα το 2-1 να μείνει ως τη λήξη.

Με αυτή τη νίκη η Τσέλσι ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της για το 2013, καθώς διατηρήθηκε στην 3η θέση και στο -2 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ με 40 βαθμούς, ενώ αντίθετα η Λίβερπουλ με δύο «κολλητές» ήττες, κατρακύλησε στην 5η θέση με 36 βαθμούς και πλέον είναι στο -6 από την κορυφή.

Επέστρεψε στις νίκες η Τότεναμ


Πρέμιερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι η Τσέλσι, επέστρεψε στις νίκες η Τότεναμ
Στο άλλο παιχνίδι που διεξαγόταν την ίδια ώρα, η Τότεναμ κέρδισε με 3-0 την Στόουκ και επέστρεψε στις νίκες μετά τη «γκέλα» της με τη Γουέστ Μπρομ (1-1) στη boxing day.

Τα «σπιρούνια» πραγματοποίησαν αρκετά καλή εμφάνιση και πήραν εύκολα τη νίκη, με τον Σολδάδο να ανοίγει το σκορ στο 36’ με πέναλτι, ενώ στην επανάληψη οι Ντεμπελέ (65’) και Λένον (69’) «σφράγισαν» τους τρεις βαθμούς για την ομάδα του Τιμ Σέργουντ ο οποίος έκανε «σεφτέ» στον πάγκο των λονδρέζων ως «μόνιμος» τεχνικός.

Με αυτή τη νίκη, η Τότεναμ έφτασε τους 34 βαθμούς και έπιασε στην 6η θέση την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ αντίθετα, η Στόουκ έμεινε στους 21 βαθμούς και βρίσκεται στην 12η θέση.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.