Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος 0-1: Διπλό με το βλέμμα στην Ευρώπη από τους Θεσσαλούς

ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος 0-1: Διπλό με το βλέμμα στην Ευρώπη από τους Θεσσαλούς

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
5/3/2023 18:58
Ο Βόλος επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Σε ένα ματς με ελάχιστες καλές φάσεις και τον ΠΑΣ να δείχνει πιο κινητικός, ο Βόλος ήταν αυτός που πήρε τη νίκη με κεφαλιά «οβίδα» του Τάχατου στο 82' και έδειξε πως εκτός της εισόδου του στα πλέι οφ θα βάλει δύσκολα στον Άρη και για την 5η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ, αφού έφτασε τους 39 βαθμούς, προσπερνώντας -έστω προσωρινά- τους «κίτρινους».

Στον αντίποδα οι Ηπειρώτες, έμειναν στους 23 πόντους, ενώ συμπλήρωσαν οκτώ ματς και δύο μήνες χωρίς νίκη. Είναι στην 11η θέση και θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία στα πλέι οφ, έχοντας πάντως διαφορά 9 πόντων από την επικίνδυνη ζώνη.

Κυρίαρχος σε ματς χωρίς φάσεις ο ΠΑΣ

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς πως είχαν διάθεση να επιτεθούν και να αναλάβουν την πρωτοβουλία στο παιχνίδι, το οποίο όμως στα πρώτα 20 λεπτά ήταν εντελώς άρρυθμο. Στο 21' μετά από τραγικό λάθος του Λούνα, ο Τζίμας βρέθηκε σε πολύ πλεονεκτική θέση έξω από την περιοχή αλλά το σουτ που εποχείρησε κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε, στην πρώτη πολύ απειλητική στιγμή των Ηπειρωτών στο ματς, αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν περιοριστεί στο να σπαταλούν καλές προϋποθέσεις και σε άστοχα σουτ.

Οι Θεσσαλοί ήταν παθητικοί, καταφεύοντας πάντως σε σκληρό παιχνίδι ώρες ώρες, ενώ παραλίγο να δεχτούν το γκολ στο 26', όταν ο Κλέιμαν έχασε την μπάλα από τα χέρια του και αυτή έφτασε στον Μορέιρα από που πολύ πλάγια θέση σούταρε άστοχα. Στο 37' πάντως ο γκολκίπερ του Βόλου έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Νίνη, που κόντραρε με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά προς την εστία, ενώ στο 41', στην τελευταία φάση άξια αναφοράς στο πρώτο μέρος, ο Εραμούσπε έκανε την καρφωτή κεφαλιά μετά από κόρνερ με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια.

«Οβίδα»... αέρος του Τάχατου και νοκ άουτ οι Ηπειρώτες

Με πιο δραστήριο τον Μπαλάν και τον Νίνη, οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά με όρεξη στο δεύτερο μέρος. Ο Ρουμάνος στο 55’ αστόχησε από πλάγια θέση ενώ στο 61’ ανάγκασε σε επέμβαση τον Κλέιμαν, με τους φιλοξενούμενους σταδιακά πάντως να δείχνουν πιο σίγουροι για την αμυντική τους λειτουργία, αν και επιοθετικά παρέμεναν... σιωπηλοί..

Το φάουλ του δραστήριου Νίνη στο 81’ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παναγιώτη Τσιντώτα, για να έρθει δύο λεπτά μετά το γκολ για τον Βόλο.

Ο Τσιρίνος έβγαλε τη σέντρα και ο Τάχατος, στην πρώτη του παρουσία στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας του σε επίπεδο Super League, πέτυχε με κεφαλιά το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα των Θεσσαλών «ξεραίνοντας» τους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΣ άσκησε πίεση και προσπάθησε για την ισοφάριση, δημιουργώντας την μεγαλύτερη ευκαιρία του με τον Ριένστρα στο 90'+3', ωστόσο τους σουτ που επιχείρησε από καλή θέση πέρασε άουτ και ο «Αγιαξ της Ηπείρου» γνώρισε την ήττα που τον κρατά σε εγρήγορση ενόψει των πλέι άουτ. Από την άλλη, η ομάδα του Κώστα Μπράτσου ετοιμάζεται με αξιώσεις να διεκδικήσει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο στη διαδικασία των πλέι οφ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Νίνης, Τζίνο, Ριένστρα, Τζίμας (88’ Σταματελόπουλος), Μορέιρα (73’ Λώλης), Μπάλαν (79’ Μπατίστ).

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Ταχάτος, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Σι, Λούνα, Τσοκάνης (79’ Κάτσε), Μεταξάς (46’ Καρτάλης/90’ Ασλανίδης), Πιρές (90’+3’ Τσελεμπάκης), Τσιρίνος, Οζέγκοβιτς.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.