Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσιτσιπάς - Χιτζικάτα 3-0: Σίφουνας ο Στέφανος πέρασε στον τρίτο γύρο του Australian Open (video)

Τσιτσιπάς - Χιτζικάτα 3-0: Σίφουνας ο Στέφανος πέρασε στον τρίτο γύρο του Australian Open (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
18/1/2023 14:31
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε επίδειξη δύναμης στον δεύτερο γύρο του Australian Open, νικώντας με άνεση τον Αυστραλό Ρίνκι Χιτζικάτα -νούμερο 169 στην παγκόσμια κατάταξη- με 3-0 σετ (6-3, 6-0, 6-2) και παίρνοντας εμφατικά το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του πρώτου Γκραν Σλαμ του 2023.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή της «μάχης» μεταξύ του Τάλον Γκρίκσπορ και του Μπότικ βαν ντε Ζάντσχουλπ, αμφότεροι μάλιστα είναι Ολλανδοί.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, αυτός δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, με τον Έλληνα πρωταθλητή να κερδίζει τόσο εύκολα όσο μαρτυρά το σκορ.

Κι αυτό διότι κατόρθωσε να κυριαρχήσει σε όλα τα σετ και συνάντησε αντίσταση μέχρι το έκτο γκέιμ του πρώτου κομματιού του ματς, όταν ακόμα δεν είχε πετύχει κάποιο «μπρέικ».

Το βέβαιο είναι ότι παρά τα χαμηλά «εμπόδια» που έχει συναντήσει έως τώρα, ο Στέφανος έχει αφήσει υποσχέσεις και υπενθυμίζεται ότι αν κατορθώσει να κατακτήσει το τουρνουά, τότε παράλληλα θα βρεθεί και στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Βέβαια ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος και θα πρέπει να συνεχίσει βήμα-βήμα την πορεία του προς τη διάκριση.



Μιλώντας μέσα από το κορτ μετά το φινάλε της αναμέτρησης, ο 24χρονος τενίστας επισήμανε:

«Με μεγάλη χαρά αγωνίζομαι στη Rod Laver Arena. Περασαμε πολύ όμορφα με την εθνική ομάδα, δεθήκαμε με την ομάδα. Θα ήθελα να συνεχίσει αυτό μετά το τουρνουά. Έχω ζήσει πoλύ Αυστραλία τις τελευταίες εβδομάδες, μετά πήγαμε στο Περθ και στο Σίδνεϊ. Είναι και η ελληνική κοινότητα εδώ. Όποτε επιστρέφω εδώ νιώθω σαν την πατρίδα και ίσως στο μέλλον να αποκτήσω και ένα σπίτι εδώ».

Αναφορικά με τον Μαρκ Φιλιππούση και τον επόμενό του αντίπαλο που θα είναι Ολλανδός πρόσθεσε:

«Με έχει βοηθήσει ο Φιλιππούσης με το σερβίς, με το βολέ. Τα έχουμε βάλει στο παιχνίδι μου. Είναι ταπεινός το βλέπετε, έχει ήδη φύγει. Νομίζω ότι μαζί του κινούμαι στη σωστή κατεύθυνση.

Δεν έχω αντιμετωπίσει κανέναν εκ των δύο. Θα κάνω σωστή προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.