Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Καλλιθέα-Λαμία 1-2: Πρόκριση και φουλ για τα ημιτελικά! (video)

Καλλιθέα-Λαμία 1-2: Πρόκριση και φουλ για τα ημιτελικά! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
10/1/2023 18:27
Η Λαμία μπορεί να δυσκολεύτηκε αλλά πήρε τη νίκη στην έδρας της Καλλιθέας και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα πανηγύρισε την πρόκριση της στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα της Φθιώτιδας προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με δύο γκολ διαφορά (34' Μανούσος, 38' Μαρτίνεθ) όμως η Καλλιθέα μπήκε άμεσα στο παιχνίδι με τον Νίλι (41') και έψαξε έπειτα την ισοφάριση.

Το σύνολο του Γιώργου Σίμου έδειξε καλό πρόσωπο στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και ήταν ανώτερο, όμως αυτό του Σάββα Παντελίδη ήταν πιο κυνικό και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε.

Η Λαμία θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον νικητή του ζευγαριού Απόλλων Παραλιμνίου- ΑΟ Αγίου Νικολάου και είναι το μεγάλο φαβορί για να φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Ανώτερη η Καλλιθέα, κυνική η Λαμία

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, πήραν την κατοχή και είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 10' όταν ο Νίλι βγήκε από τα πλάγια, έκανε τη σέντρα μέσα στην περιοχή αλλά ο Λουκίνας δεν πρόλαβε να βάλει το κεφάλι του και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ένα λεπτό μετά όμως η Καλλιθέα έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, με τον Κυνηγόπουλο να σεντράρει ωραία μέσα στην περιοχή και τον Ντεμέτριους με την κεφαλιά να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Σαράνοφ.

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου ήταν ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο, είχε περισσότερα τρεξίματα όμως η Λαμία ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στην πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Ρόμανιτς εκτέλεσε χαμηλά ένα φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και ο Μανούσος υποδέχτηκε ωραία την μπάλα γύρισε ωραία το κορμί του και με ένα βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πάντου στο 34'



Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους οι οποίοι τέσσερα λεπτά μετά έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα. Ο Μανούσος είδε το ανέβασμα από τα αριστερά του Τσιλούλη και του πέρασε την μπάλα, αυτό τη γύρισε δυνατά μέσα στην περιοχή και ο Μαρτίνεθ με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0.



Η Καλλιθέα δεν έχασε την ψυχραιμία της και συνέχισε να επιτίθεται και βρήκε άμεσα αντίδραση. Ο Κυνηγόπουλος βγήκε από τα δεξιά και έκανε τη σέντρα, με τον Κορνέζο να μην διώχνει σωστά τον Νίλι να πιάνει το σουτ και να μειώνει στο σκορ. Οι γηπεδούχοι μάλιστα έψαξαν την ισοφάριση πριν λήξει το ημίχρονο, το παιχνίδι είχε ωραίο ρυθμό και στο 45' η Λαμία ήταν αυτή που έφτασε κοντά σε τρίτο τέρμα.



Λίγες οι φάσεις, «άκαρπη» η πίεση της Καλλιθέας

Ο ρυθμός στην αναμέτρηση δεν ήταν ο ίδιος, με τη Λαμία να προσπαθεί να διαχειριστεί το προβάδισμα της και τον Παντελίδη να κάνει γρήγορα τέσσερις αλλαγές προκειμένου να φρεσκάρει ακόμα περισσότερο την ομάδα του.

Όσο περνούσε η ώρα η Καλλιθέα έκλεινε τη Λαμία στην άμυνα της ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης αλλά δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους για την εστία του Σαράνοφ. Στο 73' βέβαια οι παίκτες του Γιώργου Σίμου κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά του Καινούργιου ο οποίος όμως ήταν ελαφρώς εκτεθειμένος και ο βοηθός σήκωσε τη σημαία του.



Στο 75' ήταν η σειρά της Λαμίας να βγει μπροστά και να χάσει μοναδική ευκαιρία για να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Ο Σλίβκα βρήκε με ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας τον Τσιλούλη αυτός έφυγε απέναντι στον Πάντο αλλά σούταρε άουτ.

Από εκεί και έπειτα η Καλλιθέα ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο, απείλησε με ένα σουτ του Ντεμέτριους στο 82' αλλά ο Σαράνοφ μπλόκαρε σταθερά. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν σημειώθηκε άλλη σημαντική ευκαιρία και οι Φθιωτοί πανηγύρισαν την πρόκριση τους.

Καλλιθέα (Σίμος): Πάντος, Βασιλούδης, Κολτσίδας, Βλάχος, Καινούργιος (79' Ρέντζας), Μπουλούλης (80' Δούμτσης), Σαντάνα (58' Λάσκαρης), Νίλι, Ντεμέτριους, Κυνηγόπουλος, Λουκίνας (80' Τσιντώνης)

Λαμία: (Παντελίδης) Σαράνοφ, Σαραμαντάς (58' Γκοράνοφ), Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Τζανδάρης (58' Ντε Βινσέντι), Νούνιες (68' Σλίβκα), Σιμόν, Μαρτίνεθ (58' Μπεχαράνο), Τσιλούλης, Ρόμανιτς (79' Γιακουμάκης), Μανούσος.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.