Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ο Γκάρεθ Μπέιλ ανακοίνωσε την απόσυρση του από το ποδόσφαιρο!

Ο Γκάρεθ Μπέιλ ανακοίνωσε την απόσυρση του από το ποδόσφαιρο!

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
9/1/2023 17:28
Ο Γκάρεθ Μπέιλ με ανακοίνωση του στα Social Media έκανε γνωστή την απόφαση του να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο σε ηλικία 33 ετών.

Ο Ουαλός σταρ έχει συμβόλαιο με την LA FC του MLS έως το καλοκαίρι του 2023 αλλά αυτό δεν φάνηκε πως τον εμπόδισε να πάρει την απόφαση του. Έχοντας φτάσει τα 33 του χρόνια και έχοντας ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς και έπειτα από σκέψη αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Είχε μία γεμάτη καριέρα ξεκινώντας από τη Σαουθάμπτον, έκανε πράγματα και θαύματα στην Τότεναμ και από εκεί με 100 εκατομμύρια το 2013 πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Μαζί με τους Ρονάλντο και Μπενζεμά συνέθεσαν μία εκπληκτική επιθετική τριάδα και στη Μαδρίτη κατέκτησε πέντε Τσάμπιονς Λιγκ.

Όλοι θυμούνται φυσικά το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε στον τελικό με τη Λίβερπουλ το 2018 όταν ήταν και ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Τα τελευταία χρόνια βέβαια φαινόταν πως είχε χάσει την όρεξη του, απέδιδε καλύτερα με την εθνική του ομάδα μαζί με την οποία βρέθηκε σε δύο Euro και σε ένα Mundial, φτάνοντας μάλιστα το 2016 στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Αποτελεί σίγουρα μία από τις πιο εμβληματικές μορφές του ποδοσφαίρου της Ουαλίας και άφησε το στίγμα του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Με τη Ρέαλ Μαδρίτης εκτός από πέντε Τσάμπιονς Λιγκ, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, τρία ισπανικά και ευρωπαϊκά σούπερ Καπ και τέσσερα παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Η ανάρτηση του:

«Μετά από προσεκτική και με αρκετή σκέψη θεώρηση , ανακοινώνω την άμεση απόσυρσή μου από το συλλογικό και διεθνές ποδόσφαιρο. Νιώθω τρομερά τυχερός που εκπλήρωσα το όνειρο του να παίζω το άθλημα που αγαπώ. Πραγματικά μου έχει χαρίσει μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Τις υψηλότερες κορυφές σε μια πορεία 17 χρόνων που θα είναι αδύνατο να επαναληφθεί, ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου.

Από την πρώτη μου επαφή στη Σαουθάμπτον έως την τελευταία στη Λος Άντζελες και όλα όσα έζησα στο μεσοδιάστημα, διαμόρφωσαν μια συλλογική καριέρα για την οποία νιώθω αμέριστη περηφάνια και ευγνωμοσύνη. Το να παίζω 111 φορές για τη χώρα μου και να είμαι αρχηγός ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Μοιάζει αδύνατον να δείξω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσοι έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτό το ταξίδι. Νιώθω υποχρεωμένος σε πολλούς ανθρώπους που με βοήθησαν να αλλάξω τη ζωή μου και να φτιάξω την καριέρα μου με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσα καν να φανταστώ όταν ξεκινούσα σε ηλικία εννέα χρονών.

Σε όλες τις προηγούμενες ομάδες που αγωνίστηκα, τη Σαουθάμπτον, την Τότεναμ, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λός Άντζελες. Όλοι οι προηγούμενοι προπονητές ου, το προσωπικό, οι συμπαίκτες, οι αφοσιωμένοι οπαδοί, οι μάνατζερ μου, οι καταπληκτικοί μου φίλοι και η οικογένειά μου, η επίδραση που είχατε ήταν ανυπολόγιστη. Προς τους γονείς μου και την αδερφή μου, χωρίς τη δική σας αφοσίωση σε αυτές τις πρώτες μέρες, χωρίς τα γερά θεμέλια, δεν θα έγραφα αυτή τη δήλωση αυτή τη στιγμή, οπότε σας ευχαριστώ που με βάλατε σε αυτό το μονοπάτι και για την ακλόνητη υποστήριξή σας. Προς τη γυναίκα και τα παιδιά μου, η αγάπη και η υποστήριξή σας με βοήθησε να ανταπεξέλθω.

Ήσασταν μαζί μου στα καλά και στα άσχημα, κρατώντας με προσγειωμένο καθ΄ολη τη διαδρομή. Με εμπνέετε να γίνω καλύτερος και να σας κάνω περήφανους. Οπότε προχωράω με προσμονή στο επόμενο στάδιο της ζωής μου. Μια εποχή αλλαγής και μετάβασης, μια ευκαιρία για μια νέα περιπέτεια».





Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.