Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Πελέ

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Πελέ

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
29/12/2022 21:15
Μία είδηση που όλοι εύχονταν να μην τη διαβάσουν και να μην την ακούσουν ποτέ, ήρθε να ταράξει συθέμελα τον κόσμο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, καθώς ο θρυλικός Πελέ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Εδώ και καιρό, ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών έδινε μεγάλη «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή και τον τελευταίο μήνα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στο Σάο Πάουλο.

Το βράδυ της Πέμπτης (29/12) η κόρη του Κέλι γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στα Social Media, ότι ο αγαπημένος της πατέρας έφυγε από τη ζωή.

Μάλιστα έγραψε και το εξής συγκινητικό μήνυμα:

«Όλα όσα είμαστε είναι χάρη σ' εσένα. Σε αγαπάμε χωρίς όρια, αναπαύσου εν ειρήνη».

Όπως είναι λογικό, η Βραζιλία βυθίστηκε σε πένθος, καθώς ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο όπως ήταν το πλήρες όνομά του, αποτελεί μία εμβληματική φυσιογνωμία της μεγαλύτερης χώρας της Νότιας Αμερικής.

Ο Πελέ παντρεύτηκε τρεις φορές κι απέκτησε συνολικά επτά παιδιά.

Όσον αφορά τη μυθική καριέρα του, κατέκτησε τρία Παγκόσμια Κύπελλα ως μέλος της Εθνικής Βραζιλίας.

Το 1958 στη Σουηδία όπου έλαμψε για πρώτη φορά το άστρο του, τέσσερα χρόνια αργότερα στη Χιλή όπου τραυματίστηκε νωρίς στο τουρνουά και το 1970 στο Μεξικό, στην τελευταία του πραγματικά μυθική παράσταση με τη «Σελεσάο».

Σε διασυλλογικό επίπεδο το όνομά του ταυτίστηκε με τη Σάντος, ομάδα που υπηρέτησε από το 1956 έως το 1974 και στη συνέχεια για δύο σεζόν έπαιξε στις ΗΠΑ με την Κόσμος της Νέας Υόρκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τρία χρόνια (1995-1998) διετέλεσε και Υπουργός Αθλητισμού της Βραζιλίας.

Τα κατορθώματά του ήταν μυθικά και κατέχει ακόμα αρκετά ρεκόρ που δεν έχουν σπάσει.

Πέρα από τα όσα κατάφερε όμως εντός των γηπέδων, ο Πελέ συμμετείχε και σε ορισμένες ταινίες, καθώς ήταν τόσο δημοφιλής που αποτελούσε πόλο έλξης ακόμα και ως ηθοποιός.

Το βέβαιο είναι ότι δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ήρθε και ο θάνατος του Πελέ για να γίνει ακόμα πιο «φτωχός» ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, με τους θρύλους του παρελθόντος να φεύγουν από τη ζωή.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.