Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άρης - Παναιτωλικός 1-0: Άλμα πλει-οφ οι «κίτρινοι» με υπογραφή Γκρέι

Άρης - Παναιτωλικός 1-0: Άλμα πλει-οφ οι «κίτρινοι» με υπογραφή Γκρέι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/12/2022 20:02
Ο Άρης με γκολ του Γκρέι στο 52’ επικράτησε δίκαια με 1-0 του Παναιτωλικού στο «Κλ. Βικελίδης» και έκανε καθοριστικό βήμα για τα πλει-οφ, ενώ αν ήταν πιο εύστοχος θα είχε κερδίσει με μεγαλύτερο προβάδισμα. Ελάχιστες φάσεις οι Αγρινιώτες, «παγωμάρα» με τον τραυματισμό του Πάλμα στους «κίτρινους».

Σημαντικό βήμα για τα πλει-οφ έκανε ο Άρης, ο οποίος νίκησε με 1-0 του Παναιτωλικού στο «Κλ. Βικελίδης» και απέκτησε διαφορά ασφαλείας από τους ανταγωνιστές του για την εξάδα.

Οι «κίτρινοι» ήταν κυρίαρχοι στο παιχνίδι, κατέγραψαν 20 τελικές, 9 εκ των οποίων στην εστία, αλλά πέτυχαν μόνο ένα γκολ, με κεφαλιά του Γκρέι στο 52ο λεπτό. Οι Αγρινιώτες που μέχρι το γκολ είχαν απόλυτα παθητικό ρόλο, επιχείρησαν να κερδίσουν μέτρα αλλά κατέγραψαν μόνο δύο φάσεις με Μλάντεν (65’) και Ζοάο Πέδρο (81’). Από την πλευρά τους οι «κίτρινοι» βρήκαν περισσότερους χώρους δράσης και σπατάλησαν αρκετές φάσεις για να «κλειδώσουν» το ματς, όμως δεν το πλήρωσαν.

Μοναδικό αρνητικό για τον Άρη ότι έχασε με τραυματισμό τον Πάλμα, ο οποίος χτύπησε στον αστράγαλο και μεταφέρθηκε με φορείο στα αποδυτήρια.

Με τη νίκη, οι Θεσσαλονικείς έπιασαν τον Βόλο στην 5η θέση με 25 βαθμούς και ξέφυγαν με +6 από τον 7ο Ατρόμητο αλλά και στο +9 από τον 8ο Παναιτωλικό, μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Από την πλευρά τους οι Αγρινιώτες είδαν να μπαίνει τέλος στο αήττητο σερί έξι αγώνων εκτός έδρας και βρίσκονται πλέον με την πλάτη στον τοίχο για τα πλει-οφ.

Το ματς:


Κυρίαρχος ο Άρης με δύο μεγάλες φάσεις και δύο ακυρωθέν γκολ

Ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά, με τον Παναιτωλικό να δείχνει διάθεση να περιμένει τους γηπεδούχους. Οι «κίτρινοι» απείλησαν για πρώτη φορά στο 9’ με σουτ του Μαντσίνι από καλή θέση το οποίο πέρασε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα σπατάλησαν πολύ μεγάλη στιγμή. Ο Οντουμπάτζο ανέβηκε από τα δεξιά και γύρισε στο ύψος του πέναλτι για τον Ματέο Γκαρθία, ο οποίος αν και αφύλακτος δεν έπιασε καλά το πλασέ και η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι γηπεδούχοι έπαιζαν με ψηλά τις γραμμές τους, ενώ ανέβαζαν ψηλά και τα μπακ, αποκτώντας πλάτος στο γήπεδο. Η πίεση τους φάνηκε να αποδίδει καρπούς στο 21’ όταν ο Γκρέι βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε εύστοχα τον Ανέστη αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για πολύ οριακό οφσάιντ.

Ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε με τίποτα να κρατήσει μπάλα, κάνοντας αρκετά αβίαστα λάθη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Άρης να ήταν διαρκώς στην επίθεση. Στο 31’ ο Γκρέι βρήκε πάλι δίχτυα μετά από κάθετη του Μαντσίνι αλλά το γκολ ακυρώθηκε ξανά ως οφσάιντ. Στο τελευταίο τέταρτο η πίεση των «κίτρινων» δεν είχε την ίδια ένταση με το ξεκίνημα αλλά η ομάδα του Πάρντιου «άγγιξε» το γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με απευθείας χτύπημα φάουλ του Πάλμα το οποίο έδιωξε εντυπωσιακά ο Ανέστης.

Τρίτη και φαρμακερή για τον Γκρέι

Ο Άρης μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο ξεκίνημα της επανάληψης και κατάφερε να βρει το γρήγορο γκολ που έψαχνε. Στο 52’, ο Μαντσίνι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η άμυνα του Παναιτωλικού αδράνησε και ο Γκρέι με κεφαλιά από δύσκολη γωνία στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη, ανοίγοντας το σκορ για τους «κίτρινους» μετά τα δύο ακυρωθέν γκολ.
Άρης - Παναιτωλικός 1-0: Άλμα πλει-οφ οι «κίτρινοι» με υπογραφή Γκρέι
Η φάση του γκολ του Γκρέι
Κέρδισε μέτρα ο Παναιτωλικός, χτυπούσε στους κενούς χώρους ο Άρης

Μετά το 1-0 ο Παναιτωλικός επιχείρησε να βγει από το καβούκι του και να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο στην αναζήτηση της ισοφάρισης. Η πρώτη του αξιόλογη στιγμή ήρθε στο 65’, με τον Μλάντεν να κάνει το σουτ στο δεύτερο δοκάρι όμως ο Φαμπιάνο έβαλε σωτήρια την κόντρα. Τρία λεπτά μετά ο Άρης έφτασε μια «ανάσα» από το δεύτερο γκολ, όταν μετά από αντεπίθεση, ο Πάλμα έβγαλε σε τετ-α-τετ τον Γκρέι, ο οποίος από πλάγια θέση πλάσαρε τον Ανέστη αλλά ο Φλόρες έκοψε τη μπάλα στη γραμμή.

Ο Αναστασίου βλέποντας την ομάδα του να μην είναι ιδιαίτερα απειλητική παρά το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής, πέρασε στο ματς τον Σενγκέλια αντί του Μάρτενσον, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του. Ο Πάρντιου απάντησε με την είσοδο του Νταμπό αντί του Μαντσίνι, μετατοπίζοντας τον Ματέο Γκαρσία στα άκρα. Στο 75’ ο Αναστασίου γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 με την είσοδο των Ξενιτίδη και Ζοάο Πέδρο αντί των Νταγκό και Κολοβού αντίστοιχα, αλλά ο Άρης ήταν αυτός που έφτασε ξανά κοντά στο γκολ. Στο 78’, ο Γκρέι απέφυγε τον Λάρσον από τα δεξιά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μανού Γκαρθία ο οποίος όμως δεν κατάφερε να σκοράρει με πλασέ από τη μικρή περιοχή, με τη μπάλα να σταματά στον Λιάβα.

Από μία μεγάλη ευκαιρία για τις δύο ομάδες

Ο Παναιτωλικός δυσκολεύονταν να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις αλλά στο 81’ έφτασε κοντά στην ισοφάριση μετά από καραμπόλα. Ο Χουχούμης επιχείρησε γέμισμα, η μπάλα βρήκε σε παίκτη του Άρη και κατέληξε στον Ζοάο Πέδρο, ο οποίος αν και μόνος του αστόχησε με σουτ στην κίνηση από τη μικρή περιοχή. Ένα λεπτό αργότερα οι Θεσσαλονικείς βγήκαν γρήγορα στην επίθεση και έχασαν το… άχαστο με τον Γκρέι, ο οποίος αστόχησε σε κενή εστία από το ύψος του πέναλτι μετά από πάρε-βάλε του Οντουμπάτζο.

Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Παναιτωλικού επιχείρησαν να αυξήσουν την πίεση τους αλλά δεν είχαν τον τρόπο να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του Άρη, επιχειρώντας κυρίως με γεμίσματα να γίνουν απειλητικοί, δίχως κάποιο αποτέλεσμα. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι «πάγωσαν» με τον τραυματισμό του Πάλμα, ο οποίος χτύπησε στον αστράγαλο και αποχώρησε με έντονες ενοχλήσεις λίγο προτού γίνει αλλαγή από τον Πάρντιου.

Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευτάια λεπτά, ο Παναιτωλικός ήθελε αλλα δεν μπορούσε και ο Άρης υπερασπίστηκε χωρίς πρόβλημα το υπέρ του 1-0, πιάνοντας τον Βόλο στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία, Μάνου Γκαρθία (80’ Ιτούρμπε), Μαντσίνι (72’ Νταμπό), Λούις Πάλμα (88’ Εμπακατά), Γκρέι.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Λιάβας, Λάρσον, Μλάντεν, Χουχούμης, Μάρτενσον (69’ Σενγκέλια), Φλόρες, Ντίας, Ντάγκο (75’ Ζοάο Πέδρο), Κολοβός (75’ Ξενιτίδης), Καρέλης.

Άρης - Παναιτωλικός 1-0: Άλμα πλει-οφ οι «κίτρινοι» με υπογραφή Γκρέι
Περίπου έναν μήνα προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, Άρης και Παναιτωλικός τίμησαν τη μνήμη του για άλλη μία φορά

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.