Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιοβάνοβιτς: «Έχει εξαφανιστεί το πλεονέκτημα του πρώτου γύρου, η πρώτη θέση αυξάνει την πίεση» (video)

Γιοβάνοβιτς: «Έχει εξαφανιστεί το πλεονέκτημα του πρώτου γύρου, η πρώτη θέση αυξάνει την πίεση» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/12/2022 02:35
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δήλωσε ενοχλημένος από τα πολλά νεύρα και τη βιασύνη που έβγαλε η ομάδα του κόντρα στον ΟΦΗ, παραδέχτηκε πως έχει εξαφανιστεί σημαντικά το βαθμολογικό πλεονέκτημα του πρώτου γύρου και τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να διαχειριστεί την πίεση που έχει ο πρωταθλητισμός.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νέα απώλεια κόντρα στον ΟΦΗ (1-1):

Για τις απώλειες των τεσσάρων βαθμών στην έναρξη του δευτέρου γύρου και αν έχει εξαφανιστεί σε μεγάλο βαθμό το προβάδισμα του πρώτου γύρου: «Έχει σίγουρα, όταν είμαστε οκτώ πόντους μπροστά και τώρα τέσσερις έχει. Στο πρώτο γύρο κάναμε φανταστική πορεία. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο νίκες. Κρύβει και άσχημα παιχνίδια. Κρύβει παιχνίδια που για χίλιους διαφορετικούς ρόλους δεν μπορείς να κερδίσεις. Υπάρχει αντίπαλος, υπάρχει η απόδοση η δική μας. Τίποτα δεν εγγυάται τις νίκες όση προσπάθεια και να κάνεις. Με τον Ιωνικό και τον ΟΦΗ είχαμε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια, μπορούσαμε να κερδίσουμε και τα δύο αλλά δεν τα κερδίσαμε. Όταν μειώνεται η διαφορά από τον δεύτερο με τα αποτελέσματα και τον τρόπο παιχνιδιού που κάναμε είναι κάτι που μας προβληματίζει».

Για τι τον στεναχώρησε περισσότερο από την εικόνα της ομάδας του: «O τρόπος σκέψης και ο τρόπος παιχνιδιού. Μείναμε νωρίς με παίκτη παραπάνω. Έπρεπε να το διαχειριστούμε καλύτερα, πολύ πιο ψύχραιμα. Ήταν φυσιολογικό πως ο ΟΦΗ θα γυρίσει πίσω, να προσπαθήσει να προστατεύσει την εστία. Ήταν φανερό πως θα είχαμε την μπάλα στα πόδια μας. Στη μεγαλύτερη διάρκεια, και στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος είχαμε πολύ βιασύνη στο παιχνίδι μας, πολλά νεύρα, δεν είχαμε καλό ρυθμό, κάτι που θα ανάγκαζε τον αντίπαλο να κάνει λάθος, να κουραστεί. Ο τρόπος σκέψης με πείραξε περισσότερο, ότι ήμασταν πολλοί νευρικοί χωρίς ιδιαίτερο λόγο και αυτό μας εμπόδιζε να έχουμε καλές επιλογές, δεν είχαμε όσες ποιοτικές επιθετικές, όσες μπορούσαμε να κάνουμε».Για το άγχος που φαίνεται να έχει ο Παναθηναϊκός: «Όσο προχωρά το πρωτάθλημα και βάσει και των αποτελεσμάτων που είχαμε στο πρώτο γύρο, αυξάνεται και η πίεση. Βάσει και της βαθμολογίας, όπου είμαστε πρώτοι, η πίεση αυξάνεται. Σε κάθε παιχνίδι. Κάθε βαθμός είναι σημαντικός, όπως και κάθε απώλεια. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό πρέπει να είναι σταθερότατη όσον αφορά το αγωνιστικό της προσανατολισμό και να μπορεί να διαχειριστεί διάφορες καταστάσεις στο γήπεδο με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Άλλο το ματς με τον Ιωνικό, άλλο απόψε. Στο σημερινό βιαζόμασταν πολύ να κάνουμε το γκολ μετά την αποβολή. Εκβιάζαμε το παιχνίδι. Με τις διακοπές που ήταν πάρα πολλές, αφήσαμε τον εαυτό μας, να μας εκνευρίσει όλο, να χάσουμε τον ρυθμό μας, τα νεύρα, το παιχνίδι να γίνει μάχη. Σίγουρα είναι ευχάριστο που ο Φώτης κατάφερε να ισοφαρίσει, τουλάχιστον να μη χάσουμε το παιχνίδι. Αλλά η γενική εικόνα είναι ότι δε χρειαζόταν να έχουμε τόσα νεύρα ή τόση βιασύνη σε τέτοιου είδους παιχνίδια όπου είχαμε γεμάτο στάδιο, μια ατμόσφαιρα πολύ θετική μαζί μας, έναν αντίπαλο που έπαιξε με δέκα παίκτες. Δε σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο γιατί αυτό αναγκάζει την άλλη ομάδα να παίξει πιο πίσω, να μειώσει τους χώρους. Αλλά εκεί θέλει πράγματα που δεν είχαμε εμείς στο παιχνίδι. Περισσότερες πρωτοβουλίες, κάποιες πιο εύστοχες τελικές πάσες. Είχαμε πολλές σέντρες, πολλές επιθέσεις από τα πλάγια αλλά δεν είχαμε ποιότητα σε αυτές. Και σίγουρα καλύτερες επιλογές μέσα στην περιοχή».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.