Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ντεσάν: «Δύσκολο να το χωνέψεις, τεράστια η απογοήτευση»

Ντεσάν: «Δύσκολο να το χωνέψεις, τεράστια η απογοήτευση»

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
18/12/2022 22:36
Ο Ντιντιέ Ντεσάν δεν θα μπορούσε να είναι χαρούμενος μετά την ήττα της Γαλλίας από την Αργεντινή στον τελικό του Μουντιάλ.

Ο Γάλλος προπονητής οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του σε δεύτερο διαδοχικό τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο αυτή τη φορά δεν κατέκτησε το τρόπαιο.

Μάλιστα είναι ο δεύτερος χαμένος τελικός μεγάλης διοργάνωσης επί των ημερών του, καθώς είχε φύγει με σκυμμένο το κεφάλι και στον τελικό του Euro 2016.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Η απογοήτευσή μας είναι τεράστια, αλλά ήταν χαρά μου που μοιράστηκα αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο με αυτούς τους παίκτες και αυτό το τεχνικό επιτελείο. Φτάσαμε μέχρι το τέλος, αλλά όταν φτάνεις τόσο κοντά και δεν τα καταφέρνεις, είναι δύσκολο να το χωνέψεις.

Είναι ακόμα δυσκολότερο, γιατί φτάσαμε πολύ κοντά στο να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή. Δεν κάναμε σχεδόν τίποτα σωστά στην πρώτη ώρα του παιχνιδιού, αλλά στη συνέχεια αγωνιστήκαμε με πολύ θάρρος, μεγάλη ενέργεια και ποιότητα, πιέζοντας την Αργεντινή στα όριά της και επιστρέφοντας στη διεκδίκηση της νίκης».


Για την κατάσταση με πολλούς παίκτες του να ταλαιπωρούνται από ίωση πριν τον τελικό: «Δεν ήμασταν στα καλύτερά μας για διάφορους λόγους, τους οποίους δεν θα εξηγήσω τώρα. Αντιστρέψαμε μια πολύ δύσκολη για εμάς κατάσταση χάρη στην ποιότητα και τη νοοτροπία μας, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό».

Για τις δύο αλλαγές που έκανε στο πρώτο ημίχρονο: «Έκανα τις αλλαγές διότι δεν ήμουν ικανοποιημένος με το πώς παίζαμε, αλλά ήμουν πεπεισμένος ότι μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτοί που αντικαταστάθηκαν έχουν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης».

Για αν θα παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής Γαλλίας: «Η ομάδα είναι πάνω από όλους. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο μέσα στις πρώτες μέρες του νέου έτους και θα δούμε. Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό απόψε».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.