Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2022: Τα ρεκόρ που έσπασαν στον τελικό!

Μουντιάλ 2022: Τα ρεκόρ που έσπασαν στον τελικό!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/12/2022 21:41
Γκολ, συγκινήσεις, εναλλαγή συναισθημάτων και πολλά… ρεκόρ μας πρόσφεραν Αργεντινή και Γαλλία σ’ έναν από τους καλύτερους τελικούς Μουντιάλ της ιστορίας.

Η Αργεντινή επικράτησε της Γαλλίας στον τελικό του Μουντιάλ μέσω της διαδικασίας των πέναλτι (4-2, 2-2 κ.δ., 3-3 παρ.) και κατέκτησε το τρίτο τρόπαιο της ιστορίας της και πρώτο μετά το 1986.

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην πορεία της «αλμπισελέστε» έως την ποδοσφαιρική γη της επαγγελίας και κατέκτησε το βραβείο της Χρυσής Μπάλας του τουρνουά. Έγινε έτσι ο μόνος παίκτης που κερδίζει δύο φορές το συγκεκριμένο βραβείο από τη θέσπιση του το 1982, αφού τα είχε καταφέρει και στη διοργάνωση του 2014, όντας στην πλευρά των ηττημένων.

Ο Αργεντινός κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο την ημέρα που κατέγραψε την 26η συμμετοχή του σε τελική φάση της διοργάνωσης, ξεπερνώντας τον Γερμανό Λοτάρ Ματέους στην κορυφή των συμμετοχών στη διοργάνωση. Σε πέντε παρουσίες σε Μουντιάλ, συμμετείχε σε 21 γκολ (13 τέρματα, 8 ασίστ), τα περισσότερα που έχουν καταγραφεί από οποιονδήποτε παίκτη.

Με το πρώτο του γκολ του στον τελικό έγινε και ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε κάθε φάση διοργάνωσης Μουντιάλ (φάση ομίλων, φάση των «16», προημιτελικά, ημιτελικά, τελικός). Παράλληλα έφτασε τα 26 γκολ με την Αργεντινή σε διεθνή τουρνουά (13 σε Μουντιάλ, 13 σε Κόπα Αμέρικα) ξεπερνώντας τον Ρονάλντο (25) ως ο παίκτης της Ν. Αμερικής με τα περισσότερα γκολ σε τελική φάση μεγάλων διοργανώσεων.

Ο προπονητής της «αλμπισελέστε», Λιονέλ Σκαλόνι έγινε ο τρίτος προπονητής που κατακτά Μουντιάλ (2022) και Κόπα Αμέρικα (2021) μετά τους Μάριο Ζαγκάλο (1970 Μουντιάλ, 1997 Κόπα Αμέρικα) και Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα (1994 Μουντιάλ, 2004 Κόπα Αμέρικα). Παράλληλα έγινε ο νεότερος προπονητής (44 ετών) που κατακτά το τρόπαιο μετά τον συμπατριώτη του Σέζαρ Λουίς Μενότι το 1978 (39 ετών).

Τα ρεκόρ του Εμπαπέ
Μουντιάλ 2022: Τα ρεκόρ που έσπασαν στον τελικό!
Ο Εμπαπέ κατέκτησε το χρυσό παπούτσι του τουρνουά αλλά θα το άλλαζε για το τρόπαιο στα δεξιά του
Ο Κίλιαν Εμπαπέ έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης που σκοράρει χατ-τρικ σε τελικό Μουντιάλ και πρώτος μετά τον Άγγλο Τζεφ Χαρστ το μακρινό 1966. Έφτασε έτσι τα τέσσερα γκολ σε τελικούς Μουντιάλ, τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο. Παράλληλα, έγινε ο πέμπτος παίκτης που σκοράρει σε δύο σερί τελικούς μετά τους Πελέ, Μπράιτνερ, Βαβά και Ζιντάν.

Στο Μουντιάλ του Κατάρ σημειώθηκαν 172 γκολ, τα περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο Παγκόσμιο Κύπελλο, ξεπερνώντας την επίδοση ρεκόρ των 171 γκολ που είχαν σημειωθεί το 1998 και το 2014.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.