Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ινφαντίνο: «Το Μουντιάλ του Κατάρ ήταν το καλύτερο στην ιστορία»

Ινφαντίνο: «Το Μουντιάλ του Κατάρ ήταν το καλύτερο στην ιστορία»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/12/2022 21:58
Ο πρόεδρος της FIFA,Τζιάνι Ινφαντίνο χαρακτήρισε το Μουντιάλ του Κατάρ ως το καλύτερο της ιστορίας και παραδέχτηκε πως θα συζητηθεί ξανά το φορμάτ της διοργάνωσης.

Συνέντευξη Τύπου για το φινάλε του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ έδωσε ο Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο πρόεδρος της FIFA, αφού ανακοίνωσε τη θέσπιηση Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με 32 ομάδες από το 2025, έκανε τον απολογισμό του για το Μουντιάλ του 2022, το οποίο χαρακτήρισε ως το καλύτερο της ιστορίας.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι στην Παγκόσμια Ομοσπονδία κάνουν δεύτερες σκέψεις για το φορμάτ των επόμενων Μουντιάλ όπου η αύξηση των ομάδων από 32 σε 48 οδήγησε τους υπεύθυνους να αλλάξουν το φορμάρ σε 16 ομίλους των τριών ομάδων όπου θα προκρίνονται οι δύο καλύτεροι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζιάνι Ινφαντίνο:

Για το φετινό Μουντιάλ και το νέο φορμάτ της διοργάνωσης: «Στη φετινή διοργάνωση, η φάση των ομίλων ήταν συναρπαστική. Υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες μέχρι το τελευταίο λεπτό του τελευταίου αγώνα δεν γνωρίζαμε ποιος θα προκριθεί. Πρέπει να ξανασυζητήσουμε για το φορμάτ. Σίγουρα θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε στην επόμενη συνάντησή μας».

Τον απολογισμό του για το Μουντιάλ του Κατάρ: «Το φετινό είναι το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της διοργάνωσης, χάρη σε όλους όσους ασχολήθηκαν, στο Κατάρ και όλους τους εθελοντές. Τα παιχνίδια διεξήχθησαν χωρίς επεισόδια. Ήταν μια πολύ χαρούμενη ατμόσφαιρα. Έχουμε κάνει το ποδόσφαιρο πραγματικά παγκόσμιο, με μία αφρικανική ομάδα (σ.σ. Μαρόκο) να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά για πρώτη φορά. Είχαμε επίσης γυναίκα διαιτητή (σ.σ. Στέφανι Φραπάρ) σε παιχνίδια για πρώτη φορά. Η διοργάνωση ήταν απόλυτα επιτυχημένη, με σχεδόν 5 δισεκατομμύρια κόσμου να την παρακολουθεί. Το ότι φίλαθλοι από όλον τον κόσμο γνώρισαν την αραβική κουλτούρα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για το μέλλον».

Για το ότι η FIFA δεν επέτρεψε σε ομάδες να εκφράσουν ανοιχτά τη συμπαράστασή τους σε ανθρώπους της LGBTQ+ κοινότητας: «Δεν πρόκειται για απαγόρευση, αλλά για σεβασμό των κανονισμών. Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει τις πεποιθήσεις του, αρκεί να γίνεται με σεβασμό, αλλά όταν πρόκειται για τον αγωνιστικό χώρο, πρέπει να σέβεσαι και να προστατεύεις το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν 211 ποδοσφαιρικές ομάδες, όχι αρχηγοί κρατών, και οι οπαδοί τους θέλουν να έρθουν και να απολαύσουν το ποδόσφαιρο. Γι' αυτό είμαστε εδώ. Πιστεύω ότι υπερασπιζόμαστε τις αξίες, υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων στη FIFA, στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αλλά πιστεύω επίσης αυτούς τους οπαδούς που έρχονται στο γήπεδο και όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που παρακολουθούν στην τηλεόραση -και πρέπει να το σκεφτούμε αυτό- νιώθουν ότι ο καθένας έχει τα δικά του προβλήματα, θέλουν απλώς να περάσουν 90 λεπτά χωρίς να χρειάζεται να σκεφτούν τίποτα άλλο από το να απολαύσουν απλώς μια μικρή στιγμή ευχαρίστησης, χαράς ή συγκίνησης».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.