Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ρονάλντο: «Ο Νεϊμάρ πρέπει να επισκεφτεί ψυχολόγο»

Ρονάλντο: «Ο Νεϊμάρ πρέπει να επισκεφτεί ψυχολόγο»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
12/12/2022 18:41
Ο Ρονάλντο συμβούλεψε τον Νεϊμάρ να επισκεφτεί ψυχολόγο για να διαχειριστεί την πίεση μετά τον αποκλεισμό της Βραζιλίας από το Μουντιάλ.

Η Βραζιλία δεν κατάφερε να διακριθεί ούτε στο Μουντιάλ του Κατάρ, γνωρίζοντας πρόωρο αποκλεισμό από την Κροατία στη διαδικασία των πέναλτι. Μετά το παιχνίδι ο Νεϊμάρ ξέσπασε σε δάκρια και άφησε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησης από την «Σελεσάο», δηλώνοντας κατεστραμμένος ψυχολογικά.

Ο Ρονάλντο ρωτήθηκε σχετικά, με το «Φαινόμενο» να υπογραμμίζει την σκοπιμότητα τόσο ο Νεϊμάρ όσο και όλοι οι παίκτες της Εθνικής να επισκεφτούν ψυχολόγο για να διαχειρίζονται την πίεση:

«Ο Νεϊμάρ θα επιστρέψει με την ίδια επιθυμία. Αλλά ήθελα να ενισχύσω αυτή την ανάγκη παρακολούθησης της ψυχικής υγείας των αθλητών μας. Το αναφέρω στην ταινία μου. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ασχοληθούμε με αυτό το θέμα, ειδικά όταν πρόκειται για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου όλος ο κόσμος κοιτάζει την Εθνική ομάδα. Ο κόσμος κοιτούσε τον Νεϊμάρ. Θα συμβούλευα να υπάρξει ψυχολογική παρακολούθηση για να αντέξει αυτήν την πίεση, η οποία είναι εξαιρετικά δυσανάλογη για τον άνθρωπο. Όταν είδα τη συνέντευξη του να λέει ότι καταστράφηκε ψυχολογικά, ράγισε την καρδιά μου με έναν τρόπο που καταστράφηκα και εγώ ψυχολογικά. Ήθελα να βρω έναν τρόπο να τον βοηθήσω. Αυτή η βοήθεια υπάρχει σήμερα. Στην εποχή μου ελάχιστα συζητιόταν».

Για το γεγονός ότι ο Νεϊμάρ δεν πρόλαβε να βαρέσει πέναλτι κόντρα στην Κροατία καθώς ήταν 5ος στη λίστα του Τίτε: «Δεν συμφωνώ με καμία από τις θεωρίες για τη διαδικασία των πέναλτι, νομίζω ότι η αλλαγή της σειράς των πέναλτι εκεί είναι εξαιρετικά λεπτή, το να πλησιάζεις έναν παίκτη και να δείχνεις ότι δεν του έχεις εμπιστοσύνη, να ζητάς από άλλον να πάρει τη θέση του. Αυτό δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο, σε μια ομάδα όπου όλοι έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή και σε ένα έθνος. Αν φτάσεις εκεί και ζητήσεις να αλλάξεις τη σειρά, είναι παράλογο. Όσοι υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία δεν κατανοούν τη δυναμική μιας ομάδας».Για το αν η αγωνιστική αξία του Νεϊμάρ θα επηρεαστεί από το γεγονός πως δεν έχει κερδίσει Μουντιάλ: «Δεν υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει η καριέρα. Ο Νεϊμάρ είναι καταξιωμένος. Λογικό όλοι θέλουν να κερδίσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο και όλοι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι δεν είναι εύκολο. Έχουμε πέντε αστέρια, είμαστε οι μεγαλύτεροι νικητές. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι θα κερδίζουμε όλα τα Μουντιάλ. Δεν δουλεύει έτσι. Το Μουντιάλ είναι μια πολύ περίπλοκη διοργάνωση».

Για τις πρόσφατες δηλώσεις του Κακά: «Παρακολουθούσα ζωντανά τη συνέντευξη. Στο θέμα που έλεγε δεν μου τράβηξε την προσοχή απολύτως τίποτα. Η κυριολεκτική μετάφραση φαίνεται να είναι πολύ πιο αμφιλεγόμενη από ό,τι είναι. Ίσως, εννοούσε να αναφερθεί σε μια θεραπεία που λαμβάνουμε όλοι ως επιτυχημένοι Βραζιλιάνοι στο εξωτερικό. Ίσως, πολιτιστικά, δεχόμαστε περισσότερη ειδική μεταχείριση εκτός Βραζιλίας παρά στη Βραζιλία. Τα αγγλικά του δεν ήταν καλά, πολύ καλύτερα από τα δικά μου (γέλια). Νόμιζα ότι ήταν μπερδεμένος όταν σκέφτονταν τι ήθελε να πει. Λογικά η απευθείας μετάφραση δεν έγινε καλά, αλλά δεν έχω πρόβλημα. Τις προάλλες έπαιζα μαζί του εδώ, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.