Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σάντος: «Πολύ σημαντικός για την Εθνική ο Ρονάλντο, για μένα ο καλύτερος στον κόσμο»

Σάντος: «Πολύ σημαντικός για την Εθνική ο Ρονάλντο, για μένα ο καλύτερος στον κόσμο»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/12/2022 02:17
Ο Φερνάντο Σάντος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη σχέση του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον οποίο χαρακτήρισε υπόδειγμα επαγγελματία και πολύ σημαντικό για την Εθνική Ποργογαλίας.

Η Πορτογαλία ισοπέδωσε με 6-1 την Ελβετία και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει το Μαρόκο. Το μεγάλο θέμα συζήτησης είχε να κάνει φυσικά με την απόφαση του Φερνάντο Σάντος να αφήσει εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μετά το παιχνίδι ο ομοσπονδιακός τεχνικός ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον CR7, ξεκαθαρίζοντας πως παραμένει πολύ στενή και ότι ο παίκτης είναι πολύ σημαντικός για την Εθνική.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη σχέση του με τον Ρονάλντο: «Έχω πολύ στενή σχέση μαζί του, τον προπονώ από την Σπόρτινγκ όταν ήταν 19 και πάντα είχαμε πολύ δυνατή σχέση. Αυτό δεν αλλάζει. Αυτή η σχέση μόνο εξελίσσεται. Στη διάρκεια του παιχνιδιού όμως πάντα ήμασταν προπονητής και παίκτης. Από την δική μου πλευρά ο Κριστιάνο συνεχίζει αν είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την Εθνική Πορτογαλίας. Αυτό που θέλουμε είναι η ευχέρεια αυτής της ομάδας. Αυτό το παιχνίδι πήγε πολύ καλά, η ομάδα έπαιξε πολύ καλά, με κίνηση, είχε κατοχή και αυτοπεποίθηση. Ήταν πολύ ενωμένοι και σήμερα δούλεψε πολύ καλά. Μερικές φορές θέλουν και τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά».

Για το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε τον Ρονάλντο: «Δεν έχει να κάνει με το προηγούμενο παιχνίδι. Ήταν θέμα στρατηγικής που είχε ήδη αποφασιστεί γι’ αυτό το παιχνίδι και τίποτα περισσότερο. Είναι ένας υποδειγματικός επαγγελματίας».

Για τη συνέχεια: «Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος είναι χαρούμενος, αλλά αυτό που μόλις είπα στους παίκτες ήταν ότι έχουμε τρία παιχνίδια να παίξουμε και το επόμενο είναι σε τέσσερις ημέρες, με το Μαρόκο, που μόλις κέρδισε ένα από τα κύρια φαβορί, την Ισπανία. Θα πρέπει να κοιτάξουμε καλά τον αντίπαλο και να πάρουμε τις αποφάσεις που πιστεύουμε ότι είναι καλύτερες από στρατηγική άποψη, αυτό οδήγησε σε αυτήν την αλλαγή [την αποχώρηση του Ρονάλντο] γι’ αυτό το παιχνίδι. Το θέμα έχει λυθεί και θα πρέπει να δουν το παράδειγμα αυτού του εξαιρετικού παίκτη, για μένα ο καλύτερος στον κόσμο. Ο τρόπος που πανηγύρισε τα γκολ, ο τρόπος που μπήκε, με τεράστια θέληση. Πρέπει να επαινέσουμε το πνεύμα αυτής της ομάδας στη συλλογικότητα. Αν συνεχίσουμε έτσι και καταφέρουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, είμαστε σε καλό δρόμο».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.