Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2022: Έχει ταβάνι η ομάδα του Σάουθγκέιτ

Μουντιάλ 2022: Έχει ταβάνι η ομάδα του Σάουθγκέιτ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/11/2022 21:17
Πάνω από μισός αιώνας έχει περάσει από την τελευταία φορά που η Αγγλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο και τα «τρία λιοντάρια» πηγαίνουν στο Κατάρ με μεγάλο στόχο να βάλουν τέλος σε μία ανομβρία που κρατάει 56 χρόνια.

Πόσο πιθανό είναι όμως αυτό; Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκέιτ προέρχεται από απογοητευτική παρουσία στο Nations League και υποβιβάστηκε εν τέλει στην League B χωρίς νίκη σε έξι παιχνίδια, ενώ πριν την τελευταία αγωνιστική είχε σκοράρει μόλις ένα γκολ κι αυτό με πέναλτι.

Διαχρονικά η Εθνική Αγγλίας είναι ομάδα που δεν μπορείς να προβλέψεις την πορεία της στα μεγάλα τουρνουά, όντας ικανή για το καλύτερο και (συνήθως) το χειρότερο. Αν και χτυπήθηκε από τραυματισμούς όπως αυτός του Ρις Τζέιμς, το ρόστερ της παραμένει ένα από τα πιο δυνατά του τουρνουά, ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη την εικόνα της στα τελευταία παιχνίδια, δεν πείθει ότι μπορεί να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής.

Σε γκρουπ με ΗΠΑ, Ουαλία και Ιράν ενδέχεται να δυσκολευτεί περισσότερο του αναμενόμενου, μιας και βγάζει πρόβλημα απέναντι σε κλειστές άμυνες, αλλά στην τελική θα αποτελέσει έκπληξη αν δεν πάρει την πρώτη θέση. Σ΄ αυτό το σενάριο θα συναντήσει -εκτός απροόπτου- στους «16» το Εκουαδόρ ή την Σενεγάλη, δύο ομάδες σαφώς στα μέτρα της. Στα προημιτελικά ωστόσο θα περιμένει πιθανότατα η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία και εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά για τα «τρία λιοντάρια».

Ας δούμε και το ενδεχόμενο η Αγγλία να τερματίσει δεύτερη στον 2ο όμιλο. Τότε στους «16» θα έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο, αφού ενδέχεται να πέσει πάνω στην Ολλανδία. Μια δύσκολη αντίπαλος γι’ αυτόν τον γύρο όχι όμως και το ανυπέρβλητο εμπόδιο. Στα προημιτελικά θα περιμένει λογικά η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι σ’ ένα ματς που θα ξυπνήσει μνήμες 86’ και τον περιβόητο προημιτελικό στο Στάδιο Αζτέκα με τα δύο διάσημα γκολ του Μαραντόνα εις βάρος των Άγγλων. Οι πρωταθλητές της Νοτίου Αμερικής μοιάζουν αρκετά δυνατοί για τα δόντια των παικτών του Σάουθγκέιτ και στα μάτια μας το πιο πιθανό σενάριο είναι να αποχαιρετήσουν.

Εν κατακλείδι το ταβάνι της Αγγλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ μοιάζει ότι είναι η προημιτελική φάση και το ενδεχόμενο να αποκλειστεί στους «8» προσφέρεται στον τριπλασιασμό.

Φάση Αποκλεισμού – Αγγλία: Προημιτελικά (3.00)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.