Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Επίσημο: Προπονητής της Ρίβερ Πλέιτ ο Ντεμικέλις

Επίσημο: Προπονητής της Ρίβερ Πλέιτ ο Ντεμικέλις

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/11/2022 04:03
Η Ρίβερ Πλέιτ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Μάρτιν Ντεμικέλις, με τον παλαίμαχο Αργεντινό αμυντικό να αναλαμβάνει την πρώτη του μεγάλη δουλειά ως πρώτος προπονητής.

Ο Μάρτιν Ντεμικέλις θα είναι ο αντικαταστάτης του Μαρσέλο Γκαγιάρδο στην Ρίβερ Πλέιτ. Ο τελευταίος αποχώρησε από τους «μιγιονάρις» έπειτα από μία οκταετία μεγάλων επιτυχιών και η διοίκηση της ιστορικής ομάδας της Αργεντινής πήρε το ρίσκο δίνοντας τα ηνία στον παλαίμαχο αμυντικό.

Ο 41χρονος Αργεντινός με ιταλικό διαβατήριο υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025 και ετοιμάζεται για την πρώτη του μεγάλη δουλειά ως πρώτος προπονητής. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα τη σεζόν 2017-18 ως βοηθός του Χοσέ Γκονζάλεθ και μετέπειτα του νυν τεχνικού του Ολυμπιακού, Μίτσελ. Τον επόμενο χρόνο ανέλαβε προπονητής στην Κ19 της Μπάγερν Μονάχου και από τον Απρίλιο του 2021 έως σήμερα ήταν στον πάγκο της δεύτερης ομάδας των Βαυαρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντεμικέλις ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Ρίβερ Πλέιτ, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα προτού αποχωρήσει το 2003 για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου έναντι 4,5 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην επίσημη παρουσίαση του ως προπονητής της Ρίβερ Πλέιτ: «Η Ρίβερ είναι η Μπάγερν Μονάχου της Νοτίου Αμερικής. Έχει αρχές, τρόπους, μεθοδολογία που είναι παρόμοιοι με της Μπάγερν. Και ιστορία που απαιτεί να κερδίζεις τίτλους». Αξιοσημείωτο ότι στο τεχνικό του τιμ βρίσκεται ο Ζερμάν Λουξ και ο μέχρι πρότινος παίκτης της Ρίβερ, Χαβιέρ Πινόλα ο οποίος «κρέμασε» τα παπούτσια του.

Photo Credit: cariverplate.com.ar


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.