Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ-2022: Χωρίς Αφρική «μυρίζει» καταστροφή για τους Σαουδάραβες

Μουντιάλ-2022: Χωρίς Αφρική «μυρίζει» καταστροφή για τους Σαουδάραβες

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
13/11/2022 07:56
Αποτελεί πλέον μία από τις παραδοσιακές παρουσίες -και ουχί δύναμη- σχεδόν κάθε Μουντιάλ, αφού από το 1994, όταν και εμφανίστηκε πρώτη φορά στην διοργάνωση, πραγματοποιώντας παράλληλα την καλύτερή της πορεία με πρόκριση ως τους «16», έχει απουσιάσει μόνο σε δύο περιπτώσεις (2010, 2014).

Πλην της πρώτης αξιοπρεπέστατης παρουσίας, όλες τις άλλες φορές ήταν από 26η έως 32η στην γενική κατάταξη της διοργάνωσης, ούσα από τις χειρότερες ομάδες, αν και μόλις μία φορά τερμάτισε με 0 βαθμούς. Το 2002 με αντιπάλους το Καμερούν, την Γερμανία και την Ιρλανδία δέχθηκε συνολικά 12 γκολ χωρίς να σημειώσει κανένα και υπέστη τρεις ήττες.

Πιο ανταγωνιστική είχε φανεί στο ματς με το Καμερούν, οπου είχε ηττηθεί μόλις με 1-0. Πράγμα καθόλου περίεργο βάσει μίας αξιοπερίεργης παράδοσης, που την θέλει να έχει δύο νίκες και οι ισοπαλίες κόντρα σε αφρικανικές ομάδες στις συμμετοχές της σε Μουντιάλ.

Πλην της ήττας από τους Καμερουνέζους έχει νικήσει 2-1 το Μαρόκο το 1994 και 2-1 την Αίγυπτο το 2018, ενώ ενδιάμεσα έχει φέρει δύο ισοπαλίες με Νότια Αφρική (2-2 το 1998) και Τυνησία (2-2 το 2006). Αυτά είναι τέσσερα από τα μόλις πέντε θετικά αποτελέσματα που έχουν οι Σαουδάραβες σε Μουντιάλ, αφού το τελευταίο είναι μία νίκη επί του Βελγίου με 1-0 το 1994.

Οι συναντήσεις με ευρωπαϊκές ομάδες συνδυάζονται μονίμως με ήττες, ενώ συναντά πρώτη φορά ομάδες από Λατινική και Κεντρική Αμερική, με τον όμιλο να μην έχει Αφρικανούς.

Αυτή η παράδοση σε συνδυασμό με το γεγονός πως έτσι κι αλλιώς αποτελεί τεράστιο αουτσάιντερ, με το ρόστερ της να μην έχει σημείο αναφοράς, ενώ έχει προκληθεί και «ανακατωσούρα» προσφάτως με παίκτη που τέθηκε εκτός λόγω ντόπινγκ, δίνουν αξία στο να τερματίσει χωρίς βαθμό στον όμιλο.

Βολικό σε αυτό και το πρόγραμμα αφού ξεκινά κόντρα στην Αργεντινή, την οποία σε ένα υποθετικό -αλλά πιθανό- σενάριο θα μπορούσε να συναντήσει τελείως αδιάφορη την τελευταία αγωνιστική και να διεκδικήσει έναν βαθμό.

Να ηττηθεί σε όλα τα ματς του ομίλου: Σαουδική Αραβία (3,25)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.