Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αστέρας Τρίπολης-Ιωνικός 1-0: «Ανάσα» για τους Αρκάδες, παραμένουν χαμηλά οι Νικαιώτες

Αστέρας Τρίπολης-Ιωνικός 1-0: «Ανάσα» για τους Αρκάδες, παραμένουν χαμηλά οι Νικαιώτες

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
14/11/2022 19:58
Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού στην Τρίπολη και επέστρεψε στις νίκες μετά από έξι αγωνιστικές και πήρε μία βαθιά βαθμολογική ανάσα. Παραμένουν χαμηλά οι Νικαιώτες.

Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν ένα γκολ του Σίτο στο 18΄ για να νικήσουν τον εξαιρετικό Χουτεσιώτη, ο οποίος με τις αποκρούσεις του κρατούσε «ζωντανό» τον Ιωνικό στο παιχνίδι. Έφτιαξαν κάποιες ευκαιρίες και οι φιλοξενούμενοι αλλά προβλημάτισαν και πάλι με την απόδοση τους.

Έτσι ο Αστέρας έφτασε τους 13 βαθμούς, παρέμεινε στην 9η θέση της βαθμολογίας αλλά αύξησε τη διαφορά του από την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη η ομάδα της Νίκαιας έμεινε στους επτά πόντους παραμένει στην τελευταία θέση και περιμένει να μάθει το αποτέλεσμα του ΟΦΗ-Λεβαδειακός καθώς ισοβαθμεί με τους Κρητικούς.

Καλός ρυθμός στο ξεκίνημα και δίκαιο προβάδισμα Αστέρα

Ο Ιωνικός με το ξεκίνημα του παιχνιδιού έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Σεμπά έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε έφυγε άουτ. Ο Αστέρας είχε άμεση απάντηση και στο 6' με τον Ρεγκίς να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, τον Τασουλή να μπαίνει στην πορεία της μπάλας με προβολή αλλά να την στέλνει άουτ.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο κινητικοί και δύο λεπτά μετά έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 1-0. Ο Μπενίτο μέσα από την περιοχή έκανε την προβολή, η μπάλα κόντραρε στον Σόουζα αλλά ο Χουτεσιώτης με ωραία απόκρουση την έδιωξε σε κόρνερ.

Το παιχνίδι είχε ωραίο ρυθμό και εκατέρωθεν φάσεις στα πρώτα λεπτά. Στο 16' ο Μάντζης εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας και πήρε την μπάλα στα πλάγια της περιοχής, αλλά ο Παπαδόπουλος του έκλεισε γρήγορα το οπτικό πεδίο και απομάκρυνε σωτήρια.Στην εξέλιξη της φάσης ο Αστέρας έφυγε στην αντεπίθεση, ο Μπενίτο βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Χουτεσιώτη αλλά το πλασέ του ήταν κακό και ο Έλληνας τερματοφύλακας και πάλι κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στο 18' ωστόσο οι Αρκάδες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Τιλίκα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μύγας δεν έδιωξε σωστά και ο Σίτο από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και έπειτα όμως η ένταση του αγώνα έπεσε, οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι τον πρώτο λόγο αλλά πέρα από μία άστοχη κεφαλιά του Μπενίτο στο 42' δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι δεν έβρισκαν εύκολα διαδρόμους για την εστία του Παπαδόπουλου και πήγαν στα αποδυτήρια με το μηδέν στην επίθεση τους.

Κράτησε ο Αστέρας, πιο κοντά στο 2-0

Οι Νικαιώτες ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος και πάλι με μία ευκαιρία του Σεμπά αλλά ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή του Παπαδόπουλου.

Ο Αστέρας βέβαια ήταν αυτός που στο 58' βρήκε και δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο δραστήριος στο παιχνίδι Τιλίκα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και αυτή τη φορά ο Μπενίτο από κοντά δεν αστόχησε και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο VAR όμως εξέτασε τη φάση και για εκατοστά φάνηκε πως ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος και έτσι παρέμεινε το 2-0.

Ο Ιωνικός έτσι παρέμεινε «ζωντανός» στο παιχνίδι και στο 69' είχε νέα τελική. Ο Σεμπά με ωραία ενέργεια έφυγε στην αντεπίθεση, «έβγαλε» στα δεξιά για τον Μάντζη ο οποίος από πλάγια θέση πλάσαρε άουτ. Λίγο μετά μάλιστα απείλησε και πάλι με τον Μύγα, με την μπάλα όμως να καταλήγει κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι για άλλη μία φορά όμως είδαν τον Χουτεσιώτη να τους στερεί το δεύτερο γκολ όταν ο Τιλίκα μέσα από την περιοχή βρήκε την μπάλα αλλά ο Έλληνας κίπερ απέκρουσε και εντυπωσιακά στο 80'.

Στα εναπομείναντα λεπτά και παρά τα έξι των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι στην αναμέτρηση, με τον Αστέρα να κρατάει εύκολα το υπέρ του σκορ και να πανηγυρίζει μία σημαντική για τον ίδιο νίκη. Από την άλλη ο Ιωνικός έφυγε απογοητευμένος από την Τρίπολη και πηγαίνει στη διακοπή ευρισκόμενος στην τελευταία θέση.

Αστέρας Τρίπολης (Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Καρμόνα, Τασουλής, Ιγκλέσιας (77' Ντομίνγκες), Μουνάφο, Ρεγκίς (85' Άλβαρεζ), Σίτο (85' Μπερτόγλιο), Τιλίκα, Μπενίτο (70' Μπαράλες)

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Σάκιτς (77' Ελευθεριάδης), Ρομαό, Σόουζα, Τσίμπσαχ, Φαντιγκά, Λοβέρα, Σεμπά, Άοσμαν (81' Ιωαννίδης), Μάντζης

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.