Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βόλος - Ιωνικός 4-0: Με περίπατο στους «16» του Κυπέλλου οι Βολιώτες (video)

Βόλος - Ιωνικός 4-0: Με περίπατο στους «16» του Κυπέλλου οι Βολιώτες (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/10/2022 20:55
Ο Βόλος διέλυσε με 4-0 τον Ιωνικό στο Πανθεσσαλικό και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου. Ο Κούτσιας τα δύο πρώτα γκολ (19’, 43’), πήραν τη σκυτάλη στην επανάληψη οι Μεταξάς (62’) και Οζέγκοβιτς (79’).

Έχοντας… φόρα από το πρωτάθλημα, ο Βόλος ισοπέδωσε με 4-0 τον Ιωνικό στο Πανθεσσαλικό και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι γηπεδούχοι με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά σε κάθε ημίχρονο, κυριάρχησαν απόλυτα στο παιχνίδι «καθαρίζοντας» από το πρώτο μέρος το ματς με τα δύο γκολ του νεαρού Κούτσια (19’, 43’) μετά από ισάριθμες ασίστ του Πάολο Φερνάντες. Στην επανάληψη στον πίνακα των σκόρερ μπήκαν και οι νεοεισελθόντες Μεταξάς (62’) και Οζέγκοβιτς (79’) δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας τους.

Οι φιλοξενούμενοι, που κατέβηκαν χωρίς αρκετούς βασικούς, έχοντας το μυαλό τους στο πρωτάθλημα και τη μάχη της παραμονής, σπατάλησαν μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Ιωαννίδη για να πάρουν αυτοί το προβάδισμα και στη συνέχεια υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα του Βόλου.

Το ματς:


Ο Ιωνικός είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο 10ο λεπτό και μάλιστα διπλή, με τον Ιωαννίδη μετά την σέντρα του Μεντόσα να βλέπει τον Κότνικ να τον νικάει και στην κεφαλιά αλλά και μετά στο σουτ που επιχείρησε. Ο Βόλος γλίτωσε το 0-1 και στη συνέχεια κυριάρχησε απόλυτα στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 14’ με προσπάθεια του Νοκέρτ και πέντε λεπτά μετά άνοιξαν το σκορ με τον Κούτσια, ο οποίος σκόραρε από κοντά με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Π. Φερνάντες.



Οι Βολιώτες συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στο 24’ «άγγιξαν» το 2-0, με τον Π. Φερνάντες να βγάζει ωραία στον Ντέλετιτς, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι Τρία λεπτά μετά ο Κούτσιας αστόχησε από πλεονεκτική θέση μετά από γύρισμα του Ντέλετιτς, ενώ στο 30’ ο Περλέσι είπε διπλό «όχι» σε σουτ των Φερνάντες και Κούτσια. Η ασφυχτική πίεση του Βόλου συνεχίζονταν, με τον γκολκίπερ του Ιωνικού να αποκρούει και σουτ του Ντέλετιτς στο 32’, ενώ στο 38’ η κεφαλιά του τελευταίου μετά από χτύπημα φάουλ πέρασε λίγο άουτ.

Η πίεση του Βόλου απέδωσε καρπούς στο 42’, με τον Κούτσια να πετυχαίνει δεύτερο γκολ με προβολή έπειτα από νέα εξαιρετική προσπάθεια και γύρισμα του Π. Φερνάντες. Το 2-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου και έμοιαζε φτωχό μπροστά στις ευκαιρίες των γηπεδούχων, οι οποίοι για άλλο ένα παιχνίδι απέδωσαν όμορφο ποδόσφαιρο.



Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Σπανός πέρασε στο ματς για τον Ιωνικό τους Αντούνες, Φαντιγκά και Λοβέρα αντί των Τσιριγώτη, Τσίμπσαχ και Σεμπά, ενώ οι γηπεδούχοι έριξαν στο ματς τους Μεταξά και Τσοκάνη αντί των Β. Φερνάντες και Ντέλετιτς.

Όπως και στο πρώτο μέρος, ο Ιωνικός είχε την πρώτη σημαντική φάση, με τον Ιωαννίδη να νικιέται στο 52’ από τον Κότνικ. Η συνέχεια άνηκε ξανά στον Βόλο ο οποίος απείλησε στο 59’ με σουτ του Φερνάντες το οποίο πέρασε λίγο άουτ και τρία λεπτά μετά έκανε το 3-0 με τον Μεταξά, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας και με πλασέ έκανε το 3-0.



Διαδικαστικά τα εναπομείναντα λεπτά, με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε νέες αλλαγές. Στο 77’ ο Μπούσιας (σ.σ. ο Μεταξάς ήταν τιμωρημένος) πέρασε και τον Οζέγκοβιτς αντί του Εσκοβάλ και ο Σέρβος δύο λεπτά μετά την είσοδο του «έγραψε» το 4-0 με τρομερό γυριστό σουτ έπειτα από έξοχη προσπάθεια του Μεσκίδα, ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα στη θέση του Π. Φερνάντες. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τον Βόλο να είχε δοκάρι στο φινάλε με τον Νοκέρτ για ένα πέμπτο τέρμα.



Βόλος (Παντελής Μπούσιας): Κότνικ, Άλχο (62' Λυμπεράκης), Ουές, Πίρινεν, Εσκοβάλ (77' Οζέγκοβιτς), Τσοκάνης (46' Μεταξάς), Ματίγια, Νοκέρτ, Ντέλετιτς (46' Βίκτορ Φερνάντεζ), Πάολο Φερνάντες (62' Μεθκίδα), Κούτσιας.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Περλέσι, Πογοσιάν, Σερβιλάκης, Τσιριγώτης (46' Αντούνες), Μίλο, Τσίμπσαχ (46' Φαντιγκά), Μασάς (59' Χ. Ιωαννίδης), Οφόσου, Σεμπά (46' Λοβέρα), Μεντόσα (70' Άοσμαν), Ν. Ιωαννίδης.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις