Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΑΕΚ - Ιωνικός 4-1: Πάρτι επιστροφής τεσσάρων αστέρων στο σπίτι της (video)

ΑΕΚ - Ιωνικός 4-1: Πάρτι επιστροφής τεσσάρων αστέρων στο σπίτι της (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
3/10/2022 22:18
Η ΑΕΚ συνδύασε την επιστροφή στην φυσική της έδρα μετά από 19 χρόνια με πολύ καλό ποδόσφαιρο προσφέροντας θέαμα και κερδίζοντας και την ουσία, αφού επικράτησε 4-0 του Ιωνικού στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Super League. Στο άλλο ματς της ημέρας ο Παναιτωλικός πέρασε σαν... τρένο από τους «Ζωσιμάδες» αφού νίκησε 4-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Νίκο Καρέλη να σημειώνει χατ τρικ.

Με τον καλύτερο τρόπο έκανε «ποδαρικό» στο νέο της γήπεδο η ΑΕΚ, αφού μπροστά σε πάνω από 30.0000 ενθουσιώδεις οπαδούς της νίκησε εύκολα 4-1 τον ουραγό Ιωνικό στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης με 12 βαθμούς, έξι λιγότερους από τον Παναθηναϊκό.

Δύο γκολ σημείωσε ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (6΄, 66΄), που έγινε ο πρώτος που σκόραρε στο νέο γήπεδο της Ένωσης, παίρνοντας τη σκυτάλη από έναν άλλο Σέρβο, αφού ο Ίλια Ίβιτς πριν από 19 χρόνια είχε σκοράρει το τελευταίο γκολ στο «Νίκος Γκούμας». Από ένα τέρμα σημείωσαν οι Γκαρσία (26΄), Αραούχο (62΄), ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελευθεριάδης μείωσε στο τελικό 4-1 πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής για τους Νικαιώτες.

Μαγική ατμόσφαιρα, ορμή και γκολάρα Γκατσίνοβιτς

Με την σέντρα του ματς -που λόγω χρήσης καπνογόνων ξεκίνησε με περίπου μισή ώρα καθυστέρηση- η ΑΕΚ βγήκε στην επίθεση πατώντας περιοχή μόλις στο 2' με τον Μοχαμάντι να βρίσκει τον Αραούχο εντός περιοχής και σε πλάγια θέση, αλλά το γύρισμά του διώχθηκε από την άμυνα. Ο Ιωνικός προσπάθησε να «σπάσει» την πίεση, βγαίνοντας γρήγορα στην κόντρα σε δύο περιπτώσεις, αλλά χωρίς να καταφέρει να απειλήσει και στο 6ο λεπτό ήρθε η ιστορική στιγμή για τους γηπεδούχους.Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς επιχείρησε γέμισμα που κόντραρε και πήρε ξανά την μπάλα από αριστερά, πλησίασε στην περιοχή και με τρομερό φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ένωσης, αλλά και το πρώτο στο νέο της «σπίτι«.



Το γκολ απελευθέρωσε ακόμα περισσότερο την ΑΕΚ που άρχισε να πιέζει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση ψηλά στο γήπεδο. Στο 9' μάλιστα ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσιριγώτη στον Αραούχο εντός περιοχής, αλλά μετά τον έλεγχο του VAR ο διαιτητής Φωτιάς έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Στο 11' ο Λιβάι Γκαρσία επιτέθηκε κατά μέτωπο αλλά κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Μύγα, στο 12' η κεφαλιά του Ντομαγκόι Βίντα πέρασε λίγο άουτ, όπως έγινε και με το μονοκόμματο σουτ του Μοχαμάντι στο 15'. Κοινώς η μία φάση διαδεχόταν την άλλη με την ΑΕΚ να έχει κατασκηνώσει έξω από την περιοχή του Ιωνικού.

Στο 16' ο Αραούχο άργησε να εκτελέσει από το ύψος του πέναλτι, μετά από ασυνεννοησία στην άμυνα των φιλοξενούμενων, με το 2-0 να έρχεται τελικά δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Ελίασον σέντρα «γλυκά» από δεξιά και ο Λιβάι Γκαρσία από θέση σέντερ φορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά ξεσηκώνοντας για δεύτερη φορά τις κερκίδες της OPAP Arena.



Στο 37' η ΑΕΚ άγγιξε το 3-0, όταν μετά από φάση διαρκείας και σουτ του Σιμάνσκι, ο Γκατσίνοβιτς έκανε την εξ επαφής προβολή, αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα ουσιαστικά την απομάκρυνε αντί να την στείλει στα δίχτυα.



Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους Γκατσίνοβιτς, Ρότα και Πινέδα δοκίμασαν σουτ από θέσεις εκτός περιοχής, με αυτό του Μεξικανού στο 41' να είναι το καλύτερο εξ αυτών, αλλά να περνάει λίγο άουτ και τις δύο ομάδες να οδηγούνται τελικά στην ανάπαυλα με τους Νικαιώτες να μην έχουν καταγράψει ούτε μία τελική προσπάθεια.

«Κιτρινόμαυρος» μονόλογος ως το τέλος

Η ΑΕΚ μπήκε με την ίδια... φόρα και στο δεύτερο μέρος. Ο Γκατσίνοβιτς στο 48' πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και έκανε το παράλληλο γύρισμα, αλλά ήταν πολύ δυνατό για να προλάβει κάποιος.

Στο 51΄ο Ιωνικός έκανε την πρώτη του επίσκεψη στα καρέ των γηπεδούχων με τον Ιωαννίδη να πιάνει σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Φαντιγκά, αλλά αυτό να περνάει άουτ. Αυτή πάντως αποδείχθηκε μία μικρή αναλαμπή, αφού η Ένωση συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο.

Στο 58' μετά από γρήγορη αντεπίθεση η μπάλα έφτασε στον Πινέδα που λίγο πίσω από το σημείο του πέναλτι σούταρε «σημαδεύοντας» όμως το οριζόντιο δοκάρι, αλλά στο 62' οι φίλοι της ΑΕΚ σηκώθηκαν πάλι από τις θέσεις τους για α πανηγυρίσουν ένα ακόμα γκολ, αυτή τη φορά από τον αρχηγό, Σέρχιο Αραούχο.

Ο Αργεντινός ταλαιπώρησε τους αντιπάλους του και σούταρε από τα όρια της περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει και να ξεγελά τον Χουτετσιώτη που έπεσε από την αντίθετη γωνία, ενώ αυτή κατέληξε στα δίχτυα.



Στο 65΄ ο Γκατσίνοβιτς σημείωσε το τέταρτο γκολ της ΑΕΚ και το δεύτερο προσωπικό του, με σουτ στην κίνηση μετά από ακόμα μία εξαιρετική προσπάθεια του Ελίασον από δεξιά.



Σημαντικές οι ευκαιρίες της ΑΕΚ μέχρι το φινάλε, κορυφαίες όλων των Αραούχο (71') και Τσούμπερ (78'), με τον Χουτεσιώτη να κρατάει το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα και τελικά τον Ιωνικό να καταφέρνει να βρει το γκολ της τιμής με τον Ελευθεριάδη να πλασάρει όμορφα τον Στάνκοβιτς σε τετ-α-τετ στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.



ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Μοχαμαντί, Γκατσίνοβιτς (82΄ Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι, Πινέδα (70΄ Μάνταλος), Ελίασον (70΄ Άμραμπατ), Γκαρσία (70΄ Τσούμπερ), Αραούχο (88΄ Κοσίδης).

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιριγώτης (87΄ Σάκιτς), Αντούνες (67΄ Μίλο), Κάνιας, Τσίμπσαχ (46΄ Φατιγκά), Βαλεριάνος, Λοβέρα, Οφόσου (67΄ Ελευθεριάδης), Ιωαννίδης (67΄ Μάντζης)



Σόου Καρέλη και «άλωση» των Ιωαννίνων από τον Παναιτωλικό

Με τον Νίκο Καρέλη να συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις από την αρχή της φετινής Λίγκας, ο Παναιτωλικός έκανε «πάρτι» απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, στους «Ζωσιμάδες», συντρίβοντας τους γηπεδούχους με 4-1, χάρη στο χατ-τρικ (25', 71', 87') του Ηρακλειώτη επιθετικού. Το σκορ για τους Αγρινιώτες είχε ανοίξει ο Μόρσεϊ (7'), ενώ ο Εραμούσπε είχε μειώσει προσωρινά για τους Ηπειρώτες σε 2-1 στο 34'.

Η ομάδα του Αγρινίου έπιασε στην πέμπτη θέση τον Άρη, στους 10 βαθμούς, με την τρίτη εφετινή νίκη και δεύτερη μακριά από την έδρα του, απέναντι σε έναν αντίπαλο που παρέμεινε στους 4 βαθμούς και τις τελευταίες θέσεις, ύστερα από έξι αγώνες στο πρωτάθλημα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σόρια, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνης, Κιάκος, Καραχάλιος, Λιάσος (59΄ Τζίμας), Ποζνάνσκι (81΄ Λώλης), Μέντες (81΄ Μπάλαν), Ροσέρο, Σταματελόπουλος (72΄ Παμλίδης).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μπακάκης (85΄ , Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν (80΄ Φλόρες), Ντίας (59΄ Μάρτσενσον), Ντουάρτε, Σενγκέλια (58΄ Κολοβός), Μόρσεϊ (59΄ Νταγκό), Καρέλης.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Πόρτο: «Ο Ολυμπιακός θα καλύψει τη ρήτρα των 17,5 εκατομμυρίων για τον Κάρμο»
«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Πόρτο: «Ο Ολυμπιακός θα καλύψει τη ρήτρα των 17,5 εκατομμυρίων για τον Κάρμο»
32 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Μπουχαλάκης: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τον πόνο, προχωράμε για το παιδικό μας όνειρο»
Μπουχαλάκης: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τον πόνο, προχωράμε για το παιδικό μας όνειρο»
1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ
Super League 2: Απόφαση για σέντρα στις 16 Οκτωβρίου
Super League 2: Απόφαση για σέντρα στις 16 Οκτωβρίου
03/10/2022 20:15
Τέλος εποχής για τον Ιγκουαΐν που «κρέμασε» τα παπούτσια του
Τέλος εποχής για τον Ιγκουαΐν που «κρέμασε» τα παπούτσια του
03/10/2022 19:51
Μελισσανίδης: «Ζούμε όλοι μαζί την πιο σημαντική ίσως στιγμή της νεότερης ιστορίας της ΑΕΚ»
Μελισσανίδης: «Ζούμε όλοι μαζί την πιο σημαντική ίσως στιγμή της νεότερης ιστορίας της ΑΕΚ»
03/10/2022 18:30
Άτυχος και πάλι ο Ζέκα, υπέστη ρήξη χιαστού
Άτυχος και πάλι ο Ζέκα, υπέστη ρήξη χιαστού
03/10/2022 17:00
Μαρινάκης κατά Μπαλτάκου - «Πολεμάτε το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το θέλετε "μαγαζί"»
Μαρινάκης κατά Μπαλτάκου - «Πολεμάτε το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το θέλετε "μαγαζί"»
03/10/2022 16:14
Άρης: Την Τρίτη (4/10) στην Θεσσαλονίκη ο Ετέμπο
Άρης: Την Τρίτη (4/10) στην Θεσσαλονίκη ο Ετέμπο
03/10/2022 15:55
Ολυμπιακός: Πλήγμα με Ελ Αραμπί, εκτός για δύο με τρεις εβδομάδες
Ολυμπιακός: Πλήγμα με Ελ Αραμπί, εκτός για δύο με τρεις εβδομάδες
03/10/2022 13:29
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2:  Με τρομερό Αϊτόρ έστειλε μήνυμα τίτλου!
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2: Με τρομερό Αϊτόρ έστειλε μήνυμα τίτλου!
02/10/2022 23:31
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 52-67: «Ερυθρόλευκο» και το Σούπερ Καπ (video)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 52-67: «Ερυθρόλευκο» και το Σούπερ Καπ (video)
02/10/2022 22:52
Βόλος - Άρης 2-0: Τον «σκότωσε» σ' ένα τετράλεπτο (video)
Βόλος - Άρης 2-0: Τον «σκότωσε» σ' ένα τετράλεπτο (video)
02/10/2022 21:28
Περισσότερες ειδήσεις