Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ισπανία-Ελλάδα 9-6 : «Γαλανόλευκες» από ασήμι στο Σπλιτ (video)

Ισπανία-Ελλάδα 9-6 : «Γαλανόλευκες» από ασήμι στο Σπλιτ (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
9/9/2022 22:37
H Ελλάδα δεν τα κατάφερε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο καθώς ηττήθηκε με 9-6 από την Ισπανία στο Σπλιτ. Η Εθνική δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, έκανε όμως την αντεπίθεση της αλλά στο τέλος «λύγισε» από την πίεση και από τις αποκρούσεις της Ισπανίδας τερματοφύλακα.

Οι «γαλανόλευκες» είχαν δύο χαμένα πέναλτι, προσπάθειες στο δοκάρι και δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν όταν έπρεπε τον παίκτη παραπάνω. Η Ισπανία υπερασπίστηκε έτσι τον τίτλο της ενώ αυτός ήταν ο τέταρτος χαμένος τελικός για την εθνική ομάδα πόλο γυναικών μετά από αυτούς στο Ζάγκρεμπ (2010), στο Αϊντχόφεν (2012) και στη Βαρκελώνη (2018)

Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου δεν μπήκαν καλά στην αναμέτρηση και στο πρώτο οκτάλεπτο είχαν αρκετές λάθος επιλογές στην επίθεση. Σε δύο περιπτώσεις δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τον παίκτη παραπάνω ενώ έχασαν και πέναλτι με την Βασιλική Πλευρίτου να νικιέται από την Τέρε.



Η Ισπανία από την άλλη ήταν πιο αποτελεσματική, πέτυχε τρία γκολ σε οκτώ προσπάθειες την ώρα που η Ελλάδα είχε 0/7.

Οι «γαλανόλευκες μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο οκτάλεπτο και στον παραπάνω παίκτη κατάφεραν να πετύχουν το πρώτο τους γκολ με την Χυδηριώτη. Η Εθνική είχε ρυθμό και μπορεί να δέχτηκε γκολ έπειτα αλλά και πάλι μπόρεσε να μειώσει και πάλι στον παραπάνω αλλά αυτή τη φορά με τη Μαργαρίτα Πλευρίτου σε 4-2. Η άμυνα των «κοριτσιών» της Καμμένου ήταν πολύ καλύτερη στο δεύτερο οκτάλεπτο και μάλιστα βγήκε και αιφνιδιασμός όπου η Σιούτη έκανε το 4-3 στο 1:42 πριν τη λήξη δεύτερου οκταλέπτου.

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου με την Ελλάδα να χάνει μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν η Βασιλική Πλευρίτου δεν μπόρεσε να νικήσει σε εκτέλεση πέναλτι την Τερέ. Η Σταματοπούλου αμέσως μετά απέκρουσε το πέναλτι της Εσπάρ και κράτησε την Ελλάδα σε θέση αναπνοής όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στην εκτέλεση της Ρουίθ λίγο μετά και έτσι έγινε το 5-3.

Η Ελλάδα δεν βρήκε γκολ ούτε στο τρίτο οκτάλεπτο αλλά τα κατάφερε με το ξεκίνημα του τελευταίου με την Ξενάκη να νικά την Τέρε για το 5-4 στον παίκτη παραπάνω. Στην επόμενη φάση ωστόσο η Γκαρσία έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ισπανία.

Οι «γαλανόλευκες» δεν εκμεταλλεύτηκαν τον παίκτη παραπάνω αμέσως μετά όμως έβγαλαν καλή άμυνα και η Ελευθερία Πλευρίτου μείωσε σε 6-5 περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού.



Η Εθνική έκανε την αντεπίθεση της και έφερε το παιχνίδι στα ίσα με ένα γκολ της Χυδηριώτη στα 4:07 πριν τη λήξη και η αναμέτρηση πήρε «φωτιά». Η Ισπανία πήρε πάλι το προβάδισμα με την Ορτίθ στον παίκτη παραπάνω, με την Ελλάδα να μην μπορεί να απαντήσει άμεσα και ενάμιση λεπτό πριν το τέλος η Ισπανία πήρε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης πέτυχαν άλλο ένα γκολ με την Εσπάρ και στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν άλλαξε κάτι στον αγώνα, με την Ισπανία να πανηγυρίζει το δεύτερο σερί χρυσό της μετάλλιο.



Τα οκτάλεπτα: 3-0, 4-3, 5-3, 9-6

Ισπανία (Μιγκέλ Όκα): Έστερ, Νόγκουε, Εσπάρ 1, Ορτίθ, Πέρεθ 1, Πρατς, Ρουίθ 2, Πένα, Φόρκα, Κάμους, Γκαρσία 1, Λέιτον, Τέρε

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου):Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1 , Χυδηριώτη 2, Τριχά, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη , Νίνου , Πάτρα , Σιούτη 1, Β. Πλευρίτου , Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.