Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προγνωστικά Eurobasket 2022: Μπορεί την υπέρβαση η Λιθουανία;

Προγνωστικά Eurobasket 2022: Μπορεί την υπέρβαση η Λιθουανία;

Συντάκτης: Γιώργος Βροντάκης
Γιώργος Βροντάκης
29/8/2022 11:56
Η Λιθουανία θέλει να διακριθεί στο Eurobasket 2022, αφού έχει μείνει μακριά από τα μετάλλια για πολλά χρόνια και δεν γνώρισε μεγαλύτερη... ξηρασία στη σύντομη ανεξάρτητη ιστορία της.

Τελευταίο της μετάλλιο, ήταν το ασημένιο στο Ευρωμπάσκετ ​​2015 και έκτοτε μόλις τέσσερις παίκτες παραμένουν στην ομάδα, ενώ κάνει αρχή με νέο προπονητή, καθώς η περσινή ανεπιτυχής προσπάθεια να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες κόστισε τη δουλειά του Ντάριους Μασκολιούνας και την τεχνική ηγεσία έχει αναλάβει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Κάζις Μακσβίτις.

Η «Lietuva» βρίσκεται στον όμιλο - φωτιά του EuroBasket 2022, μαζί με τις Γερμανία, Γαλλία, Σλοβενία, Βοσνία και Ουγγαρία. Θα δυσκολευτεί, λογικά, να προκριθεί, αλλά αναμένεται να τα καταφέρει και από τα χιαστό θα εξαρτηθεί η παρουσία της στο Ευρωμπάσκετ. Είναι ικανή να αποκλειστεί από τον όμιλο, μέχρι και να φτάσει σε μετάλλιο...

Το ρόστερ της είναι γεμάτο αστέρια, αλλά ξεχωρίζουν οι NBAer, Ντομάντας Σαμπόνις και Γιόνας Βαλαντσιούνας, οι οποίοι αποτελούν έναν δίδυμο πύργων στη ρακέτα.

Η 12άδα της Λιθουανίας

Αρνας Μπουτκεβίτσιους
Ντομάντας Σαμπόνις
Εϊγκρίντας Ζουκάουσκας
Ίγκνας Μπαζντέκις
Γιόνας Βαλαντσιούνας
Κριστούπας Ζεμάιτις
Λούκας Λεκαβίτσιους
Μάριους Γκριγκόνις
Μαρτίνας Εχόντας
Μιντγκάουντας Κουζμίνσκας
Ρόκας Γκιεντράιτις
Ρόκας Γιοκουμπάιτις

Προγνωστικά Eurobasket 2022

Η Λιθουανία στηρίζει πολλά πάνω στους Σαμπόνις και Βαλαντσιούνας, με τον πρώτο να δημιουργεί και να σκοράρει, ενώ ο δεύτερος κυρίως σκοράρει και μαζεύει... σκουπίδια.

Στα μεγάλα ματς του ομίλου, η μπάλα θα περάσει πολλές φορές από τα χέρια τους για να καταλήξει στο καλάθι και θα ποντάρουμε ώστε ο Ντομάντας Σαμπόνις να έχει τις περισσότερες ασίστ στη διοργάνωση για την ομάδα του.

Λιθουανία Ειδικά παικτών: Ντομάντας Σαμπόνις - Περισσότερες ασίστ στη Διοργάνωση (1.90)

Photo credit: ltu.basketball

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.