Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-2: «Χτίζει» χαρακτήρα και συνεχίζει αήττητος (video)

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-2: «Χτίζει» χαρακτήρα και συνεχίζει αήττητος (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
28/8/2022 23:02
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο πέτυχε τη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα και έδειξε και πάλι σοβαρό πρόσωπο. Παρά τις απουσίες τους οι «πράσινοι» είχαν χαρακτήρα νικητή, μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι και με δύο γκολ στο πρώτο μέρος έφτασαν σε ένα σημαντικό «διπλό».

Ο Παλάσιος στο 17' έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Πέρεθ έδωσε το προβάδισμα στο Τριφύλλι για να έρθει στο 33' ο Σπόραρ να πετύχει το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα με ωραία προβολή.

Οι Κρητικοί δυσκολεύτηκαν αρκετά να απειλήσουν στο πρώτο μέρος, κέρδισαν περισσότερα μέτρα στην επανάληψη αλλά δεν βρήκαν το γκολ που θα τους έβαζε στο παιχνίδι.

Ανώτερος Παναθηναϊκός, ακίνδυνος ΟΦΗ

Οι «πράσινοι» μπήκαν στο παιχνίδι και έδειξαν πως θέλουν να έχουν την κατοχή, κυκλοφορούσαν την μπάλα και προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Στίβενς. Στο 17' λοιπόν ο Πέρεθ με μία εξαιρετική διαγώνια πάσα βρήκε τον Παλάσιος στα πλάγια της μεγάλης περιοχής και ο Αργεντινός με υπέροχο σουτ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και άνοιξε το σκορ.



Το γκολ αυτό δεν άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να έχει την μπάλα στα πόδια του και να μην απειλείται. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς έντονο ρυθμό αλλά στο 33' οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς βρήκαν και δεύτερο γκολ. Ο Αϊτόρ με μία ωραία χαμηλή σέντρα βρήκε τον Σπόραρ μέσα στην περιοχή και ο Σλοβένος με ένα «τσίμπημα» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στίβενς.


Ο ΟΦΗ σημείωσε την πρώτη του τελική προσπάθεια στο 45+5' με τον Λάρσον να ελίσσεται μέσα στην περιοχή και να κάνει το σουτ με το αριστερό αλλά η μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός λίγο νωρίτερα «άγγιξε» το 3-0 με τον Σπόραρ αλλά ο φορ των «πρασίνων» από κοντά ήταν άστοχος στην κεφαλιά που επιχείρησε.

Διαχειρίστηκε το προβάδισμα και δεν απειλήθηκε

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν ήταν ο ίδιος όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν σαφές προβάδισμα και προσπάθησαν να το διατηρήσουν. Στο 57' ο Παλάσιος με ένα βολέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στίβενς και στο 71' ο Ντίκο πήρε την μπάλα έπειτα από λάθη των Πέρεθ και Σάρλια αλλά από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μπρινιόλι.

Όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός είχε στο μυαλό του περισσότερο πως θα κρατήσει το μηδέν στην άμυνα του και άφησε περισσότερο χώρο στον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί βέβαια δεν μπορούσαν να φτάσουν εύκολα με αξιώσεις στην εστία του Μπρινιόλι και στο 82' ο Στάικος κέρδισε ένα κόρνερ έπειτα από απόκρουση του Μπρινιόλι.

Τέσσερα λεπτά μετά ένας άλλος πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Μπουζούκης με ένα ωραίο σουτ από τα δεξιά έφτασε κοντά στο 2-1 αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική διπλή ευκαιρία με τους Βέρμπιτς και Βαγιαννίδη για το 3-0 όμως αμφότεροι στην αντεπίθεση δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Στίβενς.

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Στίβενς, Μαρινάκης, Γιόχου (64' Διαμαντής), Βούρος, Γιαννούλης (46' Μπουζούκης), Μεγιάδο, Ντιουσέ, Νέιρα (11' Ντίκο), Λάρσον, Τοράλ (69' Στάικος), Θοράρινσον (65' Αποστολάκης)

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς):Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (76' Γκάνεα), Πέρεθ, Κουρμπέλης (68' Βέρμπιτς), Τσέριν, Αϊτόρ (86' Φρόκου), Παλάσιος (86' Βαγιαννίδης), Σπόραρ (76' Ιωαννίδης)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.