Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Ιστορικό 9-0 της Λίβερπουλ, μεγάλη ανατροπή με χατ-τρικ Χάαλαντ η Σίτι! (video)

Πρέμιερ Λιγκ: Ιστορικό 9-0 της Λίβερπουλ, μεγάλη ανατροπή με χατ-τρικ Χάαλαντ η Σίτι! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/8/2022 19:03
Η Λίβερπουλ διέλυσε με 9-0 την Μπόρνμουθ στο «Άνφιλντ» χωρίς μάλιστα να έχεις στους σκόρερ τον Σαλάχ και πήρε τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη της στην Πρέμιερ Λιγκ. Επέστρεψε από το 0-2 με χατ-τρικ του Χάαλαντ η Μάντσεστερ Σίτι, 4-2 την Κρίσταλ Πάλας στο «Έτιχαντ», νίκη με δέκα παίκτες για Τσέλσι, 2-1 την Λέστερ.

Η Μπόρνμουθ πλήρωσε τα «σπασμένα» από την ήττα της Λίβερπουλ στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι» δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και έφτασαν σε ιστορική νίκη με 9-0 στο «Άνφιλντ», τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη τους στην Πρέμιερ Λιγκ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Φιρμίνο με δύο γκολ και τρεις ασίστ, ενώ αποτελεί είδηση ότι ο Σαλάχ δεν μπήκε στον πίνακα των σκόρερ σε τέτοια βραδιά για την ομάδα του Μέρσεϊσάιντ. Δύο ασίστ μοίρασε ο Κώστας Τσιμίκας ο οποίος πέρασε ως αλλαγή.

Η Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική από τα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 3’ ο Ντίας άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ενώ τρία λεπτά μετά ο Έλιοτ σκόραρε με υπέροχο σουτ από το ημικύκλιο κάνοντας δύο τα τέρματα των γηπεδούχων. Ακόμα καλύτερο ήταν το γκολ του Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 28’ με βολίδα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ενώ στο 31’ ο Φιρμίνο εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των φιλοξενούμενων και με κοντινή προβολή έκανε το 4-0. Το 5ο γκολ ήρθε στο 45’ με κεφαλιά του Φαν Ντάικ, ο οποίος έγινε ο 5ος διαφορετικός σκόρερ για τους «κόκκινους».

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εφιαλτικά για την Μπόρνμουθ, η οποία υπέπεσε σε αυτογκόλ με τον Μέπομ στο 46’ , ενώ στο 62’ ο Φιρμίνο σκόραρε δεύτερο γκολ μετά από κόρνερ και έφτασε τα 100 με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Τα επόμενα δύο γκολ ήρθαν από ασίστ του Κώστα Τσιμίκα ο οποίος πέρασε στο ματς και έδωσε την τελική πάσα τόσο για το γκολ του Καρβάλιο στο 80’ όσο και σε αυτό του Ντίας στο 85’ για το τελικό 9-0.



Μεγάλη ανατροπή η Σίτι με... υπογραφή Χάαλαντ

Από την άλλη, η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε να χάνει με 0-2 στην έδρα της από την Κρίσταλ Πάλας αλλά με πρωταγωνιστή τον Χάαλαντ (χατ-τρικ) πήρε τη νίκη με 4-2 και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα. Οι Λονδρέζοι πήραν από πολύ νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων με τα γκολ των Στόουνς (4’ αυτ.) και Άντερσεν (21’) και δεν επέτρεψαν στην Σίτι να καταγράψει σουτ στο στόχο ως το φινάλε του ημιχρόνου. Το δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν εντελώς διαφορετική ιστορία. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα μείωσε στο 53’ με τον Σίλβα και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Χάαλαντ, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ (62-, 70’, 81’) και οδήγησε τους «πολίτες» στην σπουδαία νίκη.



Με Στέρλινγκ η Τσέλσι των δέκα παικτών, 2-1 την Λέστερ

Η Τσέλσι επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές, νικώντας με 2-1 την Λέστερ στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Οι Λονδρέζοι είχαν χαμένο τετ-α-τετ στον ξεκίνημα με τον Λόφτους-Τσικ αλλά και ακυρωθέν πέναλτι για πολύ οριακό οφσάιντ του Χάβερτς, όμως το ματς στράβωσε για τα καλά στο 28’ όταν ο Γκάλαγχερ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Η Λέστερ σπατάλησε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάει με υπέρ της σκορ στα αποδυτήρια, στην επανάληψη όμως η Τσέλσι χτύπησε στις αντεπιθέσεις και βρήκε δύο γκολ με τον Στέρλινγκ (47’, 63’) ο οποίος ενδιάμεσα είχε και δοκάρι. Οι «αλεπούδες» μείωσαν στο 66’ με ωραίο σουτ του Μπαρνς αλλά στα εναπομείναντα λεπτά η πίεση τους δεν απέδωσε καρπούς.



Δεύτερη νίκη για Γιουνάιτεντ

Νωρίτερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε με 1-0 από την έδρα της Σαουθάμπτον και ντούμπλαρε τις νίκες της. Μια νίκη που ήρθε με αρκετή δυσκολία για τους «κόκκινους διαβόλους» χάρη στο γκολ του Φερνάντες στο 55ο λεπτό. Οι «Άγιοι» προσπάθησαν να απαντήσουν και στο 65’ είχαν δικαιολογημένα παράπονα για πέναλτι σε φάση που ο ΜακΤόμινεϊ ακούμπησε τρεις φορές τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή. Οι «κόκκινοι διάβολοι» άντεξαν την πίεση χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση του Μαρτίνες και την σπουδαία επέμβαση του Ντε Χέα σε κοντινή κεφαλιά του Αρίμπο.



Εκπληκτικό ξεκίνημα η Μπράιτον

Η Μπράιτον συνεχίζει το εκπληκτικό της ξεκίνημα και αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί με την Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή μετά τη νίκη με 1-0 στο εντός έδρας με την Λιντς. Οι «γλάροι» ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και προηγήθηκαν στο 66’ με τον Γκρος φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη, την 3η σε τέσσερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα.



Τα δοκάρια στέρησαν τη νίκη στην Μπρέντφορντ

Από την άλλη, Μπρέντφορντ και Έβερτον αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Κομιούνιτι» σ’ ένα χορταστικό παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες. Ο Γκόρντον (24’) έβαλε μπροστά στο σκορ τα «ζαχαρωτά», με τις «μέλισσες» να ισοφαρίζουν στο 84’ με τον Γιάνελτ. Αν κάποια ομάδα έπρεπε να κερδίσει αυτή ήταν η Μπρέντφορντ, η οποία είχε τις καλύτερες στιγμές αλλά και τρία δοκάρια.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.