Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σλάβια Πράγας-Παναθηναϊκός 2-0: Διαιτησία και απουσίες έκαναν δύσκολη την πρόκριση (video)

Σλάβια Πράγας-Παναθηναϊκός 2-0: Διαιτησία και απουσίες έκαναν δύσκολη την πρόκριση (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
4/8/2022 21:52
Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-0 από τη Σλάβια Πράγας στην Τσεχία και πλέον η υπόθεση πρόκριση έγινε πολύ δύσκολη για τον ίδιο. Η άδικη αποβολή του Παλάσιος αλλά και οι απουσίες στοίχισαν στους «πράσινους» που πλέον θα ψάξουν την υπέρβαση στη Λεωφόρο. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν και οι γηπεδούχοι από το 52'.

Οι Τσέχοι με σκόρερ τους Στραντς (45'+2') και Ούσορ (55') έχουν ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα στα χέρια τους για τον επαναληπτικό της Αθήνας. Είχαν την κατοχή στην αρχή του παιχνιδιού αλλά μέχρι την αποβολή του Παλάσιος στο 40' ο Παναθηναϊκός ήταν καλά στημένος και δεν είχε απειληθεί ιδιαίτερα.

Ο Γάλλος ρέφερι ωστόσο με μία αδικαιολόγητη απόφαση άλλαξε τις ισορροπίες του παιχνιδιού και αποσυντόνισε τον Παναθηναϊκό.

Στημένος καλά στην αρχή, άδικη αποβολή και γκολ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι αφήνοντας την μπάλα στη Σλάβια Πράγας, ήταν όμως καλά στημένος και έδειχνε να θέλει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 8' όταν μετά από λάθος των «πρασίνων» ο Τραορέ βρέθηκε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή και πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να πιέσουν ψηλά και στο 14' ο Γκάνεα έκλεψε την μπάλα και έκανε τη σέντρα μέσα στην περιοχή, με τον Τσέριν να πιάνει την κεφαλιά αλλά να μην ανησυχεί τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η Σλάβια έγινε και πάλι απειλητική στο 21' με τον Σραντς που προσπάθησε με τακουνάκι να νικήσει τον Μπρινιόλι αλλά η προσπάθεια του πέρασε σχεδόν παράλληλα με την εστία του Μπρινιόλι.Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς ήταν αυτοί βέβαια που είχαν την πρώτη ευκαιρία στην εστία, με τον Παλάσιος στο 28' να βρίσκεται στα πλάγια από δεξιά στην περιοχή και να κάνει το σουτ όμως ο Μάντους έδιωξε σταθερά.



Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 39' για να βρεθεί ο Στραντς μέσα στην περιοχή και να σουτάρει με καλές προϋποθέσεις αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μπρινιόλι.

Στο έγινε η φάση που έφερε τρομερές αντιδράσεις από παίκτες και πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Παλάσιος με ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή, κόπηκε καθαρά από τον αντίπαλο του και έπεσε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής με μία αδιανόητη απόφαση τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο.



Η εξέλιξη αυτή αποσυντόνισε τους παίκτες των «πρασίνων», με τη Σλάβια να το εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο. Αρχικά ο Μπρινιόλι σταμάτησε εντυπωσιακά τον αντίπαλο του και έστειλε την μπάλα κόρνερ αλλά στη εξέλιξη της φάσης αρχικά ο Γκάνεα έδιωξε πάνω στη γραμμή και έπειτα ο Στραντς πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.



Αριθμητική ισορροπία, έπεσε ο ρυθμός

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να φρεσκάρει την ενδεκάδα περνώντας στο παιχνίδι τους Βαγιαννίδη και Σπόραρ και ο Σλοβένος επιθετικός ήταν αυτός που στο 52' ανατράπηκε πίσω από το κέντρο και κέρδισε την αποβολή του Σάντος.



Η Σλάβια έμεινε και αυτή με δέκα παίκτες αλλά τρία λεπτά μετά οι παίκτες της άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα, ο Λινγκρ βρέθηκε απέναντι από τον Μπρινιόλι και είχε δοκάρι αλλά στην επαναφορά ο Ούσορ έκανε το 2-0.



Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βρει τα πατήματα του, συνέχισε να πιέζει ψηλά και στο 59' «άγγιξε» το 2-1. Ο Βαγιαννίδης έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, πέρασε έναν αντίπαλο του και έπιασε το σουτ με το αριστερό αλλά η προσπάθεια του κατέληξε λίγο άουτ.



Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε αλλά ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν αρκετά να απειλήσει, την ώρα που η Σλάβια έδειχνε επικίνδυνη κάθε φορά που έβγαινε μπροστά. Στο 74' ο Έβερτον βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και λίγο έλειψε να κάνει το 3-0 και στα εναπομείναντα λεπτά ως το τέλος δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι.

Το τελικό αποτέλεσμα καθιστά την Σλάβια ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση, με τον Παναθηναϊκό πλέον να ψάχνει μία μεγάλη ανατροπή την ερχόμενη Πέμπτη στη Λεωφόρο για να πάρει την πρόκριση.

Σλάβια Πράγας (Τρπισόφσκι): Μάντους, Ντούντερα (47' Ούσορ) , Ούσου, Σάντος, Ντόρλεϊ, Τιεχί (47' Έβερτον), Χόλες , Σραντς (72' Μάζοπουστ) , Τραορέ (88' Πρόβοντ), Ολαγίνκα, Λινγκρ (57' Σεβτσίκ)

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Μάγκνουσον, Σάρλια (88' Πούγγουρας), Γκάνεα, Κουρμπέλης (72' Καμπετσής), Τσέριν, Πέρες, Αϊτόρ (46' Βαγιαννίδης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (46' Σπόραρ)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.