Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Φόλενταμ – ΑΕΚ 1-2: Αφήνει υποσχέσεις η ομάδα του Αλμέιδα (video)

Φόλενταμ – ΑΕΚ 1-2: Αφήνει υποσχέσεις η ομάδα του Αλμέιδα (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/7/2022 22:37
Η ΑΕΚ κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Φόλενταμ σε φιλικό αγώνα τεσσάρων 25λεπτων αφήνοντας αρκετά καλές εντυπώσεις με την εικόνα της στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Αραούχο (32’) και Κοσίδης (66’) τα γκολ, προηγήθηκαν στο 4’ από λάθος του Αθανασιάδη οι Ολλανδοί.

Το 2x2 επί ολλανδικού εδάφους έκανε η ΑΕΚ, η οποία μετά τη νίκη επί της Γκενκ (2-0), επικράτησε με 2-1 της Φόλενταμ σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας που διεξήχθη με τη μορφή τεσσάρων 25λεπτων.

Οι «κιτρινόμαυροι» εμφάνισαν πολύ καλό πρόσωπο στα τρία από τα τέσσερα 25λεπτα, παρουσιάζοντας ωραίες συνεργασίες, κινήσεις στο χώρο και διαρκή πρέσινγκ ψηλά. Μάλιστα το τελικό 2-1 μοιάζει φτωχό μπροστά στις ευκαιρίες που δημιούργησε η ελληνική ομάδα.

Τα στιγμιότυπα:

Το ματς:

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε την ομάδα με ένα πολύ επιθετικό 3-4-2-1. κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αθανασιάδης, τριάδα στα στόπερ οι Μήτογλου, Σιμάνσκι και Τζαβέλλας, ενώ Τσούμπερ και Γκαρσία είχαν ρόλο φουλ-μπακ. Οι Γιόνσον και Πινέδα ήταν τα δύο κεντρικά χαφ, ενώ οι Γκατσίνοβιτς και Μάνταλος κινούνταν πίσω από τον προωθημένο Αραούχο.

Η «Ένωση» ξεκίνησε στραβά το ματς αφού στο 4’ ο Αθανασιάδης υπέπεσε σε λάθος μετά από πίεση δίνοντας τη μπάλα στον Αντενούτσι κι αυτός σκόραρε με πλασέ σε ανυπεράσπιστη εστία για το 1-0.



Οι «κιτρινόμαυροι» πατούσαν αρκετά μουδιασμένα στο πρώτο δεκάλεπτο, «πουλούσαν» αρκετές φορές τη μπάλα και γλίτωσαν το 2-0 σε χαμένο τετ-α-τετ του σκόρερ της Φόλενταμ που προέκυψε από λάθος του Τζαβέλλα. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου 25λεπτου η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοση της και είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Αραούχο στο 16’ αλλά ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στάνκοβιτς.

Στο δεύτερο 25λεπτο οι παίκτες του Αλμέιδα βελτιώθηκαν σημαντικά, κυριαρχώντας απόλυτα στο παιχνίδι και παρουσιάζοντας σωστές συνεργασίες. Στο 30’ ο Γκατσίνοβιτς αστόχησε από πλεονεκτική θέση μετά από ωραία κυκλοφορία των «κιτρινόμαυρων» αλλά δύο λεπτά μετά ο Αραούχο ισοφάρισε σε 1-1 έπειτα από πίεση του Γκαρσία που οδήγησε τον Στάνκοβιτς σε τραγικό λάθος.



Ο γκολκίπερ της Φόλενταμ πήρε το… αίμα του πίσω στο 34’ λέγοντας εντυπωσιακά «όχι» σε σουτ του Αραούχο.



Η ΑΕΚ απειλούσε διαρκώς και στο 37’ «άγγιξε» το 2-1 με σουτ του Πινέδα που πέρασε δίπλα από το παραθυράκι, ενώ στο 42’ η «Ένωση» είχε διπλή ευκαιρία με Τσούμπερ και Μήτογλου έπειτα από φάση διαρκείας.

Στο τρίτο 25λεπτο ο Αλμέιδα άλλαξε όλη την ομάδα παρατάσσοντας την ομάδα με 3-5-2. Ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Χατζισαφί, Ραντόνια και Κορονέζος οι τρεις στόπερ, Μοχαμάνι και Άμραμπατ σε ρόλο φουλ-μπακ. Οι τρεις μέσοι οι Φράνσον, Μιτάι και Μουστακόπουλο και επιθετικό δίδυμο οι Γιούσης και Κοσίδης.

Παρά τις πολλές αλλαγές, η ΑΕΚ έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και συνέχισε να σπαταλά ευκαιρίες. Στο 60’ ο Γιούσης σπατάλησε χαμένο τετ-α-τετ ενώ στο 66’ ο Μοχαμάντι έδωσε πάρε-βάλε στον Γιούση όμως ο τελευταίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Οι παίκτες του Αλμέιδα πίεζαν συνεχώς ψηλά βάζοντας μεγάλα προβλήματα στους Ολλανδούς και απόρρεια αυτού ήταν να προκύπτουν ευκαιρίες. Στο 70’ ο Μουστακόπουλος αστόχησε από θέση βολής αλλά ένα λεπτό μετά ο Φράνσον κέρδισε πέναλτι μετά από νέο πρέσινγκ και ο Κοσίδης το μετουσίωσε σε γκολ για το 2-1.



Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο τέταρτο 25λεπτο. Η ΑΕΚ είχε διαρκώς την Φόλενταμ στην περιοχή της και έψαχνε ένα τρίτο τέρμα. Στο 86’ ο Γιούσης έχασε άλλη μια ευκαιρία πλασάροντας άουτ από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 91’ ο Γκαρσία έδωσε έτοιμο γκολ στον Έλληνα άσο ο οποίος δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να βρει δίχτυα. Το 2-1 έμεινε ως το φινάλε και το σκορ μοιάζει φτωχό μπροστά στις ευκαιρίες που δημιούργησε η «Ένωση».

ΑΕΚ (1ο και 2ο 25λεπτο, 3-4-1-2): Αθανασιάδης - Μήτογλου, Σιμάνσκι, Τζαβέλλας - Λιβάι Γκαρσία, Πινέδα, Γιόνσον, Τσούμπερ - Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος - Αραούχο.

ΑΕΚ (3ο και 4ο 25λεπτο, 3-5-2): Στάνκοβιτς - Ραντόνια, Κορνέζος, Χατζισαφί - Άμραμπατ, Φράνσον (90' Τζούντα Γκαρσία), Μουστακόπουλος, Μιτάι, Μοχαμάντι - Γιούσης, Κοσίδης.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.