Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: «Σβηστός» στον τελικό ο Τεντόγλου (video)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: «Σβηστός» στον τελικό ο Τεντόγλου (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
16/7/2022 05:02
Ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8,03μ. πήρε την πρόκριση για τον τελικό του άλματος εις μήκος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου που διεξάγεται στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα του και στον ανοιχτό στίβο και κατόρθωσε να εξασφαλίσει την πρόκρισή του δίχως να εντυπωσιάσει.

Στο πρώτο του άλμα ξεπέρασε τα οκτώ μέτρα και παρά το γεγονός ότι δεν «έπιασε» το όριο των 8,15μ. που έδινε την απευθείας πρόκριση, τσέκαρε το εισιτήριό του για τον τελικό ο οποίος θα λάβει χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής (17/7, 04.20).

Ο Τεντόγλου έκανε στη συνέχεια δύο άκυρες προσπάθειες αναζητώντας το μεγάλο άλμα, χωρίς πάντως να του κοστίσει κι έτσι είναι μεταξύ των φιναλίστ, ευελπιστώντας ότι θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα και θα «πετάξει» πιο μακριά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι απ' όλους τους αθλητές στα δύο προκριματικά γκρουπ, μόλις δύο πέρασαν το όριο των 8,15μ. και επτά συνολικά ξεπέρασαν το «φράγμα» των οκτώ μέτρων, με τον Τεντόγλου να τερματίζει πέμπτος, δίχως πάντως να έχει κάποια σημασία, καθώς ο βασικός στόχος επετεύχθη και δεν ήταν άλλος από την εξασφάλιση της συμμετοχής στον τελικό.



Η δωδεκάδα του τελικού:

Γιούκι Χασιόκα (Ιαπωνία) 8,18μ.
Μαρκίς Ντέντι (ΗΠΑ) 8,16μ.
Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) 8,10μ
Σιμόν Εχάμερ (Ελβετία) 8,09μ.
Μίλτος Τεντόγλου 8,03μ.
Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 8,03μ.
Σρεσανκάρ (Ινδία) 8,00μ.
Χένρι Φρέιν (Αυστραλία) 7,99μ.
Γουέιν Πίνοκ (Τζαμάικα) 7,98μ.
Γιανάν Γουανγκ (Κίνα) 7,98μ.
Στέφαν ΜακΚάρτερ (ΗΠΑ) 7,94μ.
Μάικελ Μασό (Κούβα) 7,93μ.

Δείτε τις δηλώσεις του μετά την πρόκριση:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.