Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Νίκες για Ντόρτμουντ και Άρσεναλ (6ος όμιλος)

Τσάμπιονς Λιγκ: Νίκες για Ντόρτμουντ και Άρσεναλ (6ος όμιλος)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/11/2013 00:33
Μεγάλο βήμα πρόκρισης για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Ντόρτμουντ η οποία επικράτησε με 3-1 της Νάπολι στο Βεστφάλεν και έφτασε τους 9 βαθμούς, όσους έχει και η ιταλική ομοάδα και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Στους 12 βαθμούς έφτασε η Άρσεναλ η οποία κέρδισε με 2-0 την Μαρσέιγ αλλά δεν εξασφάλισε την πρόκριση.

Λίγες μέρες μετά την ήττα της στο ντέρμπι με τη Μπάγερν, η Ντόρτμουντ κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ και να πάρει τη νίκη με 3-1 κόντρα στην Νάπολι με αποτέλεσμα να την πιάσει στη δεύτερη θέση με 9 βαθμούς.

Το παιχνίδι πήρε φωτιά από το ξεκίνημα καθώς μόλις στο 10ο λεπτό ο Ρόις έδωσε το προβάδισμα στη Ντόρτμουντ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Λεβαντόφσκι από κράτημα του Αλμπιόλ.

Μάλιστα ο Πολωνός φορ σπατάλησε στη συνέχεια δύο μεγάλες ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα των Βεστφαλών, ενώ η Νάπολι θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 30’ εάν η μπάλα στο σούτ του Καγιεχόν δεν χτύπαγε στο δοκάρι του Βάιντενφελερ.

Στην επανάληψη, η Ντόρτμουντ ξεκίνησε πιο δυνατά στο ματς, όμως η Νάπολι έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 59’ με τον Ιγκουαίν να μην καταφέρνει να νικήσει τον Γερμανό γκολκίπερ σε τετ-α-τετ.

Έτσι στην επόμενη φάση έπειτα από πάσα του Ρόις, ο Μπλαστσικόβσκι έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Οι «παρτενοπέι» κατάφεραν να μειώσουν στο 61’ με τον Ινσίνιε, ωστόσο στο 78’ ο Ομπαμεγιάνγκ «σφράγισε» τη νίκη για τη Ντόρτμουντ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Νίκη με υπογραφή Γουίλσιρ για Άρσεναλ


Τσάμπιονς Λιγκ: Νίκες για Ντόρτμουντ και Άρσεναλ (6ος όμιλος)
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Άρσεναλ με πρωταγωνιστή τον Γουίλσιρ που σημείωσε δύο γκολ, επικράτησε με 2-0 της Μαρσέιγ στο «Έμιρειτς» και έφτασε τους 12 βαθμούς, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίσει ακόμα την πρόκριση.

Οι «κανονιέρηδες» χρειάστηκαν μόλις 30 δευτερόλεπτα (!) για να ανοίξουν το σκορ, καθώς ο Γουίλσιρ με ωραίο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Γάλλων για το 1-0.

Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ είχαν την υπεροχή σε όλο το παιχνίδι και έχασαν ευκαιρία να διπλασιάσουν το προβάδισμα τους στο 38’, με τον Οζίλ να αστοχεί από την άσπρη βούλα.

Ωστόσο ο ίδιος στο 65’ έδωσε την πάσα από την οποία ο Γουίλσιρ έκανε το 2-0 και «σφράγισε» έτσι τη νίκη για την ομάδα του.

Με τη νίκη της, η Άρσεναλ έφτασε τους 12 βαθμούς, διατηρήθηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας και θέλει απλώς ένα βαθμό κόντρα στη Νάπολι την τελευταία αγωνιστική για να πάρει την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βαθμολογία:

1. Άρσεναλ 12

2. Ντόρτμουντ 9

3. Νάπολι 9

4. Μαρσέιγ 0

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (11/12):

Μαρσέιγ-Ντόρτμουντ

Νάπολι-Άρσεναλ

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.