Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουρίνιο: «Εξακολουθώ να βιώνω κάθε τελικό σαν τον πρώτο μου»

Μουρίνιο: «Εξακολουθώ να βιώνω κάθε τελικό σαν τον πρώτο μου»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/5/2022 21:57
Ο τεχνικός της Ρόμα, Ζοζέ Μουρίνιο αναφέρθηκε στον αυριανό (25/5) τελικό του Κόνφερενς Λιγκ με την Φέγενορντ στα Τίρανα, τονίζοντας πως νιώθει τα ίδια συναισθήματα με τον πρώτο του τελικό πριν 20 χρόνια.

Η Ρόμα επιστρέφει σε ευρωπαϊκό τελικό μετά τη σεζόν 1990-91 όταν είχε δώσει διπλά ματς με την Ίντερ για το Κύπελλο UEFA, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1. 31 χρόνια μετά, οι «τζιαλορόσι» επιστρέφουν σε ευρωπαϊκό τελικό για το νεοσύστατο Κόνφερενς Λιγκ, στοχεύοντας να κατακτήσουν το πρώτο τους ευρωπαϊκό τίτλο μετά το Κύπελλο Εκθέσεων της σεζόν 1960-61.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο, που στοχεύει να γίνεις ο πρώτος προπονητής που θα κατακτήσει και τους τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους της UEFA αναφέρθηκε στο ματς με την Φέγενορντ, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντικό είναι το γεγονός πως η ομάδα του εξασφάλισε εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ μέσω του πρωταθλήματος. Ο Πορτογάλος τεχνικός ρωτήθηκε και το πως βιώνει τον τελικό, αναφέροντας πως τίποτα δεν έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για τα δύο κρίσιμα παιχνίδια με Τορίνο και Φέγενορντ: «Στο τέλος ολοκληρώσαμε τη σεζόν με δύο τελικούς σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Ο πρώτος κόντρα στο Τορίνο μας έδωσε αυτό που δικαιούμασταν από την πρώτη μέρα, που είναι να παίξουμε στο Γιουρόπα Λιγκ τη νέα σεζόν αλλά και να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας θέση στο πρωτάθλημα. Καταφέραμε να νικήσουμε αυτό το παιχνίδι. Για μένα, ήταν ένας τελικός όπου δεν επρόκειτο να γράψουμε ιστορία, αλλά μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε τη σκληρή δουλειά μιας σεζόν και να πετύχουμε τον στόχο μας. Ωστόσο, για τη Ρόμα, η πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ είναι κάτι αρκετά φυσιολογικό.

«Αυτός ο τελικός, ωστόσο, έχει να κάνει με την ιστορία. Είναι ιστορία που έχουμε ήδη γράψει, φτάνοντας σε αυτό το σημείο, σε έναν τελικό μετά από τόσα χρόνια. Αλλά, προφανώς, κάθε φορά που φτάνεις σε έναν τελικό πρέπει να δώσεις ό,τι μπορείς για να γράψεις αληθινή ιστορία. Και αυτό σημαίνει να κερδίζεις».

Το ματς με την Τορίνο ήταν ένα δύσκολο ματς και ήταν σημαντικό να επικεντρωθούμε πλήρως σε αυτό. Είναι σημαντικό που ερχόμαστε εδώ για να παίξουμε μόνο για το τρόπαιο και όχι και για το ευρωπαϊκό εισιτήριο που θα προκαλούσε περισσότερο νευρικότητα.Για το γεγονός πως η Ρόμα έχει την υποστήριξη των Αλβανών φιλάθλων: «Νομίζω ότι ο μόνος λόγος που υπάρχει αυτό το αίσθημα υπέρ των Ρομά είναι επειδή έχουμε έναν Αλβανό παίκτη [Μάρας Κουμπούλα]. Για μένα, αυτό είναι λογικό. Αν κερδίσει η Ρόμα, ένας Αλβανός θα σηκώσει το τρόπαιο. Και αυτό κάτι σημαίνει. Φτάσαμε εδώ και είναι αμέσως πολύ εύκολο να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η περίσταση για αυτούς. Είναι μια στιγμή που τους αξίζει ως χώρα. Το γήπεδο είναι πολύ ωραίο, ακόμα κι αν είναι κρίμα που η χωρητικότητά του δεν είναι αρκετή για να φιλοξενήσει κάθε οπαδό και τη χαρά του. Αλλά είμαι χαρούμενος που παίζω εδώ.

Για τον τελικό και πως τον βιώνει: «Αύριο είναι μια μέρα για τους παίκτες. Εμείς οι προπονητές είμαστε στο περιθώριο. Θα προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε, να διαβάσουμε τον ανταγωνισμό και να βοηθήσουμε την ομάδα. Όμως η δουλειά έχει ήδη γίνει. Αύριο είναι το τελευταίο παιχνίδι, που ευτυχώς είναι τελικός. Το λέω ευτυχώς γιατί όποτε φτάνεις σε έναν τελικό πρέπει να είσαι χαρούμενος που είσαι εκεί και να παίζεις με τη σωστή διάθεση. Το μυαλό μου βρίσκεται μόνο στον τελικό. Εξακολουθώ να το βιώνω με τον ίδιο τρόπο όπως ο πρώτος μου τελικός. 20 χρόνια δεν άλλαξε τίποτα. Αν νομίζετε ότι είμαι λίγο πιο σοβαρός, ίσως είναι απλώς η συγκέντρωση, ίσως είναι απλώς ο τρόπος μου να προετοιμαστώ για το παιχνίδι».

Για το ποια είναι η γνώμη του που οι ολλανδικές ομάδες δεν κερδίζουν σημαντικούς τελικούς: «Δεν είναι αλήθεια. Ο Άγιαξ κέρδισε τελικούς, η Αϊντχόβεν κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Φέγενορντ έχει κατακτήσει ευρωπαϊκά τρόπαια. Το ολλανδικό ποδόσφαιρο έχει εξαιρετική ιστορία».

Τα πλάνα του για τον τελικό: «Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο, αύριο πρέπει απλώς να είμαστε ο εαυτός μας. Πρέπει να είμαστε ομάδα, γνωρίζοντας τι κάνουμε καλά και ποια είναι τα όριά μας. Μπορείς να γίνεις καλή ομάδα αν μπορείς να κρύψεις μερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει οποιαδήποτε ομάδα. Και είχαμε μερικά.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.