Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-1: Μοιρασιά στη φιέστα των «ερυθρόλευκων»

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-1: Μοιρασιά στη φιέστα των «ερυθρόλευκων»

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
14/5/2022 21:59
Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν χωρίς σκοπιμότητες και άγχος, αλλά και χωρίς ιδιαίτερη... όρεξη στο Φάληρο με το τελικό 1-1 να είναι δίκαιο αποτέλεσμα σε ένα μοιρασμένο ματς.

Το γρήγορο γκολ του Σοάρες, που έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ στο σκορ μόλις στο 2', έδωσε από νωρίς ρυθμό στο ματς, με τον Ολυμπιακό να απαντά στο 41' με γκολ του Καρβάλιο και τις ευκαιρίες στη συνέχεια να είναι ελάχιστες.

Η γιορτή του Ολυμπιακού για το 47ο πρωτάθλημα διεξήχθη αμέσως μετά τον αγώνα, με τους «ερυθρόλευκους» να γνωρίζουν την αποθέωση από τον κόσμο τους παρά το γεγονός ότι νωρίτερα δεν είχαν καταφέρει να τους «αποζημιώσουν» με νίκη γοήτρου επί του «Δικεφάλου του Βορρά».

«Ασπρόμαυρος» αιφνιδιασμός και «ερυθρόλευκη» αντίδραση

Πριν καν «ζεσταθούν» οι δύο ομάδες και ο κόσμος στο Φάληρο, ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό. Ο Ζίβκοβιτς σέντραρε και ο Σοάρες πρόλαβε την έξοδο του Τζολάκη στέλνοντας με το κεφάλι στα δίχτυα τη μπάλα.

Αυτή η εξέλιξη ανάγκασε τον Ολυμπιακό να βγει από νωρίς μπροστά, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να βρει χώρους και το παιχνίδι να πάρει ρυθμό. Με τον πολύ δραστήριο Κούντε οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 10', ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε επικίνδυνες επσικέψεις στα καρέ του Τζολάκη στο τρίλεπτο 17'-20', με τον Κανέ να κόβει τελευταία στιγμή δύο αντεπιθέσεις, ενώ η μπάλα μετά από σουτ του Ζίβκοβιτς πέρασε λίγο άουτ.

Η δυσαρέσκεια από την κερκίδα, που συνδυάστηκε χρήση καπνογόνων και λέιζερ, σαν να... ξύπνησε τους γηπεδούχους, που άρχισαν αργά αλλά σταδιακά να παίρνουν τον έλεγχο και να βγάζουν πάθος στα μαρκαρίσματα, κάτι που έφερε και τις αναμενόμενες κάρτες σε Παπασταθόπουλο και Φαντινγκά.Χαρακτηριστικό της αλλαγής της εικόνας του ματς, είναι πως στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους η κατοχή της μπάλας εφτασε το 70% υπέρ του Ολυμπιακού. Τελικά στο 41' η πίεση των γηπεδούχων έφερε αποτέλεσμα, με τον Ανδρούτσο να κάνει το παράλληλο γύρισμα και τον Καρβάλιο από κοντά να σκοράρει φέρνοντας το ματς στα ίσα, ενώ στο 45' η κεφαλιά του Σβαμπ από καλή θέση πέρασε άουτ για τον ΠΑΟΚ και οι ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 1-1.

Χαλαρότητα και κόπωση έφεραν τελικά την ισοπαλία

Πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήταν για τον Ολυμπιακό, με την κεφαλιά του Παπασταθόπουλου στο 59' να περνάει άουτ. Σε γενικές γραμμές οι πειραιώτες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις στημένες φάσεις προκειμένου να απειλήσουν, αλλά στο 65' ο ΠΑΟΚ ήταν που «άγγιξε» το γκολ με φαλτσαριστό σουτ του Μιτρίτσα μέσα από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τζολάκης.

Από εκεί κι έπειτα το ματς έγινε... αγγαρεία, με την επόμενη αξιόλογη φάση να δημιουργείται στο 86' όταν ο Ελ Αραμπί για λίγο δεν πρόλαβε τη μπάλα σε επικίνδυνο γύρισμα του Λόπες, ενώ ο Μαροκινός πλησίασε ξανά στο γκολ στο 90'+4' με την προβολή του ωστόσο να στέλνει την μπάλα άουτ και την ισοπαλία να μένει ως το τέλος.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Μπαγκαλιάνης (46' Μανωλάς), Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Κανέ, Κούντε (71' Εμβιλά), Ροντρίγκες (84' Βαλμπουενά), Καρβάλιο, Φαντιγκά (58' Λόπες), Τικίνιο (71' Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε (87' Τέιλορ), Κρέσπο, Ίνγκασον, Τσαούσης, Κούρτιτς, Σβαμπ, Σοάρες (71' Ελ Καντουρί), Μιτρίτσα (76' Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (71' Άκπομ).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.