Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Ο Τσιμίκας χάρισε το τρόπαιο στην Λίβερπουλ! (video)

Κύπελλο Αγγλίας: Ο Τσιμίκας χάρισε το τρόπαιο στην Λίβερπουλ! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/5/2022 21:38
Με τον Κώστα Τσιμίκα να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι, η Λίβερπουλ κέρδισε την Τσέλσι στη διαδικασία των πέναλτι (6-5, 0-0 κ.δ.) και κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας για 8η σερί φορά και πρώτη μετά το 2006, μένοντας έτσι ζωντανή για το quadruple. Έγιναν αλλαγή Σαλάχ και Φαν Ντάικ.

Όπως και στον τελικό του Λιγκ Καπ, Τσέλσι και Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 μετά από 120 λεπτά στον τελικό του Κυπέλλου στο «Γουέμπλεϊ» και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι, εκεί όπου οι «κόκκινοι» αποδείχθηκαν ξανά πιο εύστοχοι, παίρνοντας το τρόπαιο στη διαδικασία των πέναλτι (6-5). Αθπιλικουέτα και Μάουντ αστόχησαν στις εκτελέσεις τους, ο Μανέ δεν κατάφερε να νικήσει τον συμπατριώτη του Μεντί και να χαρίσει τον τίτλο στα πέναλτι, τα κατάφερε όμως ο Τσιμίκας. Ο Έλληνας μπακ πέρασε ως αλλαγή στην παράταση και ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, χαρίζοντας την κούπα στην ομάδα του Μέρσεϊσάιντ.

«Χορταστικό» παιχνίδι στην κανονική διάρκεια, με τις δύο ομάδες να παίρνουν βραβείο αστοχίας, αφού αμφότερες είχαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες και συνολικά τρία δοκάρια (δύο δοκάρια η Λίβερπουλ, ένα η Τσέλσι) αλλά καμία δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Στην παράταση οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν αρκετά κουρασμένες και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι, εκεί όπου οι «κόκκινοι» νίκησαν για 3ο σερί τελικό τους «μπλε» μετά από το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ το 2019 και το Λιγκ Καπ του 2022.

Μοναδικά άσχημα νέα για την Λίβερπουλ ο μυϊκός τραυματισμός του Σαλάχ στον προσαγωγό με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή πριν το ημίχρονο αλλά και αυτός του Φαν Ντάικ ο οποίος δεν έπαιξε στην παράταση.

Αυτός ήταν ο 3ος διαδοχικός χαμένος τελικός Κυπέλλου της Τσέλσι, η οποία έμεινε στις 8 κατακτήσεις.






Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.