Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η Μπενφίκα «έσπασε» την... κατάρα και κατέκτησε με εξάρα το Youth League (video)

Η Μπενφίκα «έσπασε» την... κατάρα και κατέκτησε με εξάρα το Youth League (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/4/2022 00:34
Η ομάδα Νέων της Μπενφίκα διέλυσε με 6-0 την αντίστοιχη της Σάλτσμπουργκ στον τελικό του Youth League και κατέκτησε το τρόπαιο μετά από τρεις χαμένους τελικούς! Χατ-τρικ ο Αραούχο, Εντούρ και Σεμέντο τα άλλα γκολ.

Η περιβόητη κατάρα του Μπέλα Γκούτμαν που θέλει την Μπενφίκα να μην κερδίζει ευρωπαϊκό τίτλο φάνηκε ότι στοίχειωνε και την ομάδα Νέων των «αετών», η οποία μετρούσε τρεις χαμένους τελικούς στο Youth League (2014, 2017, 2020), το Τσάμπιονς Λιγκ Νέων. Ωστόσο η Κ19 της πορτογαλικής ομάδας κατάφερε να γευτεί το νέκταρ της νίκης στη φετινή έκδοση της διοργάνωσης, διαλύοντας την Σάλτσμπουργκ με 6-0 στον τελικό της Νιόν, παίρνοντας έτσι και εκδίκηση για την ήττα από τους «ταύρους» στον τελικό του 2017.

Η Μπενφίκα μπήκε με το πόδι στο γκάζι και προηγήθηκε μόλις στο 2’ με διαγώνιο σουτ του Νέτο. Η Σάλτσμπουργκ θα μπορούσε να απαντήσει δύο λεπτά μετά με σουτ του Ντιακιτέ, αλλά οι Πορτογάλοι πατούσαν καλύτερα και στο 15’ έκαναν το 2-0 με κοντινό πλασέ του Αραούχο, ο οποίος είχε προειδοποίησε και νωρίτερα τους Αυστριακούς.

Το 2-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, με τους «αετούς» να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους στο δεύτερο μέρος. Στο 53’ ο Εντούρ έσπρωξε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα μετά από εκπληκτική ενέργεια του Σάντος, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Αραούχο προσπέρασε αριστοτεχνικά τον αντίπαλο γκολκίπερ και πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ. Στο 69’ ο Σεμέντο σκόραρε και αυτός με σουτ εντός περιοχής, φτάνοντας τα 5 γκολ στη διοργάνωση, ενώ στο 89’ ο Αραούχο σκόραρε από την άσπρη βούλα και ολοκλήρωσε το χατ-τρικ, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα.

Η Μπενφίκα έγινε έτσι η δεύτερη πορτογαλική ομάδα μετά την Πόρτο που κατακτά τη διοργάνωση. Τσέλσι και Μπαρτσελόνα είναι οι ομάδες με τις περισσότερες κατακτήσεις έχοντας από δύο τρόπαια, ενώ οι «μπλε» μετρούν και δύο χαμένους τελικούς. Από μια κατάκτηση έχουν Ρεάλ, Σάλτσμπουργκ, Πόρτο και Μπενφίκα, ενώ μια φορά φιναλίστ είναι οι Σαχτάρ και Παρί Σεν Ζερμέν.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.