Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2-3:  Απέδρασε από τους «Ζωσιμάδες» και έμεινε ζωντανή για Ευρώπη

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2-3: Απέδρασε από τους «Ζωσιμάδες» και έμεινε ζωντανή για Ευρώπη

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
18/4/2022 19:57
Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-2 του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», "έπιασε" τον Παναθηναϊκό στην 4η θέση και μείωσε ξανά τη διαφορά στους 2 βαθμούς από τον Άρη.

Η Ένωση ήταν αρκετά δραστήρια στο πρώτο μέρος, έχοντας τον Τσούμπερ σε καλή μέρα και προηγήθηκε στο 4' με το πρώτο γκολ του Κριχόβιακ με τη φανέλα της. Δεν απειλήθηκε ουσιαστικά στο πρώτο μέρος, με τον ΠΑΣ να σκοράρει βέβαια στο 24' αλλά το γκολ να ακυρώνεται μέσω VAR, και ακριβώς πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Ρότα έκανε το 2-0.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ ήταν αυτός που πίεσε και μπήκε ξανά στο παιχνίδι με γκολ του Περέα, όμως ο Αραούχο στο 69' με ένα σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε και πάλι αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Η ΑΕΚ έτσι πήρε την πρώτη της νίκη στα πλέι οφ και έμεινε ζωντανή στην διεκδίκηση μία ευρωπαϊκής θέσης.

«Καθάρισε» στην αρχή και στο τέλος

Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 4' κατάφεραν να προηγηθούν. Ο Τσούμπερ βγήκε από τα αριστερά της επίθεσης και γύρισε την μπάλα προς την περιοχή, ο Κάργας στην προσπάθεια του να διώξει έστρωσε στον Κριχόβιακ ο οποίος μέσα από την περιοχή σημάδεψε την γωνία του Λοντίγκιν και «έγραψε» το 1-0.

Η Ένωση ήταν αυτή που απείλησε εκ νέου στο παιχνίδι, όμως ο Αραούχο από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα πάνω στον Λοντίγκιν που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την μπάλα. Ο Αργεντινός επιθετικός ήταν αυτός που έγινε επικίνδυνος στο 22' και αυτή τη φορά με καλύτερες προϋποθέσεις αλλά παρά το γεγονός πως κατέβασε ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή, το σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ. Ο ΠΑΣ κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης στο 24' έπειτα από εκπληκτική ντρίπλα του Περέα πάνω στον Ρότα και προβολή του Σάλιακα, όμως ο διαιτητής μέσω VAR ακύρωσε το γκολ και οφσάιντ του Κολομβιανού στην αρχή της φάσης.

Το παιχνίδι από εκεί και έπειτα είχε περισσότερες προσωπικές μονομαχίες παρά φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, ο Λιβάι Γκαρσία στο 42' λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 έπειτα από ωραία προσπάθεια του Τσούμπερ, όμως η άμυνα του ΠΑΣ επενέβη γρήγορα και έδιωξε σωτήρια.

Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου όμως η ΑΕΚ βρήκε και δεύτερο τέρμα και απέκτησε σαφές προβάδισμα νίκης. Ο Τσούμπερ ήταν και πάλι δραστήριος, είδε το ανέβασμα του Ρότα από τα δεξιά, με τον μπακ των φιλοξενούμενων να «αδειάζει» όμορφα τον Πίρσμαν και με το αριστερό νίκησε τον Λοντίγκιν για το 2-0.

Δυνατό ξεκίνημα από τον ΠΑΣ, άντεξε στο τέλος η ΑΕΚ

Ο ΠΑΣ ήταν αυτός που στην επανάληψη μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι όμως και στο 52' μείωσε το σκορ. Έπειτα από ωραία ανάπτυξη, ο Σάλιακας γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή από τα δεξιά και ο Περέα με την μία νίκησε τον Στάνκοβιτς για το 2-1.

Οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία, την στιγμή που η ΑΕΚ έψαχνε χώρους και τρόπους για να πετύχει τρίτο τέρμα. Ο Περέα ήταν αυτός που απείλησε και πάλι στο 69' όμως αμέσως μετά η Ένωση βρήκε το γκολ. Ο Λιβάι Γκαρσία έφυγε στα δεξιά της επίθεσης, «έσπασε» την μπάλα για τον Αραούχο και αυτός με σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Η άμυνα του ΠΑΣ πάντως φάνηκε να σταματάει αδικαιολόγητα στη φάση, πιθανώς ακούγοντας κάποιο σφύριγμα από την κερκίδα.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό ως το τέλος, όμως στο 90' ο Περέα νίκησε κατά κράτος την αντίπαλη άμυνα στον αέρα, έστειλε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς και έδωσε νέο ενδιαφέρον στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Ο ΠΑΣ πίεσε στα τέσσερα λεπτά του επιπλέον χρόνου όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία και έτσι το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν μία νίκη που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τη συνέχεια.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάφσκι (78' Κόντε), Σνάιντερ (62' Μορέιρα), Ντομίνγκεθ, Περέα.

ΑΕΚ (Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Κριχόβιακ (88' Σάκχοφ), Σιμάνσκι (78' Σιμόες), Μάνταλος, Τσούμπερ, Γκαρσία (83' Σβάρνας), Αραούχο (89' Ανσαριφάρντ).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.