Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Άγγιξε» το θαύμα η Τσέλσι, πέρασε στην παράταση η Ρεάλ (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: «Άγγιξε» το θαύμα η Τσέλσι, πέρασε στην παράταση η Ρεάλ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/4/2022 00:36
Η Τσέλσι κέρδισε με 3-1 την Ρεάλ μέσα στο «Μπερναμπέου», ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και έστειλε το ματς στην παράταση, εκεί όμως η «βασίλισσα» βρήκε το πολυπόθητο γκολ με τον Μπενζεμά (96’) και παρά την ήττα με 3-2, «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκαθηλώνοντας τους περσινούς πρωταθλητές Ευρώπης.

Σ’ έναν προημιτελικό που έσπασε καρδιές, η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε με 3-2 από την Τσέλσι στην παράταση, αλλά έχοντας… προίκα τη νίκη με 3-1 από το πρώτο ματς στο Λονδίνο, πήρε την μεγάλη πρόκριση για τους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ όπου θα αντιμετωπίσει Μάντσεστερ Σίτι ή Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι Λονδρέζοι βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα του πρώτου αγώνα αλλά πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση μέσα στο «Μπερναμπέου», «άγγιξαν» το θαύμα. Μάουντ (15’) και Ρίντιγκερ (51’) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους «μπλε», οι οποίοι συνέχισαν να πατούν καλύτερα και στο 75’ απέκτησαν σκορ πρόκρισης με το παλικαρίσιο γκολ του Βέρνερ. Η Ρεάλ καλούνταν να βγει από έρεβος και κάπου εκεί μίλησε η κλάση του Λούκα Μόντριτς, ο οποίος με μια αριστουργηματική ασίστ, έδωσε έτοιμο γκολ στον Ροντρίγκο για το 3-1 στο 80’ που έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί ανέλαβε ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος μετά το χατ-τρικ στο Λονδίνο, βρήκε ξανά δίχτυα με κοντινή κεφαλιά στο 96’ δίνοντας σκορ πρόκρισης στην «βασίλισσα». Η Τσέλσι τα έπαιξε όλα για όλα και είχε δύο καλές στιγμές στο φινάλε για να στείλει το ματς στα πέναλτι, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Ρεάλ άντεξε την πίεση και πανηγύρισε μια μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία τα έδωσε όλα και αποχαιρέρτησε με το κεφάλι ψηλά.


Το ματς:


Κυρίαρχη από το ξεκίνημα η Τσέλσι, έκανε το πρώτο βήμα με τον Μάουντ

Το σκορ του πρώτου αγώνα ανάγκαζε την Τσέλσι να παίξει επιθετικά από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, αφού χρειάζονταν δύο γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση. Οι «μπλε» πήραν την πρωτοβουλία από το ξεκίνημα κλειδώνοντας την Ρεάλ στα καρέ της και ευτύχισε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία. Στο 15’, ο Λόφτους Τσικ έδωσε στον Βέρνερ έξω από την περιοχή, αυτός πέρασε με τη μία στον Μάουντ, ο οποίος «έκοψε» προς την περιοχή και με εξαιρετικό τελείωμα στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά για το 1-0.



Χωρίς σουτ στο στόχο η Ρεάλ το πρώτο μέρος

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ πέτυχε το πρώτο από τα δύο βήματα που ήθελε και παράλληλα πρόσθεσε πίεση στην Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία συνέχιζε να αμύνονταν μαζικά, με όλους τους παίκτες πλην του Μπενζεμά να ήταν πίσω από τη μπάλα. Η Τσέλσι είχε διαρκώς τη μπάλα στα πόδια της αλλά δυσκολεύονταν να βρει χώρους και να πατήσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Ένα μακρινό σουτ του Ρούντιγκερ στο 34’ που πέρασε λίγο άουτ ήταν η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία, με την Ρεάλ να ολοκληρώνει το πρώτο 45λεπτο χωρίς σουτ στην εστία. Αυτό είχε να συμβεί σε εντός έδρας παιχνίδι της «βασίλισσας» στο Τσάμπιονς Λιγκ τουλάχιστον από τη σεζόν 2003-04.

Ο Ρίντιγκερ έβαλε… φωτιά στο ματς

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η Τσέλσι συνέχισε να έχει την κατοχή και στο 51’ κατάφερε να κάνει δύο τα τέρματα της. Μετά από κόρνερ που δεν έπρεπε να έχει δοθεί καθώς ο Μόντριτς δεν είχε κάνει επαφή με τη μπάλα, ο Ρούντιγκερ έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Κουρτουά, «παγώνοντας» το Μπερναμπέου».



Ακυρωθέν γκολ η Τσέλσι, δοκάρι η Ρεάλ

Μετά το 2-0 η Ρεάλ αναγκάστηκε να παίξει πιο επιθετικά και έτσι έπραξε. Η ομάδα του Αντσελότι κέρδισε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και στο 56’ κατέγραψε την πρώτη τελική στο στόχο με ένα απευθείας φάουλ του Κρόος, το οποίο απέκρουσε ο Μεντί. Παράλληλα όμως η Τσέλσι έβρισκε περισσότερους χώρους για να χτυπήσει στο τρανζίσιον και στο 57’ απείλησε με ένα σουτ του Χάβερτς από πλάγια θέση εντός περιοχής, με τη μπάλα να πηγαίνει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Το παιχνίδι απέκτησε πολύ καλό ρυθμό, με την Ρεάλ να απειλεί στο 61’ με σουτ του αφύλαχτου Βαλβέρδε εντός περιοχής και τη μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια. Στο επόμενο λεπτό η Τσέλσι έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο και έφυγε στην κόντρα με τον Καντέ, ο Γάλλος βρήκε τον Αλόνσο και αυτός με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ όμως δεν μέτρησε ποτέ καθώς μετά από έλεγχο στο VAR ο Ισπανός χρεώθηκε για κοντρόλ με το χέρι μετά την κόντρα με τον Καρβαχάλ, με τη μπάλα να χτυπά πρώτα στο σώμα και μετά στο χέρι του Ισπανού προτού αυτός σουτάρει.



Οι Λονδρέζοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα με την απόφαση και πριν κοπιάσουν τα νεύρα η Ρεάλ «άγγιξε» το 2-1 με τον Μπενζεμά, ο οποίος σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι έπειτα από σέντρα του Μεντί.



Ο Βέρνερ κάνει το 3-0 και «παγώνει» το «Μπερναμπέου»

Η Τσέλσι δεν πτοήθηκε και στο 75’ κατάφερε να κάνει το 3-0 με εκπληκτική ενέργεια του Βέρνερ. Ο Γερμανός πάτησε περιοχή μετά από εξαιρετική κάθετη του Κόβατσιτς, απέφυγε δύο παίκτες της Ρεάλ και με πλασέ νίκησε τον Κουρτουά, ο οποίος παρά την επαφή με τη μπάλα δεν μπόρεσε να την απομακρύνει, βλέποντας την να καταλήγει στα δίχτυα της εστία του.



Το μομέντουμ ήταν με την Τσέλσι και στο 78’ οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» και τέταρτο γκολ με κεφαλιά του Χάβερτζ έπειτα από κόρνερ, αλλά ο Κουρτουά έδιωξε σωτήρια.



Μίλησε η κλάση του αρτίστα Μόντριτς

Η Ρεάλ βρίσκονταν αυτή πλέον με την πλάτη στον τοίχο αλλά η κλάση του Μόντριτς την έβγαλε από τη δύσκολη θέση. Στο 80’ ο Κροάτης έβγαλε εκπληκτική μπαλιά με το εξωτερικό για τον Ροντρίγκο, ο οποίος ξέφυγε από τον Αλόνσο και με σουτ στην κίνηση μείωσε σε 3-1, σκορ που έστελνε το ματς στην παράταση.



Μοιραίος Πούλισικ και... παράταση

Η πρόκριση κρέμονταν από μια κλωστή, με καμία ομάδα να μην έδειχνε διάθεση να παίξει μόνο άμυνα. Στο 82’ το μακρινό σουτ του Μόντριτς υποχρέωσε τον Μεντί σε απόκρουση, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Μαόυντ από δύσκολη θέση πέρασε παράλληλα με την εστία. Ο Τούχελ λίγο πριν το φινάλε πέρασε στο ματς τον Πούλισικ και ο Αμερικανός κατάφερε να σπαταλήσει δύο μεγάλες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις, αστοχώντας και στις δύο περιπτώσεις από καλή θέση, με το ματς να οδηγείται σε παράταση.

«Χτύπησε» ξανά ο Μπενζεμά

Ο έξτρα χρόνος ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο για την Ρεάλ, η οποία κατάφερε να σκοράρει στο 96’ και να αποκτήσει σκορ πρόκρισης. Μετά από κλέψιμο των γηπεδούχων, ο Βινίσιους εκμεταλλεύτηκε την ανισορροπία της άμυνας, έκανε αφύλαχτος τη σέντρα για τον Μπενζεμά και ο Γάλλος με κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.



Χάβερτζ και Ζορζίνιο πέταξαν τις ευκαιρίες

Ο Τούχελ αναγκάστηκε να ρισκάρει, βάζοντας τον Ζίγιεχ αντί του Καντέ όμως το μομέντουμ είχε γύρει πλέον στην πλευρά της Ρεάλ. Η Τσέλσι δεν είχε τις ίδιες δυνάμεις μετά την υπερπροσπάθεια της κανονικής διάρκειας και απείλησε για πρώτη φορά στο 114’ με ένα διαγώνιο σουτ του Ζίγιες, το οποίο έβγαλε στη γωνία του ο Κουρτουά. Τρία λεπτά μετά ο Ρούντιγκερ βρέθηκε με τη μπάλα στη μικρή περιοχή μετά από βαθύ γέμισμα, αλλά ο Βαλβέρδε του πήρε τη μπουκιά από το στόμα, απομακρύνοντας σωτήρια πριν ο Γερμανός στόπερ σουτάρει. Στο ίδιο λεπτό προέκυψε και νέα μεγάλη ευκαιρία της Τσέλσι, με τον Χάβερτζ να πιάνει μόνος του την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Η κλεψύδρα άδειαζε για τους πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι στα τελευταία λεπτά είχαν κατασκηνώσει στα καρέ της Ρεάλ αλλά τους έλειπε η ψυχραιμία. Στο 119’ η ο Ζορζίνιο επωφελήθηκε από τις κόντρες και βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από τα δοκάρια.



Το 3-2 έμεινε ως το φινάλε, με την Τσέλσι να παίρνει τη νίκη αλλά την Ρεάλ να πανηγυρίσει τη μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, παίρνοντας εκδίκηση από τους «μπλε» για τον περσινό αποκλεισμό στους «4» της διοργάνωσης. Η κλάση του Μόντριτς την κρίσιμη στιγμή και η εκτελεστική δεινότητα του Μπενζεμά και στα δύο ματς έκαναν τη διαφορά στο ζευγάρι, με την Τσέλσι να πληρώνει το κακό πρώτο ημίχρονο στο πρώτο παιχνίδι, το τσαφ του Μεντί στο Λονδίνο που έγειρε κατά πολύ την πλάστιγγα υπέρ της Ρεάλ και τις αρκετές χαμένες κλασσικές ευκαιρίες και στα δύο παιχνίδια, δείγμα της έλλειψης ενός φορ της κλάσης του… Μπενζεμά.



Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά - Καρβαχάλ, Νάτσο (88’ λ. τρ. Λούκας Βάθκεθ), Αλάμπα, Φερλάν Μεντί (78’ Μαρσέλο) - Μόντριτς, Καζεμίρο (78’ Ροντρίγκο), Κρόος (73’ Καμαβινγκά) - Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (115’ Ντάνι Θεμπάγιος).

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Εντουάρ Μεντί - Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο - Λόφτους - Τσικ (106’ Σαούλ), Καντέ (99’ Ζίγιες), Κόβατσιτς (106’ Ζορζίνιο), Μάουντ - Βέρνερ (83’ λ. τρ. Πούλισικ), Χάβερτς.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Μετά τη Σέριε Α και η Μπουντεσλίγκα εξασφάλισε πέμπτο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2024-25
Μετά τη Σέριε Α και η Μπουντεσλίγκα εξασφάλισε πέμπτο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2024-25
18 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Αλαφούζος: «Δεν θα θυσιάσω αξίες για να κερδίσω, αυτά έγιναν με Γιοβάνοβιτς και Τερίμ»
Αλαφούζος: «Δεν θα θυσιάσω αξίες για να κερδίσω, αυτά έγιναν με Γιοβάνοβιτς και Τερίμ»
18 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Μπάγερν Μονάχου - Βιγιαρεάλ 1-1: Το «κίτρινο υποβρύχιο»... βύθισε και την Μπάγερν Μονάχου κι έγραψε ιστορία (video)
Μπάγερν Μονάχου - Βιγιαρεάλ 1-1: Το «κίτρινο υποβρύχιο»... βύθισε και την Μπάγερν Μονάχου κι έγραψε ιστορία (video)
12/04/2022 23:58
Παναθηναϊκός: Τέλος Πρίφτης-Διαμαντίδης, επιστρέφει ο Πεδουλάκης!
Παναθηναϊκός: Τέλος Πρίφτης-Διαμαντίδης, επιστρέφει ο Πεδουλάκης!
12/04/2022 21:16
Έπιασε 13 ματς και κέρδισε 52.889€ με 1€ στη Stoiximan!
Έπιασε 13 ματς και κέρδισε 52.889€ με 1€ στη Stoiximan!
12/04/2022 18:38
Ο Σιμεόνε απάντησε στην κριτική που δέχεται - «Τους αγνοώ»
Ο Σιμεόνε απάντησε στην κριτική που δέχεται - «Τους αγνοώ»
12/04/2022 18:22
Φερναντίνιο: «Αποχωρώ από τη Σίτι το καλοκαίρι και επιστρέφω στη Βραζιλία»
Φερναντίνιο: «Αποχωρώ από τη Σίτι το καλοκαίρι και επιστρέφω στη Βραζιλία»
12/04/2022 16:25
ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ: Sold-out σε λίγες ώρες η Τούμπα για τη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ: Sold-out σε λίγες ώρες η Τούμπα για τη ρεβάνς
12/04/2022 15:39
Η «Equipe» παρουσίασε τα πέντε φαβορί για την Χρυσή Μπάλα
Η «Equipe» παρουσίασε τα πέντε φαβορί για την Χρυσή Μπάλα
12/04/2022 15:27
ΑΕΚ: Απέφυγε τα χειρότερα ο Στάνκοβιτς, πιθανότατα εκτός με ΠΑΣ
ΑΕΚ: Απέφυγε τα χειρότερα ο Στάνκοβιτς, πιθανότατα εκτός με ΠΑΣ
12/04/2022 14:41
Ποινές φυλάκισης σε στέλεχη της Γιουβέντους και της Νάπολι για εμπλοκή στο σκάνδαλο «Plusvalenze»
Ποινές φυλάκισης σε στέλεχη της Γιουβέντους και της Νάπολι για εμπλοκή στο σκάνδαλο «Plusvalenze»
12/04/2022 14:26
Ολυμπιακός Βόλου: Καταγγελία ποδοσφαιριστή για ξυλοδαρμό από στέλεχος του συλλόγου
Ολυμπιακός Βόλου: Καταγγελία ποδοσφαιριστή για ξυλοδαρμό από στέλεχος του συλλόγου
12/04/2022 14:22
Περισσότερες ειδήσεις