Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ποινές φυλάκισης σε στέλεχη της Γιουβέντους και της Νάπολι για εμπλοκή στο σκάνδαλο «Plusvalenze»

Ποινές φυλάκισης σε στέλεχη της Γιουβέντους και της Νάπολι για εμπλοκή στο σκάνδαλο «Plusvalenze»

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
12/4/2022 14:26
Ξεκίνησε σήμερα (12/4) στην Ιταλία η δίκη για το ποδοσφαιρικό σκάνδαλο «Plusvalenze», το οποίο αφορά παράνομη είσπραξη χρημάτων στο περιθώριο μεταγραφών και εσκεμμένη αλλοίωση ισολογισμών.

Έντεκα ομάδες είναι «μπλεγμένες» -εκ των οποίων 5 της Serie A-με τον εισαγγελέα να ξεκινά προτείνοντας «βαριές καμπάνες» σε διοικητικά στελέχη της Γιουβέντους και της Νάπολι.

Συγκεκριμένα η πρόταση ήταν να επιβληθεί πρόστιμο 800.000 ευρώ στην «βέκια σινιόρα», ενώ για τον άλλοτε εκτελεστικό διευθυντή της ομάδας και πλέον της Τότεναμ, Φάμπιο Παρατίτσι, φυλάκιση 16 μηνών και 10 ημερών με αναστολή, για τον πρόεδρο Αντρέα Ανιέλι 12 μηνών και για τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο Πάβελ Νέντβεντ 8 μηνών.

Για τη Νάπολι αντίστοιχα, η εισήγηση ήταν για 11 μήνες και 5 μέρες φυλάκιση στον πρόεδρο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ενώ μικρότερες ποινές ζήτησε για τη σύζυγό του και τα δύο του παιδιά, με τη Νάπολι να απειλείται με πρόστιμο 329.000 ευρώ.

Εκτός από Γιουβέντους και Νάπολι γνωστό έχει γίνει πως κατηγορούμενες είναι και οι Σαμπντόρια, η Έμπολι και η Τζένοα, από την πρώτη κατηγορία. Η δίκη θα συνεχιστεί ως το τέλος της εβδομάδας και οι αποφάσεις αναμένονται μετά το Πάσχα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.