Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Συγκλονίζει ο Φαν Χάαλ: «Δίνω μάχη με επιθετική μορφή καρκίνου»

Συγκλονίζει ο Φαν Χάαλ: «Δίνω μάχη με επιθετική μορφή καρκίνου»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/4/2022 01:15
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ολλανδίας, Λουίς Φαν Χάαλ αποκάλυψε πως ότι δίνει μάχη εδώ και καιρό με επιθετική μορφή καρκίνου στον προστάτη, ενώ τόνισε πως δεν το είχε πει στους παίκτες.

Σε συνέντευξη του στο ολλανδικό Μέσο RTL με αφορμή το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του που θα βγει σε λίγες ημέρες, ο Λουίς Φαν Χάαλ αποκάλυψε πως μάχεται με επιθετικό καρκίνο στον προστάτη από το 2020.

Ο 70χρονος τεχνικός σχολίασε μεταξύ άλλων πως «δεν πεθαίνεις από αυτόν τον καρκίνο. Συνήθως είναι οι επιπλοκές που φέρνουν τον θάνατο. Αλλά είναι επιθετική η μορφή του».

Ο ίδιος αποκάλυψε μάλιστα πως οι παίκτες της Εθνικής Ολλανδίας δεν το γνώριζαν: «Οι παίκτες της εθνικής δεν το ξέρουν. Βλέπουν τα κόκκινα μάγουλά μου και σκέφτονται "τι υγιής τύπος". Αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Θα μπορούσε να επηρεάσει τις επιλογές τους ή την αποφασιστικότητα τους και δεν το ήθελα αυτό».

Ο πολύπειρος προπονητής έχει ξεκινήσει θεραπείες από το 2021 και έχει ήδη κάνει 25 βραχυθεραπείες ενώ βρίσκονταν στην αποστολή της Εθνικής Ολλανδίας. Αυτό συνέβαινε πριν τα παιχνίδια, κατά τις απογευματινές ή βραδινές ώρες.

«Μου επέτρεψαν να μπω στο νοσοκομείο από την πίσω είσοδο και να περιμένω τις θεραπείες σε ξεχωριστό δωμάτιο». Μόνο η οικογένειά του και οι στενοί του φίλοι γνώριζαν την κατάσταση της υγείας του Φαν Χάαλ, με τον ίδιο να σχολιάζει πως: «Λέει κάτι για το περιβάλλον μου ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κρατήσει το στόμα τους κλειστό».

Παρά το πρόβλημα υγείας, ο Φαν Χάαλ δήλωσε πρόθυμος να συνεχίσει στην Εθνική ομάδα: «Έχω απίστευτη πειθαρχία και δύναμη θέλησης. Μπορώ να χειριστώ τη δουλειά ως εθνικός προπονητής κάτω από αυτές τις συνθήκες γιατί μου αρέσει να δουλεύω με μια τέτοια ομάδα. Το βλέπω ως δώρο αργότερα στη ζωή μου».

Όπως τονίστηκε, ο Ολλανδός τεχνικός επέμεινε να παρουσιαστεί η ασθένειά του στο ντοκιμαντέρ για αυτόν που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Ο 70χρονος έχασε την πρώτη του γυναίκα από καρκίνο στο πάγκρεας και θέλει να κάνει τον καρκίνο θέμα συζήτησης, εν μέρει για αυτόν τον λόγο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.