Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Αλ Ρίχλα» η επίσημη μπάλα του Μουντιάλ 2022 (pics & video)

«Αλ Ρίχλα» η επίσημη μπάλα του Μουντιάλ 2022 (pics & video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/3/2022 19:24
Η FIFA έκανε τα αποκαλυπτήρια της επίσημης μπάλας για το Μουντιάλ του 2022. Το όνομα της «Αλ Ρίχλα», που σημαίνει «το ταξίδι» στα αραβικά και σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει κορυφαίες ταχύτητες παιχνιδιού, καθώς μεταφέρεται πιο γρήγορα από οποιαδήποτε μπάλα στην ιστορία του τουρνουά.

Το «παζλ» της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2022 θέλει ελάχιστα κομμάτια για να συμπληρωθεί, καθώς ήδη 27 ομάδες έχουν εξασφαλίσει θέση στη διοργάνωση του Κατάρ.

Την Τετάρτη (30/3) η FIFA παρουσίασε την επίσημη μπάλα της διοργάνωσης σε συνεργασία με την Adidas, η οποία ανέλαβε την κατασκευή για 14η διαδοχική διοργάνωση.

Το όνομα της μπάλας είναι «Al Rihla (Αλ Ρίχλα)» και σημαίνει «το ταξίδι» στα αραβικά, όντας εμπνευσμένο από τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική, τα εμβληματικά σκάφη και τη σημαία του Κατάρ.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επίσημη ανακοίνωση:

Η μπάλα έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει κορυφαίες ταχύτητες παιχνιδιού, καθώς ταξιδεύει πιο γρήγορα κατά την μεταφορά από οποιαδήποτε μπάλα στην ιστορία του τουρνουά. Σχεδιασμένη από μέσα προς τα έξω χρησιμοποιώντας δεδομένα και αυστηρές δοκιμές σε εργαστήρια της Adidas, σε αεροδυναμικές σήραγγες και στο γήπεδο από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, η Al Rihla παρέχει τα υψηλότερα επίπεδα ακρίβειας και αξιοπιστίας στον αγωνιστικό χώρο, εν μέρει λόγω του νέου του σχήματος πάνελ και επιφανειακές υφές.

Η μπάλα σχεδιάστηκε με προτεραιότητα τη βιωσιμότητα. Πράγματι, η Al Rihla είναι η πρώτη μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA που κατασκευάζεται αποκλειστικά με μελάνια και κόλλες με βάση το νερό.

Τα τολμηρά, ζωντανά χρώματα σε μαργαριταρένιο φόντο αντιπροσωπεύουν τη διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA και τη διαρκώς αυξανόμενη ταχύτητα του παιχνιδιού.


Photo Credit: twitter.com/adidasfootball






Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.