Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Νιγηρία - Γκάνα: Νεκρός ο γιατρός του αγώνα λίγο μετά την εισβολή οπαδών

Νιγηρία - Γκάνα: Νεκρός ο γιατρός του αγώνα λίγο μετά την εισβολή οπαδών

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/3/2022 19:03
Ο γιατρός της αφρικανικής Συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Τζόζεφ Καμπούνγκο έχασε τη ζωή του μετά τη λήξη του αγώνα μπαράζ ανάμεσα σε Νιγηρία και Γκάνα που στιγματίστηκε από την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Η Νιγηρία αποκλείστηκε από τελική φάση Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 2006 μετά το ισόπαλο 1-1 με την Γκάνα στην έδρα της, αφού ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ ισχύει στα προκριματικά της Αφρικής.

Μετά τον αποκλεισμό των «σούπερ αετών» ακολούθησε το απόλυτο χάος, με οπαδούς να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με άγριες διαθέσεις και να αρχίζουν να προκαλούν υλικές ζημιές στο γήπεδο, ενώ κάποιοι επιχείρησαν να επιτεθούν σε παίκτες.

Μερικές ώρες μετά έγινε γνωστό ότι ο Δρ Τζόζεφ Καμπούνγκο, ο αξιωματικός ντόπινγκ που διορίστηκε από την Συνομοσπονδία Αφρικανικού Ποδοσφαίρου (CAF), έχασε τη ζωή του μετά τη λήξη του ματς και οι πρώτες πληροφορίες διχάζουν για τα αίτια του θανάτου του.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι πέθανε ως αποτέλεσμα της ταραχής που σημειώθηκε πριν από το παιχνίδι, κάποιοι επιμένουν ότι ήταν η εισβολή των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο μετά τον αγώνα που οδήγησε στον θάνατο του γιατρού, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι υπέστη καρδιακή προσβολή. Το τελευταίο ισχυρίζεται και ο αξιωματικός ασφαλείας της FIFA για τον αγώνα, Ντίξον Άντολ Οκέλο από την Ουγκάντα, διαψεύδοντας ότι ξυλοκοπήθηκε από οπαδούς.

Αν διαπιστωθεί υπαιτιότητα των οπαδών της Νιγηρίας, τότε η Εθνική ομάδα κινδυνεύει με βαριές ποινές, όπως αποκλεισμό της έδρας ή αποβολή από τις επόμενες διεθνείς διοργανώσεις.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.