Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τα γκρουπ δυναμικότητας του Μουντιάλ

Τα γκρουπ δυναμικότητας του Μουντιάλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/11/2013 13:36
Στις 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους ομίλους της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2014 και η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με άλλες επτά ευρωπαϊκές ομάδες, τις οποίες και θα αποφύγει.

Απομένει η οριστικοποίηση της πρόκρισης της Ουρουγουάης επί της Ιορδανίας προκειμένου να ολοκληρωθεί το πάζλ των 32 ομάδων που θα δώσουν το παρόν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, και ουσιαστικά η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει όσον αφορά τις ομάδες που θα βρεθούν στην κλήρωση στις 6 Δεκεμβρίου στη Μπαΐα της Βραζιλίας.

Να σημειωθεί πως δεδομένο θεωρείται για την ώρα μόνο το πρώτο γκρουπ, στο οποίο συμμετέχουν η διοργανώτρια Βραζιλία και οι επτά πρώτες ομάδες στην κατάταξη της FIFA. Ο λόγος για τις Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη και Ελβετία.

Από εκεί και πέρα, στο 4ο γκρουπ θα τοποθετηθεί η Ελλάδα μαζί με άλλες επτά από τις 9 συνολικά ευρωπαϊκές ομάδες και θα αποφύγει τις Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Βοσνία, Κροατία και Ρωσία.

Στο 2ο γκρουπ θα τοποθετηθούν οι τέσσερις εκπρόσωποι της Ασίας (εκεί ανήκει πλέον και η Αυστραλία) και οι τέσσερις της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής.

Από την άλλη, στο 3ο γκρουπ θα μπουν οι πέντε αφρικανικές ομάδες και οι εναπομείνασες ομάδες της Νοτίου Αμερικής μαζί με την Γαλλία, η οποία είναι η ευρωπαϊκή ομάδα με την χαμηλότερη κατάταξη στην FIFA και αναγκαστικά θα πάει σε αυτό το γκρουπ και γίνεται αυτόματα πιθανή αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:


1o γκρουπ: Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη*, Ελβετία

2ο γκρουπ: Ιαπωνία, Αυστραλία, Ιράν, Ν. Κορέα, Κόστα Ρίκα, ΗΠΑ, Ονδούρα, Μεξικό

3ο γκρουπ: Νιγηρία, Ακτή Ελεφ., Καμερούν, Γκάνα, Αλγερία, Χιλή, Εκουαδόρ, Γαλλία

4ο γκρουπ: Ολλανδία, Ιταλία, Ρωσία, Βοσνία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Κροατία

*μένει να εξασφαλίσει την πρόκριση επί της Ιορδανίας

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.