Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πογέτ: «Θέλω δέσμευση, εφαρμογή όσων έχουμε πει και επιθυμία για τη νίκη»

Πογέτ: «Θέλω δέσμευση, εφαρμογή όσων έχουμε πει και επιθυμία για τη νίκη»

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
24/3/2022 18:42
O ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, Γκουστάβο Πογέτ, κατονόμασε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (25/3) φιλικού ματς με την Ρουμανία στο Βουκουρέστι -όπου κάνει το ντεμπούτο του στον «γαλανόλευκο» πάγκο- τα τρία στοιχεία που θέλει να έχουν οι διεθνείς στη συμπεριφορά και στο παιχνίδι τους.

Συμπλήρωσε πως η επιλογή παικτών θα γίνεται ανάλογα με το ποιοι θα μπορούν να ανταποκριθούν καταλληλότερα στο σύστημα που έχει επιλέξει, προσθέτοντας πάντως πως σε τόσο λίγο χρόνο που είχε με την ομάδα ήταν δύσκολο να περάσει όσα ήθελε αφού η δουλειά έχει ξεκινήσει από το μηδέν.

Όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Γκουστάβο Πογέτ:

Για το ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας:

«Νιώθω ότι θα ήθελα περισσότερες μέρες στη διάθεση μου. Έτσι είναι όμως οι εθνικές ομάδες και το ποδόσφαιρο σε διεθνές επίπεδο και ας ελπίσουμε πως θα είναι ένα καλό τεστ και για τις δύο ομάδες».

Για την πρώτη του εικόνα από τους Έλληνες διεθνείς και πως κύλησαν οι πρώτες προπονήσεις:

«Μπορώ να πω ότι είχαμε ένταση, χωρίς σταματημό, αρκετή δουλειά και λίγο ύπνο. Δεν προσπαθήσαμε να περάσουμε όλη την πληροφόρηση, ξέρουμε ότι αυτό είναι δύσκολο, αλλά να είναι σαφείς οι οδηγίες μας. Να τις δούμε και στο παιχνίδι».

Για το ποια είναι τα βασικά στοιχεία που θέλει να περάσει στην ομάδα και τι περιμένει να δει στο αυριανό ματς:«Τρία πράγματα: Δέσμευση, να υπάρχει επιθυμία για τη νίκη και θέλω να εφαρμόσουν τα βασικά πράγματα που τους έχω πει μέχρι στιγμής, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για το μέλλον. Ως άνθρωπος του αθλητισμού έχω το μυαλό μου στη νίκη. Δεν είναι τελικός όμως. Θέλω να δω. Αυτό που θέλω να κάνω από τον πάγκο είναι να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει. Το τέλειο θα ήταν να δούμε πράγματα που έχουμε κάνει και να κερδίσουμε».

Για τον νέο τεχνικό της εθνική Ρουμανίας Ιορντανέσκου και τον αν θα ήταν ιδιαίτερο γι'αυτόν να είχε αναλάβει ο Νταν Πετρέσκου και να ήταν αντίπαλοι σήμερα:

«Συζητήσαμε αρκετά με τα υπόλοιπα μέλη του σταφ για τον πατέρα του, ξέρουμε το παρελθόν του. Δεν είχε και αυτός αρκετό χρόνο στη διάθεση του, ίσως να έχει λίγο παραπάνω πίεση γιατί παίζει εντός έδρας. Σίγουρα θα ήταν ιδιαίτερο, μιλήσαμε χθες, θα μιλήσουμε σήμερα. Βλέπουμε ο ένας τον άλλο, είμαστε φίλοι, θα δούμε στο μέλλον αν βρεθούμε κάπου. Είχαμε βρεθεί στην Κύπρο. Έχω μεγάλες αναμνήσεις, η τελευταία επίσκεψη στο Βουκουρέστι ήταν στο γάμο του».

Για το ποιο σύστημα προτιμά να χρησιμοποιήσει:

«Πιστεύω σε ένα σύστημα και προσπαθώ να επιλέγω τους παίκτες που μπορούν να το παίξουν καλύτερα. Το δυσκολότερο ήταν πως είχαμε ελάχιστο χρόνο να καταλάβουν οι παίκτες ποιες είναι οι ευθύνες τους μέσα στο χορτάρι».

Για τον Μιτρίτσα και τον Λουτσέσκου:

«Γενικότερα έχει καλούς παίκτες η Ρουμανία, τους έχουμε αναλύσει και τον Μιτρίτσα τον έχω δει και ζωντανά στο γήπεδο. Με τον Λουτσέσκου δεν μίλησα μαζί του από τότε που έχω φύγει από την Ελλάδα. Εδώ θα ήθελα να πω για το παιχνίδι πως παρά το γεγονός ότι είναι φιλικό, δεν είναι όμως το σύνηθες φιλικό. Οι δύο ομάδες ξεκινούν από το μηδέν, θα δούμε διαφορές στο παιχνίδι. Είναι αρκετά σημαντικό. Δεν μιλάω για δράμα αλλά είναι σημαντικό και για τους δύο».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.